רפורמת בכר? אינני יודע אם הדבר טוב או רע
המשק הישראלי, יחד עם הכלכלה הגלובאלית ממשיך לשמור על כיוון חיובי, בכל הפרמטרים החשובים". כך אמר היום רו"ח יגאל בריטמן, יושב ראש ומנהל עסקים ראשי ב-Deloitte בריטמן אלמגור בוועידה השנתית של שוק ההון 2006, שעמדה בסימן "המפץ הגדול".
בריטמן אמר כי: "עבודתי כרוכה בנסיעות רבות, כך שאני רואה כיצד ישראל נתפסת ברחבי העולם: הצמיחה עלתה וצפויה לעמוד על 5.3% בסוף שנת 2006, המשק הישראלי מדורג במקום ה-20 בדירוג החוסן הכלכלי הבינלאומי, הכולל 61 מדינות, התל"ג עולה בשיעור של 6.6% ברבעון הראשון, האבטלה יורדת בעקביות, כך גם הגירעון הממשלתי.
בריטמן הוסיף, גם שוק ההון עלה וריכז עניין בלתי רגיל: בשנת 2005 עלו מדדי ת"א 100 ות"א 25 בכ-30%, לעומת מדד S&P 500 והנאסד"ק שעלו רק ב-3% ו-1% בהתאמה.
לדברי בריטמן, השיפור מתרחש לא רק פנימה, אלא גם כלפי חוץ - מאז השנה שעברה הושקעו בתאגידים ישראליים כ-11 מיליארד דולר, כ-6 מתוכם בתחילת 2006. ישראל נמצאת היום על מפת הרדאר העולמי. בריטמן בירך את איתן ורטהיימר, יאיר המבורגר. ברכות גם לדיסקונט וקבוצת ברונפמן".
בריטמן הסביר כי ההתפתחויות הללו התאפשרו הודות למדיניות מקרו כלכלית נכונה, קיצוץ מתבקש בתקציב, הורדת שיעורי המס והבנה שתחרות היא שם המשחק.
בריטמן התייחס לרפורמת בכר ואמר: "על ההצלחות של רפורמת בכר כבר דובר אבל אנחנו צריכים לשאול את עצמנו האם אנחנו באמת ערוכים להפיכת חברות הביטוח למוסדות פיננסיים? האם חברות הביטוח בצורתן החדשה יכולות להתמודד עם פעילות בשוק הקמעונאי, דוגמת מכירת כרטיסי אשראי ומתן הלוואות חוץ בנקאיות? האם הרגולציה מתאימה למצב החדש?"
לדברי בריטמן "בשנה האחרונה הפך הנמר את חברבורותיו – חברות הביטוח קיבלו את ההרשאה למכור מימון, והבנקים בקרוב ימכרו לציבור ביטוח ויעסקו בייעוץ פנסיוני. אינני יודע אם הדבר טוב או רע, אך אני חושב שאסור לרוץ מהר מדי בלי להבין עד הסוף מה הסכנות והיכן המכשלות, כדי שלא נמצא את עצמנו תחת מטר פצצות אחרי המפץ גדול".