
ישראל ירדה מקום במדד התחרותיות IMD: ה-27 מתוך 64 מדינות מפותחות
מדד התחרותיות העולמי של מכון המחקר השוויצרי IMD, שמדרג את 64 המדינות המפותחות מוריד את ישראל במיקום אחד ביחס לשנה שעברה, ישראל ממוקמת כעת במקום ה-27, לעומת המקום ה-26 בשנת 2020. מאגף כלכלה באיגוד לשכות המסחר בישראל ציינו כי הנתונים נאספו בכל העולם בתקופת התפרצות הקורונה ועובדו במהלך חודש מרץ השנה. מכון המחקר בוחן אחת לשנה את מידת כושר התחרות בין הכלכלות הלאומיות על בסיס ארבעה פרמטרים מרכזיים: חוסן כלכלי, יעילות העסקים, מערכות התשתיות ויעילות ממשלתית. בראש הדירוג העולמי מופיעות: שוויץ (עליה של 2 מקומות), המדורגת ראשונה, ואחריה שוודיה (עליה של 4 מקומות), דנמרק (ירידה של מקום אחד), הולנד (נותרה במקום הרביעי), סינגפור (ירידה של 4 מקומות) ונורבגיה (עליה של מקום אחד). בתחתית הדירוג ממוקמות: קרואטיה (עליה של מקום אחד), מונגוליה (עליה של מקום אחד), בוצוואנה (פעם ראשונה במדד), דרום אפריקה (ירידה של 2 מקומות), ארגנטינה (נותרה במקומה) ו-ונצואלה, המדורגת אחרונה גם בשנה זו. החוזקות של כלכלת ישראל לפי נתוני המדד ישראל מדורגת במקום הראשון בסעיף יצוא שירותי הייטק, בדומה לאשתקד; ישראל גם שומרת על מקומה במקום הראשון בסעיף השקעה במו"פ כאחוז מהתוצר; דירוג במקום השלישי בסעיף הוצאה ציבורית על חינוך (כאחוז מהתוצר) בדומה לשנת 2020; בסעיף המודד את אבטחת הסייבר, ישראל מדורגת במקום ה-2 בשנת 2021, שיפור של מקום אחד לעומת שנה שעברה, בנושא עיכוב עשיית עסקים כתוצאה מחוקי עבודה ירדה ישראל ממקום 19 למקום 27 .
הדירוגים הנמוכים של ישראל במדד
ישראל מדורגת במקום 52 בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה, ירידה של 4 שלבים לעומת שנה שעברה; דירוג במקום 56 באנרגיה מתחדשת, לעומת 55 בשנת 2020; בדירוג יוקר המחיה ישראל נמצאת במקום 54, לעומת מקום 52 בשנת 2020; בסעיף יצוא סחורות כאחוז מהתוצר ישראל מדורגת במקום ה-60 בשנת 2021 לעומת 56 בשנת 2020; בסעיף מחירי הדלק ישראל נמצאת במקום ה-59, ללא שינוי לעומת אשתקד.
במכון המחקר מציינים כי על ישראל להתמודד עם האתגרים הבאים, על מנת לשפר את מעמדה בשנים הבאות: שיקום הכלכלה לאחר משבר הקורונה, הגדלת הפריון במשק, הורדת מספר המובטלים, צמצום הגירעון הממשלתי ותמיכה במגזר העסקי לטובת חזרה ליעילות.
עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר אמר כי "דוח זה מצביע על כשל ביכולת הניהולית של ישראל: אי אימוץ מדיניות נכונה, אי קבלת החלטות ממשלה נכונות, היעדר יכולת ביצוע והיעדר יכולת ניהולית. הירידה הכללית בדירוג היא תוצאתה של אי ביצוע החלטת ממשלה טובה של הפחתת נטל הרגולציה ב- 25%, אשר היה אמור להיות מושלם בסוף 2019. הדירוג הנמוך והמסוכן, מקום 52 בשיעור השתתפות בכוח העבודה, הוא המשך הכניעה של הממשלה לאוכלוסיות הבלתי יצרניות בישראל ועידוד אי עבודה. מבחנה של ממשלת השינוי החדשה".
- 2.משקעני 17/06/2021 12:50הגב לתגובה זולא יפה מצידך , למה את פסמיסתית עד שבנינו אידורולוגיה של שפע והכל טוב וממריא לשחקים ושיכנענו את כל המשקיעים והנוהרים להתחייבויות כספיות ללא הצורך בכלל לדאוג לאפשרות של בחובה להחזיר אותם אז את ברה ומגלה לכולם את באמת ושמה להו מקלות סגלגלים
- 1.רונן 17/06/2021 12:01הגב לתגובה זוהמסים המטורפים שבארץ