סטרשנוב: פסק הבורר של מלץ גורם אי נוחות

השופט העליון בדימוס מקווה, כי בית המשפט שידון בבקשה לביטול פסק הבורר, לא יסתפק בבחינה פורמאלית של עילות ביטול פסק בורר לפי סעיף 24 לחוק הבוררות ויכנס לעובי הקורה
שי פאוזנר |

"פסק הבורר השופט (בדימוס) יעקב מלץ בפרשת אלי ארוך וכלל בטוחה, מעורר תחושה של אי נוחות רבה בקרב משפטנים והציבור בכללותו, גם יחד". כך אמר השופט (בדימוס) אמנון סטרשנוב, נשיא המוסד הישראלי לבוררות עסקית, מייסודו של איגוד לשכות המסחר.

השופט (בדימוס) סטרשנוב הדגיש, כי מדובר היה בבוררות סבוכה וממושכת, שארכה 5 שנים, העידו בה כ- 14 עדים במהלך 50 ישיבות, ע"ג 4,500 עמודי פרוטוקול, ואשר הסתיימה, באופן מפתיע, בפסק בורר לאקוני באורך של שניים וחצי עמודים, בכתב-יד.

לדעת השופט סטרשנוב, "גם אם מהבחינה הפורמאלית פטרו הצדדים את הבורר מחובת ההנמקה, נותרה תחושה קשה שגם אם הצדק נעשה – ספק רב אם הוא גם נראה בעיני המתבונן מהצד".

סטרשנוב הביע תקוותו, כי בית המשפט שידון בבקשה לביטול פסק הבורר, שבוודאי תוגש בקרוב, לא יסתפק בבחינה פורמאלית של עילות ביטול פסק בורר לפי סעיף 24 לחוק הבוררות, אלא ייכנס לעובי הקורה ויפעיל מבחנים מהותיים, על מנת להכריע באם נעשה במקרה זה משפט וצדק – אם לאו.

השופט סטרשנוב המליץ בפני הפונים לבוררות לעמוד על כך שפסק הבורר יהיה מנומק כדבעי, על מנת שניתן יהיה לבחון את שיקולי הבורר ואת הלך מחשבתו בעת שפסק את אשר פסק. "פתרון נוסף הינו, הסכמה מוקדמת בין הצדדים לפנות לערכאת ערעור של בורר אחד או שלושה בוררים, בפניה ניתן יהיה לערער על פסק הבורר, כפי שנהוג כיום על-פי כללי המוסד הישראלי לבוררת עסקית".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה