החל המו"מ בין האוצר לרשות השידור בנושא הרפורמה
היום (ד') נפתח המשא ומתן בין משרד האוצר, הנהלת רשות השידור ונציגי איגודי העובדים בנושא הרפורמה ברשות השידור. בפגישה נכחו נציגי הממונה על השכר והממונה על התקציבים במשרד האוצר, יו"ר רשות השידור, מנכ"ל רשות השידור, נציגי הסתדרות העובדים, ובראשם אריאל יעקבי, נציגי אגודת העיתונאים ובראשם חיקה גינוסר ונציגי ועדי העובדים.
בישיבה, הגיעו הצדדים להסכמות בעניין הצורך בשינוי במבנה הארגוני של רשות השידור, בניית הסכמי שכר חדשים לעובדים ופרישת עובדים.
עוד סוכם בפגישה, כי יש צורך בניהול משא ומתן אינטנסיבי על מנת לגבש תכנית הבראה דחופה לרשות השידור.
משה גביש, יו"ר רשות השידור, אמר בישיבה: "החלופות שעומדות לפנינו הן לא האם לעשות רפורמה או להשאיר את המצב הקיים, אלא האם להיות או לחדול. במצבה הנוכחי של הרשות, ללא אמצעים וללא תשתיות ומכאן גם ללא איכות מספקת, אין אפשרות לספק את השידור הציבורי שיצדיק את קיומו ואת תשלומי האגרה. הרפורמה היא האפשרות היחידה שנותרה לקיים שידור ציבורי ברמה בצד עקרונות כלכליים נכונים וסדרי מינהל תקינים".
אריאל יעקבי, יו"ר הסתדרות עובדי המדינה ציין, כי למרות שהתכנית לרפורמה ברשות השידור טרם נדונה במשותף, אין ויכוח על עצם הצורך ברפורמה. יחד עם זאת, הדגיש יעקבי, כי "לצד השמירה על השידור הציבורי או בניית שידור ציבורי המתאים לעידן החדש, ההליך יעשה תוך שמירה על כבודם וזכויותיהם של העובדים ברשות השידור".
מוטי שקלאר, מנכ"ל רשות השידור, הוסיף: "אנו רוצים לשמר את התרבות הישראלית ואת הלכידות החברתית, לשם כך אנו מחוייבים לקיים שידור ציבורי חזק ואיתן וכדי להגיע לכך כל הצדדים צריכים להבין שהפשרה היא האידאל. עלינו להיות חכמים ולא רק צודקים".
חיקה גינוסר, יו"ר אגודת העיתונאים, סיכם: "האיגוד הארצי של עיתונאי ישראל מוכן להכנס למו"מ על הרפורמה, מתוך רצון לשמור על השידור הציבורי ולשפרו תוך מתן דגש על כך שמעמדם ותנאי עבודתם של העיתונאים לא ייפגעו ויוצעו תנאי פרישה המאפשרים מחיה בכבוד".
נזכיר, כי עלות הרפורמה נאמדת ב-800 מיליון שקל, מתוכה 110 מיליון שקל יושקעו לדיגיטציה, ארכיונים ואמצעי הפקה. 90 מיליון שקל לשדרוג תשתיות וציוד; 130 מיליון שקל לתשתית אינטרנט ובינוי; 140 מיליון שקל לסגירת גרעון תזרימי עד 2008; והיתר מיועד לפיצויי פרישה של עובדים וכבסיס לפנסיה לעובדים הנשארים. בנטל הרפורמה אמורים לשאת באופן שווה רשות השידור ומשרד האוצר.
עוד מעיקרי הרפורמה, מתוך למעלה מ-1,900 עובדים של הרשות, יפוטרו 700 עובדים ויוחלפו 150 עובדים לחדשים.