
המניות המומלצות בסייבר - ומה האפסייד בסנטינל וואן?
שוק הסייבר הגלובלי הוא 190 מיליארד דולר ועל פי הערכת אופנהיימר הוא יצמח ב-13% בשנה ל-300 מיליארד ב-2028 - על החברות המובילות בתחום והאם מניות הסייבר פאלו אלטו, קראודסטרייק, סייבר ארק ונוספות, מעניינת להשקעה?
שוק הסייבר הגלובלי ממשיך להפגין שיעורי צמיחה מרשימים. לפי דוח מעודכן של אופנהיימר, השוק מוערך השנה בכ-190 מיליארד דולר וצפוי לגדול בקצב שנתי ממוצע של 13% עד ל-300 מיליארד דולר ב-2028.
הצמיחה החזקה הזו מונעת מכמה גורמים מקבילים שיוצרים ביחד ביקושים גדולים. הגורם הראשון הוא העלייה המתמדת במספר ובעוצמת מתקפות הסייבר נגד ממשלות, ארגונים ואנשים פרטיים, מגמה שהולכת ומתעצמת מדי שנה. הגורם השני הוא הגברת הרגולציה והתקנות סביב פרטיות ואבטחת מידע, שמחייבת כעת כל ארגון להקים מערך סייבר מקצועי.
אבל ההזדמנות וגם האתגר המשמעותי ביותר מגיע ממהפכת הבינה המלאכותית. מהפכת ה-AI מציבה אתגרים חסרי תקדים בפני תעשיית הסייבר - מצד אחד היא מגדילה באופן משמעותי את נקודות החשיפה הפוטנציאליות עם גידול מואץ במספר בוטים ותהליכים וירטואליים בענן, אך מצד שני היא גם מהווה הזדמנות צמיחה עצומה עבור החברות שמפתחות פתרונות מתקדמים להתמודדות עם איומים אלו.
מה מניע את הצמיחה?
הענף מתחלק לשלושה תחומים עיקריים. הגדול שבהם הוא תחום אבטחת רשתות ארגוניות, שמוערך ב-31.1 מיליארד דולר ב-2025 וצפוי להגיע ל-42 מיליארד דולר ב-2028. זהו התחום הוותיק והמבוסס ביותר בענף, שמבוסס על עקרון "חומת האש" שפותח במקור על ידי צ'קפוינט הישראלית.
למרות שתחום הפיירוול המסורתי מציג צמיחה זעירה של רק 6% בשנה, עיקר הצמיחה בסגמנט זה מגיעה מפתרונות חדשניים כמו ZTNA (Zero Trust Network Access) ו-SD-WAN, שם החברות המובילות הן פאלו אלטו ופורטינט.
התחום השני בגודלו הוא אבטחת נקודות קצה, שמוערך ב-35.9 מיליארד דולר ב-2025 וצפוי להגיע ל-51 מיליארד דולר ב-2028 עם צמיחה שנתית של 13%. סגמנט זה התפתח מפתרונות אנטי-וירוס פשוטים לפלטפורמות מתוחכמות שמגינות על מחשבים, מכשירים ניידים, מכונות וירטואליות ובוטים. כאן שולטות חברות כמו מיקרוסופט, קראודסטרייק וסנטינל וואן הישראלית.
התחום השלישי הוא אבטחת זהויות משתמשים, שמוערך ב-19.8 מיליארד דולר ב-2025 וצפוי להגיע ל-25 מיליארד דולר ב-2028. תחום זה חווה פריחה בתקופת הקורונה בעקבות המעבר לעבודה מרחוק, אם כי כעת הוא מציג צמיחה מתונה יותר של 9% בשנה. החברות המובילות כאן הן מיקרוסופט, אוקטה וסייבר ארק הישראלית.
- במהלך עוקף סין: MP Materials מזנקת 43% בטרום בעקבות הסכם עם הפנטגון
- מספר התביעות לדמי אבטלה הפתיע לטובה - 227 אלף
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
ההמלצות החמות של אופנהיימר
פאלו אלטו (PANW) - המלצה: Outperform
מחיר נוכחי: $204 | מחיר יעד: $225 | פוטנציאל עליה: 10%
פאלו אלטו היא המובילה הבלתי מעורערת בשוק הסייבר. החברה, שנוסדה ב-2005 והונפקה ב-2012, מספקת היום קשת מלאה של פתרונות הכוללת אבטחת רשתות ארגוניות, פתרונות אבטחת ענן ופלטפורמת Cortex לאבטחת נקודות קצה. עם שווי שוק של 134.3 מיליארד דולר ו-ARR של מעל 10 מיליארד דולר, היא החברה הגדולה והחזקה ביותר בענף.
החברה מציגה ביצועים מרשימים עם צמיחה של 15% בהכנסות ו-20% בצבר הזמנות, כשפעילות הענן הטהורה שלה אחראית על למעלה ממחצית מההכנסות ומציגה צמיחה גבוהה במיוחד של מעל 30%. מה שמייחד את פאלו אלטו הוא שהיא פועלת בכל הסגמנטים של שוק הסייבר ובעלת הפלטפורמה הרחבה ביותר בענף, מה שמעניק לה יתרון תחרותי משמעותי.
במקביל לצמיחה החזקה, החברה נהנית מרווחיות גבוהה ומתזרים מזומנים חזק במיוחד. בשנת 2025 הפיסקלית היא צופה שיעור FCF של כ-38%, מה שמציב אותה ב-Rule of 40 גבוה מהממוצע בענף. אופנהיימר מעניקה לה המלצת Outperform עם מחיר יעד של $225, פרמיה לממוצע הענפי המשקפת את מובילותה.
קראודסטרייק (CRWD) - המלצה: Outperform
מחיר נוכחי: $508 | מחיר יעד: $520 | פוטנציאל עליה: 2%
קראודסטרייק היא הסיפור הגדול ביותר בתחום אבטחת נקודות קצה. החברה, שנוסדה ב-2011 והונפקה ב-2019, מובילה בטכנולוגיות המתקדמות ביותר עם פלטפורמת Falcon מבוססת בינה מלאכותית. עם שווי שוק של 126 מיליארד דולר ו-ARR של 4.4 מיליארד דולר, היא מציגה צמיחה מרשימה של כ-20% בהכנסות ובצבר הזמנות.
החברה שרדה בהצלחה את התקלה הטכנית הגדולה שפגעה במערכות רבות ברחבי העולם בעקבות עדכון בעייתי במערכות מיקרוסופט. למרות החשש שהתקלה תפגע במוניטין ובמעמד התחרותי, היא כמעט ולא השפיעה על מצב ההזמנות ולא הובילה לעזיבת לקוחות למתחרים. האירוע הזה למעשה הוכיח את יתרונותיה הטכנולוגיים של פלטפורמת Falcon.
מה שמרשים במיוחד הוא שהחברה משרתת כ-30,000 לקוחות ארגוניים, כולל 60% מארגוני Fortune 500. במקביל לצמיחה החזקה, היא מציגה שיפור ברווחיות ובתזרים מזומנים עם שיעור FCF של 26%. אופנהיימר מעניקה לה המלצת Outperform עם מחיר יעד של $520, ברף העליון של תמחור הענף.
זסקיילר (ZS) - המלצה: Outperform
מחיר נוכחי: $312 | מחיר יעד: $345 | פוטנציאל עליה: 11%
זסקיילר היא הסיפור המרתק של החברה שהקדימה את זמנה. נוסדה ב-2007 והונפקה ב-2018, היא מובילה בתחום אבטחת הענן עם פלטפורמה נקייה לניהול גישה מאובטחת בסביבת הענן. עם שווי שוק של 49.1 מיליארד דולר ו-ARR של 3 מיליארד דולר, היא פונה לשוק יעד עצום של כ-100 מיליארד דולר.
החברה מציגה ביצועים מרשימים עם צמיחה של 35% בהכנסות לצד שיפור מתמיד ברווחיות. היא צופה להגיע לשיעור FCF של 25% לקראת סוף השנה, עם ARR שצומח בקצב של 23% וצבר הזמנות שצומח בקצב גבוה עוד יותר של כ-30%. הפלטפורמה שלה כוללת מספר פתרונות משלימים ומגוונים, ויש לה דריסת רגל ב-4,000 ארגונים גדולים עם פוטנציאל להגיע ל-20,000 ארגונים.
במקביל לצמיחה האורגנית החזקה, זסקיילר פעילה גם בתחום המיזוגים והרכישות וביצעה לאחרונה שתי רכישות של חברות המתמחות בתחום ה-AI. אופנהיימר מעניקה לה המלצת Outperform עם מחיר יעד של $345, פרמיה לממוצע הענף המשקפת את הצמיחה הגבוהה והפוטנציאל העצום.
סייבר ארק (CYBR) - המלצה: Outperform
מחיר נוכחי: $395 | מחיר יעד: $450 | פוטנציאל עליה: 14%
סייבר ארק היא הפנינה הישראלית בתיק המומלצים. החברה, שנוסדה ב-1999 והונפקה ב-2014, התפתחה מחברת נישה בתחום PAM (Privileged Access Management) לשחקנית מובילה בכל תחום אבטחת הזהויות עם פלטפורמה רחבה שמשרתת ארגונים בסביבת on-premise, בעבודה מרחוק ובענן הטהור.
החברה מציגה את אחד מסיפורי הצמיחה המרשימים ביותר בענף עם צמיחה של מעל 40% בהכנסות ו-65% ב-ARR. מה שמיוחד במיוחד הוא שהיא ביצעה מעבר מוצלח למודל הענן עם 80% מההכנסות ו-85% מה-ARR מגיעים ממנויי ענן. עם שווי שוק של 19.9 מיליארד דולר, היא נוהגת באופן מסורתי בגישה שמרנית במתן תחזיות, מה שגורם לכך שהיא מפתיעה לטובה ברבעונים רבים.
החברה נהנית מנראות גבוהה ומעמד מוביל בקרב הארגונים הגדולים, ומתרחבת לתחומי צמיחה כמו AI ומכונות וירטואליות. אופנהיימר מעניקה לה המלצת Outperform עם מחיר יעד של $450, ברף העליון של תמחור ענף הסייבר, והיא נמנית על רשימת המומלצות "ישראליסט".
אוקטה (OKTA) - המלצה: Outperform
מחיר נוכחי: $98 | מחיר יעד: $135 | פוטנציאל עליה: 38%
אוקטה מציגה את הסיפור המעניין של "הערך הנסתר" בענף. החברה, שנוסדה ב-2009 והונפקה ב-2017, היא השחקנית המובילה בתחום אבטחת זהויות משתמשים עם בסיס של כ-20,000 ארגונים, אך היא נמצאת במצב של חולשה זמנית עקב האטה בצמיחה למקביל חד-ספרתי.
הבעיה העיקרית של אוקטה היא המיקוד שלה בקהל לקוחות קטנים יחסית, מה שגורם לה לאבד נתח שוק למתחרותיה ובמיוחד לסייבר ארק. עם זאת, נוכח החששות של המשקיעים, המניה נסחרת בדיסקאונט משמעותי לממוצע הענפי עם מכפיל מכירות של רק 5 ומכפילי רווח ו-EBITDA של 28 ו-18 לתחזיות 2026 - דיסקאונט של למעלה מ-50% לממוצע ענף הסייבר.
החברה מחזיקה בקופת מזומנים נטו של כ-1.8 מיליארד דולר ופועלת בשוק בעל פוטנציאל של כ-80 מיליארד דולר. אופנהיימר מעניקה לה המלצת Outperform עם מחיר יעד של $135, בהתבסס על מכפיל מכירות של 7 לשנה הבאה - עדיין דיסקאונט לממוצע ענפי ומומלצת משיקולי ערך בציפייה להתאוששות עסקית.
סנטינל וואן (S) - המלצה: Outperform
מחיר נוכחי: $18.5 | מחיר יעד: $28 | פוטנציאל עליה: 51%
סנטינל וואן היא ה"סוסה הכהה" בתיק המומלצים עם הפוטנציאל הגבוה ביותר לעליה. החברה הישראלית, שנוסדה ב-2013 והונפקה ב-2021, מתמחה בתחום אבטחת נקודות קצה עם פלטפורמת Singularity מבוססת AI ומדורגת בין שלוש המובילות הטכנולוגיות במחקר Gartner.
החברה מציגה שיעורי צמיחה יוצאי דופן של כ-30%-40% בהכנסות, משמעותית מעל שיעור הצמיחה בשוק הסייבר כולו. היא פועלת בשוק יעד של כ-65 מיליארד דולר ב-2028, ומחזיקה בנתח שוק זעום של כ-4% בלבד עם פוטנציאל עצום לצמיחה בעיקר בזכות החלפת פתרונות מסורתיים.
למרות הביצועים החזקים, המניה סובלת מסנטימנט שלילי על רקע חששות מהאטה ומתחרות עזה מצד קראודסטרייק. החברה נסחרת בדיסקאונט עמוק של כ-50% לממוצע הענפי עם מכפיל מכירות של רק 4.5, ומחזיקה בקופת מזומנים גדולה של כ-1.2 מיליארד דולר. אופנהיימר מעניקה לה המלצת Outperform עם מחיר יעד של $28, המהווה שילוב מעניין של צמיחה וערך בענף הסייבר.
ובחזרה לתחום כולו. באופנהיימר מסבירים כי הענף עובר שינויים גדולים כשהמגמה המרכזית היא המעבר מפתרונות נקודתיים לפלטפורמות רחבות. ארגונים רוצים פחות ספקים עם יותר יכולות, מה שמועיל לחברות הגדולות והמובילות כמו פאלו אלטו וקראודסטרייק על חשבון שחקניות הנישה הקטנות.
המגמה השנייה היא הגידול בפעילות המיזוגים והרכישות. היקף העסקאות במגזר הסתכם ב-2024 בלמעלה מ-50 מיליארד דולר, כולל הרכישה הגדולה בהיסטוריה של WIZ הישראלית על ידי גוגל תמורת 32 מיליארד דולר. החוסר ביתרונות טבעיים של חברות הענק בתחום הסייבר, בשילוב עם החשיבות הגוברת של הנושא, יוצר רוח גבית לפעילות רכישות ענפה.
המגמה השלישית והמשמעותית היא כאמור מהפכת הבינה המלאכותית שמייצר איומים לצד הזדמנויות שיספקו פתרונות חכמים ואוטומטיים גם לסיכונים אוטומטיים.
. מצד אחד, ה-AI יוצר אתגרים חדשים עם גידול במספר נקודות החשיפה, אך מצד שני הוא גם מאפשר פיתוח פתרונות חכמים ואוטומטיים יותר. החברות שיצליחו לנצל את ה-AI לטובתן יהנו מיתרון תחרותי משמעותי.
קרנות סל בתחום
למשקיעים שאינם רוצים לבחור מניות ספציפיות, קיימות מספר אפשרויות להשקעה בענף דרך קרנות סל. First Trust Nasdaq Cybersecurity ETF (CIBR) היא הגדולה עם 10 מיליארד דולר נכסים ודמי ניהול של 0.59%. Amplify Cybersecurity ETF (HACK) מנהלת 2.3 מיליארד דולר עם דמי ניהול של 0.60%, ו-Global X Cybersecurity ETF (BUG) מנהלת 1.2 מיליארד דולר עם דמי ניהול של 0.51%.
למשקיעים שמעוניינים בבחירה סלקטיבית, ההמלצה היא להתמקד בחברות עם פלטפורמות רחבות ולא פתרונות נקודתיים, צמיחה חזקה ב-ARR, מעבר מוצלח למודל ענן וחדשנות בתחום ה-AI. החברות הישראליות - סייבר ארק וסנטינל וואן - מציגות ביצועים מרשימים ומהוות, להערכת אופנהיימר, השקעות מעניינות במיוחד.
- 1.אנונימי 10/07/2025 09:57הגב לתגובה זובכמה הונפקה כמה היא עכשיו מה קרה באותו זמן לcrwd מה פשר הדיווחים השגויים על הARR