בזירת המט"ח: השקל צפוי להיסחר ביציבות אל מול הדולר

הפועלים: השקל ייסחר ביציבות, על רקע מגמת ההיחלשות של הדולר בעולם. לאומי: השקל צפוי להמשיך לשמור על חוזקה כנגד הדולר בטווח הקצר. גיפט: קיימת אפשרות תיאורטית של המשך התיסוף בשקל
אסף מליחי |

במהלך השבוע שעבר הושפע הדולר בשוק המט"ח הישראלי משני כיוונים עיקריים. הראשון, המסחר העולמי במטבעות, שם נחלש הדולר למול העיקריים ולמול האירו בפרט על רקע הודעת הפד בדבר הפסקת הריבית. השני, מדיניותו המוניטרית המצמצמת של בנק ישראל, שמשמרת את פער הריביות ישראל-ארה"ב. בסיכומו של שבוע נחלש הדולר וכעת נסחר סביב רמת 4.49, שפל של 9 חודשים. בבנק לאומי סבורים השקל צפוי להמשיך לשמור על חוזקה יחסית כנגד הדולר בטווח הקצר. על רקע היציבות הכלכלית-מדינית בישראל, המסחר בשוק המט"ח המקומי צפוי להמשיך ולהיות מושפע בעיקר ממגמות המסחר בחו"ל שכרגע נוטות לרעת הדולר. בנוסף, מדיניותו המוניטרית המצמצמת של בנק ישראל, שמשמרת את פער הריביות ישראל-ארה"ב ותנועות ההון לישראל שנובעות מהשקעות של משקיעים זרים, מקנות תמיכה נוספת לשקל.

בבנק הפועלים מעריכים, כי בטווח הקצר, השקל ייסחר ביציבות, בעיקר על רקע מגמת ההיחלשות של הדולר בשוק הבינלאומי. מגמה זו קיבלה דחיפה נוספת מגורמים מקומיים, כולל הביצועים הטובים של כלכלת ישראל, הירידה ברמת אי הוודאות הפוליטית והחלטת בנק ישראל להעלות את הריבית השקלית. כעת פער הריביות עומד על רמה של 0.5%, אך הבנק המרכזי של ארה"ב צפוי להעלות את הריבית ברבע אחוז, כך שפער הריביות יחזור לרמה של 0.25%, בעוד כשבועיים.

בטווח הארוך מעריכים בפועלים, כי תתכן מגמה של פיחות מתון בשער השקל, על רקע הרמות הנמוכות בהן נסחר הדולר כעת. הסיכון העיקרי לפיחות נובע מחשש לעלייה ברמת אי הוודאות הביטחונית. בנוסף, שערי החליפין יושפעו מתנועות ההון על רקע רצון של משקיעים לגוון את תיק ההשקעות ולפזר סיכונים באזורים גיאוגרפים שונים. ההערכות הן, כי תנועות ההון נטו לישראל, אף כי יצטמצמו, יישארו בתחום החיובי וימנעו פיחות משמעותי בשער השקל.

בבית ההשקעות גיפט מעריכים, כי שערו של הדולר מול השקל ימשיך להיות תלוי בחוזקו של הדולר בשוק המט"ח העולמי ובתאבונם של המשקיעים הזרים להשקיע בנכסים שקליים. כל עוד שני הגורמים הנ"ל פועלים לטובתו של השקל קיימת אפשרות תיאורטית של המשך התיסוף.

יחד עם זאת, מציינים בגיפט שבטווח הקצר, שיעורו של התיסוף מוגזם למדי ויש לצפות לתמיכה חזקה קרוב ל-4.485 ודרוש תיקון משם עד לפחות ההתנגדות הקרובה ב-4.515.

מחדר המסחר של פורקסיה הולדינגס נמסר: "להערכתינו המישור המקומי אינו מהווה פקטור מהותי, וכי עצירת המהלך המוניטרי בארה"ב צפוי אף להקרין על המדיניות המוניטרית בשוק המקומי, ולהתייבות השקל אל מתחת לסביבה זו. השבוע צפוי המטבע לבחון את סביבת 4.47 סביבת תמיכה, ומאידך 4.52מהווה סביבת התנגדות חזקה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה