וול סטריט שור וילדה (דאלי)וול סטריט שור וילדה (דאלי)

סימן רע? החברות הלא רווחיות כובשות את וול סטריט

מניות של חברות לא רווחיות עלו ב-36% בממוצע מאז אפריל וניצחו את החברות הרווחיות, בעוד המשקיעים הפרטיים חוזרים למניות ספקולטיביות לראשונה מאז מניות המם של 2021

אדיר בן עמי | (1)

חברות ללא רווחים מובילות את הראלי הנוכחי בבורסה האמריקאית. מבין 14 החברות שעלו יותר מ-200% מאז תחילת אפריל, עשר מהן לא מייצרות רווחים כלל. בד בבד, 858 החברות ללא רווחים במדד ראסל 3000 זינקו בממוצע ב-36%, תוצאה שעולה על הביצועים של החברות הרווחיות.


אוויסAvis Budget Group 2.09%  , חברת השכרת הרכב, זינקה ב-188% מאז אפריל. קרוואנהCarvana 1.44%  , מוכרת הרכבים המשומשים, עלתה ב-98% באותה תקופה. איווהAeva 6.51%  , המפתחת חיישני לידאר לרכבים אוטונומיים, זינקה ב-457%. כל השלוש חברות מפסידות כסף באופן עקבי.


הדמיון לתקופת מניות המם לא מקרי. אותה תופעה של מרדף אחר מניות ספקולטיביות, אותו פחד מלפספס הזדמנויות, ואותה נטייה לקנות בשפל ולא להסתכל אחורה. ההבדל הוא שהפעם זה לא בא על רקע של ריביות אפס וחבילות תמיכה ממשלתיות, אלא מתוך אופטימיות לגבי מדיניות כלכלית מתונה יותר ונתונים חזקים מהצפוי.

החזרה למניות ספקולטיביות

המדד של גולדמן זאקס למניות המועדפות על המשקיעים הפרטיים קבע שיא חדש לראשונה מאז נובמבר 2021. באותה תקופה הגיעו מניות המם לשיא, לפני שקרסו בעקבות העלאות הריבית של הפד. כעת, עם ציפיות להורדת ריביות, המשקיעים הקמעונאיים חוזרים למניות ספקולטיביות.


ברשימת המניות הנסחרות ביותר בפלטפורמת אינטראקטיב ברוקרס מופיעות חברות כמו Cyngn, יצרנית רכבים תעשייתיים אוטונומיים עם מכירות זניחות ושווי שוק של פחות מ-100 מיליון דולר. המניה כמעט שילשה את עצמה בשלושה חודשים, אך עדיין יורדת כמעט 90% מתחילת השנה.


הראלי הספקולטיבי הנוכחי הוא חלק מהתרחבות רחבה יותר מעבר למניות הטכנולוגיה הגדולות שהובילו את השוק השנה. זה לא בהכרח מפתיע לראות שהמגזרים שנפגעו הכי קשה בירידות גם מובילים בעלייה, אבל תקופות ארוכות של ספקולציות בדרך כלל מסתיימות רע. ההיסטוריה מלמדת שכשאיכות המניות יורדת ורמת הספקולציות עולה, התיקון בדרך כלל לא רחוק.


תרחיש הזהב

הסנטימנט השורי נתמך על ידי האופטימיות שממשל טראמפ יינקט גישה מתונה יותר במסחר בינלאומי, מה שמפחית חששות לגבי הכלכלה והאינפלציה. הנתונים הכלכליים חזקים מהצפוי שוב ושוב. דוח התעסוקה של יוני הראה שהצמיחה במשרות נמשכת בקצב יציב, בעוד שיעור האבטלה ירד ל-4.1% מ-4.2%, בניגוד לתחזיות שצפו עלייה.

קיראו עוד ב"גלובל"


זהו נתון נוסף התומך בתרחיש הזהב שעליו מהמרים המשקיעים למחצית השנייה: צמיחה חזקה, אינפלציה נמוכה והורדות ריבית. ה-S&P 500 והנאסד"ק סגרו בשיאים חדשים ביום חמישי לקראת סוף השבוע הארוך. פתאום, משקיעים שפחדו לפני כמה חודשים חוששים רק מלפספס עוד רווחים.


רק שלושה חודשים אחרי שהמשקיעים הפרטיים היו הכי פסימיים מאז 2009, הם חוזרים להשקעות ספקולטיביות. המשקיעים המוסדיים חזרו למניות הטכנולוגיה הגדולות כמו אפל, אמזון ומיקרוסופט, בעוד שהמשקיעים הפרטיין מתמקדים במניות בסיכון גבוה.


המשקיעים שקנו במהלך הירידות זוכים לתשואות גבוהות השנה. הם נהרו לקרנות ממונפות, כולל הקרן הגדולה ביותר מסוג זה - ProShares UltraPro QQQ של אינבסקו, שדיווחה על זרימות יומיות שיא בתחילת אפריל. הקרן, שמטרתה לשלש את התשואה היומית של נאסד"ק 100, עלתה יותר מ-100% מאז 8 באפריל.


יותר חדשני = יותר כסף ספקולטיבי

הטכנולוגיות החדישות ביותר מושכות את הכסף הספקולטיבי. חברות בינה מלאכותית, רכבים אוטונומיים, טכנולוגיות בלוקצ'יין וביוטכנולוגיה מתקדמת מקבלות הערכות שוק שלא תמיד מתיישבות עם המציאות העסקית הנוכחית שלהן. המשקיעים מהמרים על עתיד שבו הטכנולוגיות האלה יהפכו למקורות רווח משמעותיים, גם אם הדרך עדיין ארוכה.


האנליסטים בוול סטריט מזהירים מפני הסיכונים במגמה הנוכחית. ההשקעות במניות ללא רווחים אמנם יכולות להניב תשואות גבוהות בטווח הקצר, אך ההיסטוריה מלמדת שהתשואות הגבוהות בדרך כלל לא נמשכות זמן רב. בטווח הארוך, שווי המניות נקבע לפי היכולת של החברות לייצר רווחים בפועל, לא לפי ציפיות השוק או הערכות עתידיות. למרות שחלק מהמניות הספקולטיביות יכולות לזנק גבוה, המשקיעים צריכים להיות מודעים לכך שהבסיס לשווי החברות נשאר הרווחיות בפועל.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    על זה נאמר מלכודת דבש (ל"ת)
    קש 06/07/2025 20:29
    הגב לתגובה זו