בכלל פיננסים לא מתרשמים מעליית הסחורות החקלאיות: "השחקנים הריאלים מעדיפים לממש"
בשבועות האחרונים אנו עדים (שוב) לעלייה תלולה במחירי הסחורות החקלאיות. בתחילת ספטמבר בחן התירס תחתית ברמה של 3 דולר לבושל, ומאז הוסיף לערכו לא פחות מ-22% והתייצב על רמה של 3.8 דולר לבושל.
האנליסט אבירן רביבו מכלל פיננסים פרסם היום סקירה ומציין כי מאחורי העלייה המהירה במחיר התירס עומדות שלל סיבות. מאחורי עליות אלו ניתן למנות שני גורמים מרכזיים : החלשות הדולר והתגברות החשש מאינפלציה. במהלך מתואם עולים בעולם הזהב, הנפט, הסחורות החקלאיות והאירו.
נשאלת שוב השאלה, אומר רביבו, האם להאמין לעליות האחרונות במחירי הסחורות החקלאיות. האם לא נזכה לשידור חוזר של התנהלות האירועים בחודש יוני, אז טיפסו הסחורות ומניות האגרו כימיה רק על מנת לבדוק תחתיות חדשות בהמשך הקיץ (ולפגר אחרי השוק תוך כדי).
"תשובה מוחלטת כמובן שאין, אך כמו ביוני בורסת הסחורות של שיקגו שוב מספקת לנו רמזים חשובים המעלים חשדות לתקפות הראלי האחרון. כצפוי, עליית מחירי הסחורות החקלאיות תודלקה על ידי עלייה חדה בפוזיציות הספקולטיביות".
השחקנים הפיננסיים הזניקו בחדות את מצבת פוזיציות הלונג על התירס בחודש האחרון. ממצבת פוזיציות זעומה של 25 אלף חוזים בתחילת ספטמבר ללא פחות מ-168 אלף חוזים בדיווח האחרון. לעומתם בחרו השחקנים הריאליים להגדלה מסיבית של פוזיציות השורט שלהם על התירס. בתקופה זו זינקה מצבת פוזיציות השורט שלהם מ-192 אלף חוזים ל-296 אלף חוזים בדיווח האחרון.
המשמעות: השחקנים הריאליים לא "קונים" את העלייה האחרונה במחירי הסחורות החקלאיות ומעדיפים לממש רווחים ולגדר את חשיפתם לשוק.
השחקנים הריאליים לשם ההבהרה הם חקלאים, מעבדי מזון, סוחרים וכיוצא בזה. החקלאים, התחנה הראשונה בשרשרת הערך, נוטים להחזיק בפוזיציות שורט על מנת לגדר את המלאי שבידם. שאר השחקנים במורד השרשרת נוטים להחזיק פוזיציות לונג על מנת לגדר חשיפתם. רוצה לומר, השחקנים הריאליים לא מאמינים שהתירס "יברח" להם בחודשים הקרובים.
דרך אגב, בחודש יוני השחקנים הריאליים, ולא הפיננסיים, צדקו בהערכתם את השוק. מתחילת מאי פרצו הסחורות החקלאיות בעליות חדות שהציבו את התירס ברמה של 4.3 דולר לבושל באמצע יוני. כאז כן היום, השחקנים הריאליים ניצלו את ההזדמנות על מנת להגדיל את פוזיציית השורט שלהם ב-105 אלף חוזים. בדיוק כפי שעשו בשבועות האחרונים.
בסיום חוזר רביבו על פיסקת הסיום של העדכון שהוציא ביוני: "גורמים פיננסיים שונים מניעים את הסחורות החקלאיות מעלה. התגובה המתבקשת של המשקיעים הינה להעלות את מחירי מניות הדשנים. ניתן ליהנות ממגמה זו, אך ללא התאוששות ריאלית של שוק החקלאות העולמי היא תתקשה להחזיק מים. מהאוטובוס הזה צריך לדעת מתי לרדת".