ברוש: אין לבטל את האפלייה המבנית בתעריפי הארנונה

הדברים עולים ממכתבו של נשיא התאחדות התעשיינים לסגנית שר הפנים, רוחמה אברהם. לדבריו, התעשייה שילמה בשנת 2005 כ-1.5 מיליארד שקל עבור ארנונה
שי פאוזנר |

אין לבטל את האפלייה המבנית בתעריפי הארנונה, הקיימת בין הענפים השונים במגזר העסקי, כפי שמבקשת לשכת המסחר. כך סבור שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים על פי תוכן פנייתו לסגנית שר הפנים, רוחמה אברהם. ברוש הדגיש, כי ההכנסה של ענפי המסחר והשירותים לכל יחידת שטח גבוהה מזו של מפעל תעשייתי ובשל כך יש הגיון רב בכך שהתעריפים למסחר ושירותים היום גבוהים מהתעריפים לתעשייה ומלאכה.

כן טוען נשיא התאחדות התעשיינים, כי התשלומים בפועל של מפעלי התעשייה גבוהים במקרים רבים מאלו של המסחר והשירותים בשל השטחים הרבים הנדרשים לשימוש תעשייתי ביחס לשטחים הנדרשים למסחר והשירותים. לדבריו, רפורמה בתעריפי הארנונה וקביעת גובהם לא יכולים להתעלם ממחזורי המכירות של החברה ולהערכתו, ביטול האפליה יפגע בסופו של דבר דווקא בענפי המסחר והשירותים.

ברוש הדגיש, כי על הרשויות המקומיות לשפר את שירותיהן למגזר העסקי. לדבריו, אזורי תעשייה ברשויות מקומיות נראות כחצר האחורית של הרשות, זאת בשעה שהמפעלים נדרשים לשלם מעבר לתשלומי הארנונה גם אגרות והיטלים רבים וגבוהים. הוא מעריך, כי במידה ויוענקו לבעלי העסקים שירותים מוניציפאליים נאותים, תפחת הביקורת הציבורית על גובה תשלומים אלה.

יצויין, כי בשנת 2005 שלמה התעשייה כ-1.5 מיליארד שקל עבור תשלומי ארנונה לרשויות המקומיות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה