פעילי מט"ח: השקל ימשיך להיסחר בתנודתיות בטווח הקצר
שבוע המסחר הקודם הסתיים בעליה מזערית של הדולר למול השקל בשיעור של 0.24%. שבוע המסחר המקוצר כלל את הותרתה של הריבית על כנה - 5.25%. כאשר פער הריביות בין הדולר לשקל נותר על 0.25%.
ביחידת המחקר של בנק הפועלים מעריכים, כי בטווח הקצר השקל ייסחר במגמה מעורבת, כשהוא מושפע משני גורמים מנוגדים. מחד, החלטת בנק ישראל להותיר את הריבית השקלית ללא שינוי מספקת לדולר תמיכה ובנוסף, השקל צפוי לסבול, בדומה למטבעות נוספים בשווקים המתעוררים, אם תמשכנה ירידות השערים החדות בבורסות באותן מדינות, בעקבות הוצאת כספים על ידי משקיעים זרים. מאידך, הדולר צפוי להמשיך ולהיחלש מול האירו בעולם ובעקבות זאת יופעל לחץ כלפי מטה גם על שער הדולר מול השקל. באשר לטווח הארוך, מעריכים בבנק כי האפשרות של פיחות בשקל מוגבלת, לאור הציפיות להמשך זרם ההשקעות הזרות בישראל, לאחר שיירגעו הרוחות בשווקים המתעוררים. השקל צפוי לקבל תמיכה מהביצועים המרשימים של כלכלת ישראל, שעודדו את האוצר להעלות את תחזית הצמיחה ל-2006 ומההערכות כי הנגיד ימנע פיחות שעלול לעורר לחצים אינפלציוניים.
לדברי כלכלני ענף מחקר שוק ההון בבנק לאומי, לנוכח היציבות הכלכלית-מדינית המקומית, נתוני המקרו החזקים של ישראל והסנטימנט כנגד הדולר בעולם, השקל צפוי להמשיך ולשמור על חוזקו היחסי מול הדולר. כמו כן, הסבירות לפיחות משמעותי מוגבלת על רקע הצפי להמשך זרימת ההון לישראל, גם אם בקצב נמוך בעבר.
עם זאת מעריכים בבנק, כי בטווח הקצר תתכן תנודתיות על רקע ההתרחשויות האחרונות במסחר העולמי, ובהם יציאת כספים משווקים הנחשבים למתעוררים והיחלשות המטבעות המקומיים של שווקים אלו. במבט לעתיד מעריכים כי השקל צפוי להמשיך לשמור על חוזקה יחסית כנגד הדולר, אם כי תתכן מגמה מעורבת בטווח הקצר לנוכח מגמות המסחר העולמיות.
בחדר המסחר של פורקסיה מעריכים, כי בהעדר אירועים מקומיים, השוק יצפה להתפתחויות בזירה המוניטרית בארה"ב (ריבית). בפורקסיה צופים כי החלטת הריבית בארה"ב הינה קרדינלית לשוק הבינלאומי, ובמישרין לשקל המקומי. לדבריהם, עצירת התהליך המוניטרי תביא להתחזקות השקל לסביבת השפל הקודמת 4.4300. כמו כן התייצבות בשווקים המתעוררים אף היא צפויה להוות קטליזטור לחזרה לריטואל הייסוף.