השר הרצוג: הקיצוץ בתקציב יביא לפגיעה אנושה בתיירות
"התיירות בתקופת משבר קשה וכל קיצוץ בתקציב המשרד יפגע פגיעה אנושה ביכולת לשקם את התיירות מהמשבר אליה נקלעה בעקבות המלחמה בצפון", כך אמר שר התיירות, יצחק הרצוג, בפתח הסקירה שהציג בפני ראש הממשלה והשרים במסגרת הדיון על תקציב המדינה לשנת 2007.
השר הרצוג הבהיר כי התיירות לישראל מכניסה למעלה מ-3 מיליארד דולר לשנה, וכי האופטימיות שאפיינה את שנת 2006 באשר לכניסתם הצפויה של 2.6 מיליון תיירים לישראל שעתידה הייתה להיות מנוע לצמיחה נקטעה באחת. הרצוג הבהיר, כי המשרד ותעשיית התיירות נאלצים להתמודד היום עם ירידה של כ-30% בכמות התיירים לישראל וירידה דרמטית בהזמנות לחודשים אוקטובר-דצמבר 2006 גם בשווקים הקלאסיים הכוללים בין היתר את הקהילות הנוצריות והתיירים הבודדים שחוששים להגיע.
מדינות רבות בעולם שעברו משברים יצאו לשטח בטווח זמן מידי ובמסה אדירה. ניו יורק לאחר ה-11 בספטמבר, לונדון, מדריד, תורכיה ומצרים הן רק חלק מהדוגמאות להצלחה של ההשקעה בשיווק בהבאת תיירים לבקר במדינה אחרי משבר. מצרים השקיע מעל 22 מיליון יורו אחרי הפיגועים וזה החזיר לה את התיירות ציין הרצוג.
תקציב השיווק של משרד התיירות בשנת 2006 מסתכם בכ-140 מיליון שקלים והתקציב המוצע לשיווק בשנת 2007 עומד על כ-40 מיליון שקלים, הדרישה שלנו לתקציב שיווק גדול יותר, היא מחויבת המציאות ועלינו להציף את השוק בכל הרמות, פעולה חד פעמית אינה מספיקה ונדרשת פעולה מסיבית ומקיפה ביעדים רבים בעולם.
הרצוג התייחס גם להשלכות של הקיצוץ בתקציב על פיתוח תשתיות תיירותיות ולסוגיית פתיחת המו"מ עם האיחוד האירופי בנוגע לליברליזציה בתחום התעופה בישראל וקידות הסכם תעופה אחיד מול מדינות האיחוד. בעניין זה, יצא הרצוג כנגד עמדת משרד התחבורה המתנגד להליך זה ואמר:"זו תהיה טעות טרגית למנוע הסכם תעופה מול האיחוד האירופי המהווה מעצמה כלכלית. עיקרי ההסכם מגינים על תעשיית התעופה הישראלית ויש לקדמו בהקדם ובכך להביא להוזלת מחירים לטובת הצרכן".