אולמרט: רכישת ישקר - הזמנה לזרים להשקיע בישראל

אמר הדברים בטקס החלפת שרי התמ"ת. אלי ישי, השר הנכנס אמר היום: "קניית חברת ישקר הינה מתנה ליום כניסתי למשרד יחד עם מחירי הלחם". שרגא ברוש: בימים אלה מתגבשות עוד עסקאות
שי פאוזנר |

"רכישת ישקר על ידי וורן באפט הינה איתות לכל המשקיעים הזרים לבוא ולהשקיע במדינת ישראל". כך אמר היום רה"מ אהוד אולמרט בטקס חילופי השרים במשרד התמ"ת. אולמרט ציין במהלך הטקס, כי מכירת ישקר, "זו הודעת פתיחה מאוד נוחה לשר התמ"ת הנכנס שאחראי, בין היתר, גם על ההשקעות הזרות בישראל".

אני בטוח, אמר אולמרט לשר התמ"ת הנכנס, אלי ישי, "כי תדע למנף השקעה זו לטובת פיתוח ההשקעות בארץ ועידוד הסחר עם העולם". אולמרט הודה לרו"ח חזי צאיג, מנהל מרכז ההשקעות בתמ"ת, אשר הוביל את עיסקת ישקר, מטעם משרד התמ"ת, הוא וצוותו אמר אולמרט היו שותפים במגעים למכירת "ישקר" על כל ההיבטים מבחינת השקעות זרות בארץ. את הטקס הנחה מנכ"ל משרד התמ"ת היוצא, רענן דינור אשר דיבר על חשיבות משרד התמ"ת כמשרד כלכלי חברתי מרכזי בממשלה, בו מרוכזים כלים לעידוד הצמיחה הכלכלית של ישראל ולפיתוח התעסוקה.

עוד הוסיף דינור, כי במשרד התמ"ת מתווים מדיניות וכיווני התפתחות למשק הישראלי באשר לפיתוח הון אנוש, היכולות הטכנולוגיות והקשרים המסחריים והכלכליים, דינור ציין כי יעד מרכזי בפעילות משרד התמ"ת הינו הגדלת שיעור ההשתתפות בשוק העבודה והורדת שיעור האבטלה.

סגן רה"מ ושר התמ"ת הנכנס, אלי ישי, אמר בטקס, כי משרד התמ"ת הינו משרד המשפיע על עידוד הצמיחה במשק וכי המנוף של התעשייה וההשקעות מול המנוף החברתי של תעסוקה והכשרה מקצועית הם לכאורה הפכים אך אני רואה זאת, אמר ישי, כשילוב מוצלח של חברה כלכלית וכלכלה חברתית, יש לשלב את שני התחומים כך שהעוצמה של ההשקעות תסייע לנושאים החברתיים. עוד אמר השר ישי, כי "קניית חברת ישקר הינה מתנה ליום כניסתי למשרד יחד עם מחירי הלחם". ישי סיים את דבריו ואמר "יש לנו ערובה להצלחת פעילות משרד התמ"ת, כיוון שרוה"מ הבטיח כי תחומי האחריות של המשרד ימשיכו להיות קרובים ללבו".

במקביל מסר היום שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים, כי רכישת ישקר אינה סוף פסוק - ישנם עוד עשרות רבות של מפעלים וחברות תעשייתיות אטרקטיביים למשקיעים זרים. ברוש מגלה, כי בימים אלו משקיעים זרים נוספים מתעניינים ברכישות אחרות בתעשייה הישראלית. ברוש מציין, כי החברות האטרקטיביות הינן בתחומי ההיי-טק, המתכת והחשמל, הכימיה והתרופות, המזון, הפלסטיקה, הטקסטיל והאופנה, תעשיית האבן ועוד.

יצויין, כי בשנת 2005 רכשו חברות זרות כ-15 חברות תעשייה ישראליות (כולל סטארט-אפים) בהיקף של כ-800 מליון דולר - מרביתן בתחום ההיי-טק.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה