
מייסד רובינהוד מגייס 100 מיליון דולר
חברת Harmonic AI מפתחת מודל "אריסטו" לפתרון בעיות מתמטיות מורכבות באמצעות אימות פורמלי, במטרה לחסל את בעיית ה"הזיות" במודלי בינה מלאכותית ולהגיע לרמת דיוק העולה על יכולות האדם
ולאד טנב, המייסד השותף של פלטפורמת המסחר רובין-הוד, הוביל סבב גיוס של 100 מיליון דולר עבור חברת הסטארט-אפ Harmonic AI. החברה, שהוקמה ב-2023, מתמחה בפיתוח מערכות בינה מלאכותית לפתרון בעיות מתמטיות מורכבות – תחום שבו מודלים קיימים עדיין מתקשים.
סבב המימון, מסוג סדרה B, הובל על ידי קרן קליינר פרקינס, והשתתפו בו גם סקוויה קפיטל, אינדקס ונצ'רס ופרדיים. במסגרת ההסכם הוערכה Harmonic AI בשווי של 875 מיליון דולר – קרוב לרף ה"חד-קרן", אך עדיין מתחת למיליארד דולר.
החברה מגבשת צוות הנהלה מנוסה מתחומי הטכנולוגיה. טנב מכהן כיו"ר החברה ואינו מעורב בניהול השוטף. את תפקיד המנכ"ל ממלא טיודור אקים, לשעבר מנכ"ל חברת Helm.ai, שעסקה בפיתוח טכנולוגיית נהיגה אוטונומית.
הגישה של Harmonic AI נבדלת מהמקובל בתעשייה: במקום לפתח מודלי שפה כלליים, החברה מתמקדת בפתרון בעיות מתמטיות. המוצר המרכזי, הנקרא "אריסטו", צפוי להיות זמין לחוקרים ולקהל הרחב עוד השנה. שם המודל נבחר כמחווה לאריסטו – מייסד הלוגיקה הפורמלית.
- אפל 2025 - כשבראד פיט יותר חשוב מסירי
- עקפה את הענקיות: קורוויב תהיה הראשונה להשתמש בשבבים החדשים של אנבידיה
מה החברה מנסה לפתור
אחת הבעיות העיקריות שהחברה מבקשת לפתור היא תופעת ה"הזיות" במודלים – תוצאה של פלטים שגויים אך נראים אמינים. Harmonic מיישמת שיטת "אימות פורמלי", המבוססת על עקרונות מתמטיים, במטרה להבטיח דיוק מלא בכל שלב בתהליך החישוב. טנב ציין כי החברה מבקשת לוודא שכל שלב בהיגיון הפנימי של המודל ניתן לאימות מתמטי.
החברה שואפת לבנות מערכת בינה מלאכותית שתפתור בעיות מתמטיות ברמה העולה על זו של בני אדם. בהמשך, בכוונתה להרחיב את היישומים גם לתחומי הפיזיקה ומדעי המחשב.
זהו סבב הגיוס השני של Harmonic AI, לאחר שגייסה בעבר 75 מיליון דולר מקרנות סקוויה ואינדקס. השתתפות חוזרת של אותן קרנות בסבב הנוכחי מצביעה על המשך האמון שהן רוחשות לפרויקט.
- מתרחבת: טסלה מתכוננת להשקת הרובוטקסי בקליפורניה ואריזונה
- הקופסאות השחורות של הדרימליינר שהתרסק - מה הן כוללות ואיך הן מפוענחות?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
לא חוצים את רף המיליארד דולר
טנב הסביר כי החברה בחרה במכוון שלא לחצות את רף המיליארד דולר. לדבריו, "לא נכון תמיד לקחת את ההצעה הגבוהה ביותר", והוסיף כי אופטימיזציה לפי שווי איננה תמיד הבחירה המתאימה.
התמקדות החברה במתמטיקה מבדילה אותה מגישת החברות המתחרות, המתמקדות במודלים כלליים לשפה. בעוד רבות עוסקות בפיתוח צ'אטבוטים, Harmonic AI שואפת לספק פתרונות מדויקים לבעיות הדורשות רמת דיוק גבוהה – בתחומים כמו מחקר מדעי, הנדסה ופיתוח מערכות טכנולוגיות.
כניסתו של טנב לתחום הבינה המלאכותית המתמטית משקפת מגמה רחבה יותר של מעבר יזמים ותיקים לתחומי טכנולוגיה חדשים. לאחר שפיתח את רובין-הוד, טנב מקדם כעת מיזם שנועד להתמודד עם אתגרים חישוביים מורכבים באמצעות כלים מדויקים מבוססי מתמטיקה.
- 1.לרון 11/07/2025 17:25הגב לתגובה זו!!!!