
מנכ"ל ג'נגו: "לא מתייחס לשמועות על רכישה, אנחנו עסוקים בחדירה לשוק האמריקאי"
במהלך שנת 2021 רשמה חברת ג'נגו ג'נגו 2.83% את מניותיה למסחר בתל אביב לפי שווי של 250 מיליון שקל, עם פעילות מעניינת על הנייר בתחום הרכב. אלא שמאז ההנפקה החברה התקשתה להציג תוצאות והמניה איבדה 80% מערכה מאז ההנפקה. כעת, ולאחר שהשלימה עסקה בארצות הברית, מנכ"ל החברה, עופר סוחמי מסביר בראיון לביזפורטל מדוע התקשו להציג עד כה צמיחה בהכנסות וכיצד הוא רואה את עתיד החברה.
לג'נגו שני מוצרים מרכזיים. הראשון הוא מוצר ותיק שנקרא ווין דרייבר (WinDriver), ומספק פתרון לחיבור למערכות הפעלה. על אף שמדובר במוצר שקיים שנים רבות והוא רווחי, את עיקר התקוות שלה תולה החברה במוצר השני, החדש יחסית, VuDrive. מדובר במצלמות שמותקנות בתא הנהג ויודעות לנטר את המצב שלו בזמן אמת. על הנייר זו טכנולוגיה מעניינת למשל לחברות שמנהלות ציי משאיות, כל המנהלים יכולים לוודא שהנהגים עירניים ומצבם טוב ולצמצם תאונות.
לדברי סוחמי "האסטרטגיה של החברה היא להיכנס לארה"ב עם המוצר הזה (VuDrive) בשאיפה רוצים להתפתח ולחתום על חוזים נוספים". אלא שלפחות עד כה ג'נגו לא הצליחה להביא את הפוטנציאל הגלום עליו היא מדברת לידי ביטוי במספרים. במחצית הראשונה של השנה הכניסה החברה 1.7 מיליון דולר, לעומת 1.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. עם זאת, רוב מוחלט מההכנסות הגיעו מהמוצר הוותיק, בזמן שהמכירות של ה-VuDrive עמדו על כ-25 אלף דולר בלבד.
עופר סוחמי מנכ"ל ג'נגו
"החברה מנסה כמו כל חברה להשיג נתח שוק משמעותי והקשיים זה לייצר סטנדרט. אלה קשיים שקיימים בכל חברה ובכל מוצר. בארה"ב השוק מאוד צומח. יש חברה גדולה שרכשה חברה ישראלית שהיא בפרופיל שלה דומה מאוד למה שאנחנו עושים. היא השתמשה בטכנולוגיה שלה כדי לעשות הטמעה של מצלמות בתוך תא הנהג. המספרים שם גדלים מאוד, יש את Samsara (טיקר: IOT), חברה ציבורית של 1 מיליארד דולר בהכנסות. זה שוק שמאוד צמא לשחקנים וטכנולוגיות חדשות", מסביר סוחמי.
מה שמעלה את השאלה האם החברה עשויה להוות יעד לרכישה מצד שחקניות גדולות יותר בתחום הרכב. כשנשאל על האפשרות, סוחמי הסתייג ואמר "אני לא יכול להתייחס לנושא הזה". עם זאת, ניתן להעריך שחברות רכב מסתכלות על החברה, אך כל עוד הן לא יראו הוכחה אמיתית שהמוצר עובד ושיש לו ביקוש, הן יתקשו להוציא מהלך כזה לפועל. בינתיים, ג'נגו דיווחה אתמול על הסכם עם חברת ניהול ציי רכב בארה"ב ובקנדה למכירה והתקנה של מערכות VuDrive שלה, בשנתיים הקרובות.
לאן הולכים מכאן?
מי שפחות משתכנעים מהעתיד והאסטרטגיה של החברה הם המשקיעים שנטשו את המניה מאז ההנפקה. לדברי סוחמי, הדבר נבע משינוי באופי הלקוחות הפוטנציאלים, "בהתחלה פנינו ליצרניות רכב וליצרניות משנה Tier 1. החוזים בינאריים, אפשר לעבוד על חוזה או מכרז הרבה זמן ואז להגיע לשלב האחרון וברגע האחרון הוא יכול ליפול. בשלב מסוים עשינו החלטה ללכת לשוק האפטר מרקט". "הטכנולוגיה מעניינת ואנחנו חזקים פיננסית. אני עובד שנים בחברה וה-DNA הפיננסי מאוד חזק. מבחינת שמירה על הוצאות ובקרה כספית, אנחנו לא מתנהלים בפזרנות. הטכנולוגיה שלנו מעניינת, לא הייתי אומר שהשוק רווי, בפרט לא בפתרונות שהם טובים. כן מחפשים פתרון טוב ובתמחור נכון".
- 2.הם זולים מאוד (ל"ת)לת 05/12/2024 14:28הגב לתגובה זו
- 1.אנונימי 05/12/2024 12:12הגב לתגובה זוהם? כלום למה שיענינו?