מנכ"ל רשות השידור: תקציב ערוץ 1 יחולק אחרת

בראיון מצולם מדבר מוטי שקלאר על קשיי הערוץ הראשון והרצון להתקדם במהלך הרפורמה. אינו מסתפק בתקציב לחדשות ומציע להשקיע בדרמה, תעודה והפקות מקור
אפרת אדיר |

רשות השידור מקדמת בימים אלה מגעים עם האוצר במטרה לאשר את הליך היציאה לרפורמה ברשות אשר מטרתה לשפר את עתיד השידור הציבורי ולדאוג להמשך קיומו.

מנכ"ל רשות השידור, מוטי שקלאר, מודע למשבר בו נתונה רשות השידור ומקווה לטוב. שקלאר אינו מסתפק בעזרה תקציבית שתאפשר לרשות השידור לשדר חדשות בערוץ 1, אלא מעוניין לפתח את תכני הערוץ הציבורי ולהשקיע גם ביצירות מקור, דרמה, תעודה ובקולנוע.

בראיון ל-Bizportal אומר שקלאר, כי שידור ציבורי הוא המקום הטבעי להשקעה ביצירות מקור. "אני מקווה שבחודשים הקרובים נגיע לסיכום עם האוצר שיעזור לנו בהזרמת כספים, כחלק מהרפורמה, על מנת שנוכל להשקיע גם ביצירות מקור. אני מציע להשקיע 4 מיליון דולר לדרמה ו-4 מיליון דולר לתעודה", מתכנן שקלאר ומוסיף, כי לדעתו יש להקצות כ-30% מתקציב ההפקות להפקות מקור חיצוניות ו-20% מהתקציב יישאר בידי הפקות מקור פנימיות.

דבריו של שקלאר נאמרו גם בכנס הכלכלי לקולנוע ישראלי, שהתקיים השנה בפעם הרביעית בחסות המועצה הישראלית לקולנוע ועסק בהיבטים שונים של תעשיית הקולנוע הישראלי, ביניהם הפן הכלכלי של תעשיית הקולנוע, עולם התוכן שלו וכיוונים עתידיים. בכנס השתתפו מקבלי החלטות, אנשי תעשיית הקולנוע והטלוויזיה, במאים ועיתונאים.

האינטרנט גנב

בין הסוגיות שעלו בכנס נדונו היחסים המורכבים בין הקולנוע לאינטרנט אשר מעלים שאלות בנוגע לשמירת זכויות היוצרים והמשקיעים של תעשיית הקולנוע במרחב המקוון.

נציג מתעשיית הקולנוע, משה אדרי, המשמש כמנכ"ל סרטי יונייטד קינג, מחה על כך שהפצת סרטי קולנוע באינטרנט גורמת להפסדים כלכליים גדולים לתעשיית הקולנוע. לדבריו "אנחו בעד הקרנת סרטים באינטרנט אך רק בצורה מבוקרת, על פי חוק, ותוך שמירה על זכויות היוצרים. אין סיבה שספקי השירות באינטרנט לא יתנו לנו, מפיצי הסרטים, הגנות ובמקום זאת יביאו לפרצות בחוק ולגניבות של סרטים וזכויות יוצרים", תקף אדרי את ספקי השירות ברשת.

כהצעה לפתרון הסוגיה, העלה אדרי 3 אפשרויות של שידור סרטים באינטרנט באופן חוקי. האפשרות הראשונה היא שידור סרטים ברשת ללא חיוב הגולש כנגד פרסומות, האפשרות השניה היא שידור סרט מלא באינטרנט בחיוב סמלי של הגולש, והצעה שלישית היא שילוב של פרסום ותשלום. "בסופו של דבר, נמצא את המודל המתאים וייחקק החוק המתאים שישמור על זכויות היוצרים", סיכם אדרי.

בבחינת חקיקה ראויה בתחום, מצטרף לדברים ח"כ משה כחלון, היו"ר היוצא של ועדת הכלכלה, אשר אינו נשמע אופטימי במיוחד לגבי האפשרות כי תופעת שידור סרטים באינטרנט תמוגר. "אפשר לפעול למען זכויות יוצרים באינטרנט באמצעות DRM (ניהול זכויות דיגיטלי), אכיפה, חקיקה מכבידה יותר ואף התערבות של המשטרה, אך מי שחושב שניתן לחסום לחלוטין את גניבת הסרטים באינטרנט - טועה", אמר ח"כ כחלון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה