הדולר מסכם שבוע חיובי - היציג נקבע על 4.294
שבוע חיובי עבר על הדולר האמריקני. ברקע הורדת הריבית על ידי בנק ישראל, ומנגד הותרת הריבית הדולרית על ידי הפדרל ריזרב הביאו לסגירת הפער בין הריביות והשוואתם, דבר הגרר להתחזקות קלה בשערו של הדולר כנגד השקל. למרות זאת, נשמעו לאחרונה לא מעט קולות אשר טענו כי אין די בהורדה של 0.25% בריבית השיקלית על מנת לבלום את התחזקותו של המטבע הישראלי.
היום עלה הדולר בשיעור של 0.21% והשלים עליה שבועית של 0.3%. ששערו היציג נקבע בצהרי היום על 4.294 שקל. נציין כי במהלך היום נסחר הדולר ברמות גבוהות יותר
בעולם
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי אתמול נסחר הדולר בסימן חולשה מול העיקריים כאשר מול האירו רשם המטבע האמריקאי ירידות לרמות שפל של 3 שבועות על רקע דבריו של נגיד ה-FED לשעבר, אלן גרינספן, לגבי הבריחה של משקיעים מהשטר הירוק. כעת נסחר הדולר סביב רמת 1.267 אל מול האירו, סביב רמת 118.56 אל מול היין וסביב רמת 1.8910 אל מול הסטרלינג.
"משקיעים פרטיים גדולים מתחילים להחזיק אירו במקום דולר", מסר אלן גרינספאן. אנליסטים מוסרים כי דבריו של הנגיד לשעבר היו במרכז תשומת לב המשקיעים אתמול והיוו גורם מכריע בירידות של המטבע האמריקאי.
טריידרים יעקבו אחר נתוני התמ"ג בארה"ב שצפויים להתפרסם בשעה 12:30 (GMT) ועשויים לתת תמונה לגבי תנועת הדולר בטווח הקצר. בנוסף, יפורסמו נתוני צריכה עצמית בארה"ב לרבעון השלישי אשר צפויים להצביע על עלייה של 3.3% לעומת עלייה של 4.00% ברבעון השני.
אמש ירד היין מול האירו על רקע ירידה במדד המחירים הצרכן ביפן אשר רומז על האפשרות שהבנק המרכזי ביפן עשוי להמתין עם העלאות ריבית לשנה הבאה. כעת נסחר היין סביב הרמות של 118.45 אל מול הדולר וסביב הרמות של 150.45 אל מול האירו.
בלילה פורסמו ביפן נתוני מדד המחירים לצרכן (גרעין) לחודש ספטמבר אשר עלו ב-0.2% בעוד שציפיות השווקים עמדו על 0.3%, הנתון הביא למכירות מסיביות של היין היפני מול העיקריים וזאת על רקע הערכות השווקים כי שיעור הריבית ביפן צפוי להיוותר על 0.25% בשנה הנוכחית.