
ההשקעה שתציל את נקסטפרם - או תסבך אותה עוד יותר?
החברה חתמה על הסכם השקעה עם ירין בן שמחון, שצפוי לקבל שליטה של 75% - אך במקביל הוא חשוד בפרשת מס רחבת היקף
נקסטפרם נקסטפרם -9.53% , חברת הביוטכנולוגיה הישראלית שהודיעה לפני כחצי שנה על פיטורי כל עובדיה בשל קשיים פיננסיים, מציגה כעת
תקווה חדשה, בצורת הסכם השקעה מהותי בהיקף של 3 מיליון שקל. ההשקעה, אשר אמורה להקנות למשקיע ירין בן שמחון שליטה של כמעט 75% מהחברה, מותנית באישור בעלי המניות. אלא שצל כבד מעיב על העסקה: בן שמחון, איש עסקים הפעיל גם בתחום הקורקינטים החשמליים, חשוד בעבירות מס בהיקף של מיליוני שקלים.
על פי הדיווח של החברה מאתמול, נקסטפרם חתמה על הסכם השקעה מחייב עם בן שמחון, לאחר שהצדדים גיבשו מזכר עקרונות קודם לכן. הסכם זה כולל העברת מקדמה של עד 1.66 מיליון שקל בשלושה תשלומים, ועוד 1.33 מיליון שקל שיושלמו לאחר קבלת האישורים הנדרשים. בתמורה, יקבל בן שמחון 74.99% ממניות החברה (ובדילול מלא - 72.27%).
המהלך דורש אישור האסיפה הכללית, והיא תתכנס לשם כך ב-5 במאי. כדי למנוע
שליטה ללא אישור בעלי המניות, נקבע בהסכם כי המניות שיוקצו בשלב המקדמות לא יעלו על 44.99% עד לקבלת אישור רשמי. בנוסף, ההשקעה מלווה בסעיפים שמבטיחים פיצוי למשקיע במקרה של אי-עמידה בתנאים, ואופציה להפוך את חלק מהמקדמות להלוואה עם ריבית שנתית של 8%.
לצד ההסכם העסקי, מרחפת מעל העסקה עננה כבדה של חשדות פליליים נגד המשקיע. ירין בן שמחון, שמבקש כעת להפוך לבעל השליטה בנקסטפרם, נמצא תחת חקירה של רשות המסים בחשד למעורבות בפרשה רחבת היקף של ניכוי חשבוניות מס פיקטיביות. לפי רשות המסים, מדובר בחשבוניות בסך כולל של כ-33 מיליון שקל, כאשר סכום המס שנדרש בגינן עומד על כ-5 מיליון שקל.
הפרשה עוסקת בפעילות של חברות שבשליטתו, בתחומי התחבורה השיתופית, לכאורה תוך שימוש באנשי קש, מניפולציות חשבונאיות והעברות כספים במסווה של הלוואות. בן שמחון
שוחרר בתנאים מגבילים, אך נכון לעכשיו החקירה בעיצומה. רק לאחרונה דחה בית המשפט העליון את בקשתו של בן שמחון לאסור את פרסום שמו, ובכך הוסר צו איסור הפרסום על שמו ועל שמות החברות המעורבות.
נקסטפרם, שעסקה בפיתוח רכיבי תזונה מבוססי חלבון
צמחי, נמצאת כבר תקופה ממושכת במשבר. בספטמבר האחרון הודיעה על איחוד הון וביטול ערך נקוב, צעד טיפוסי לחברות במצוקה, ואוקטובר הסתיים בפיטורי כל העובדים. החברה ניסתה מאז לארגן את עצמה מחדש, וההשקעה של בן שמחון היא כרגע האופציה המרכזית להישרדות. אבל האם ההשקעה
הזו באמת תציל את נקסטפרם, או תסבך אותה עוד יותר? בעלי המניות יידרשו להכריע בין הזדמנות פיננסית ברורה, לבין סיכון רגולטורי, תדמיתי ואסטרטגי, שנובע מהשאלות הקשות סביב האיש שמבקש לקחת את המושכות.
שווי השוק של נקסטפרם עומד על כ-7.5 מיליון שקל, מניית החברה צנחה בכ-28% מתחילת השנה, ובמהלך 12 החודשים האחרונים נפלה בכ-80%.
- 1.אנונימי 22/04/2025 15:47הגב לתגובה זוקראו פרסומי החברה וראיונות המנהלים לבטח תגיעו למסקנה החברה מנוהלת על ידי רמאים.אותי מפתיע מדוע איך הבורסה לא מבצעת חקירה
- חחחחח (ל"ת)אנונימי 22/04/2025 20:16הגב לתגובה זו
- מה כוונתך (ל"ת)אנונימי 23/04/2025 09:28