ניו קופל גייסה 50 מ' ש' באג"ח ממשקיעים מוסדיים
בערב חג סוכות הראשון (ב') הנפיקה חברת ניו קופל בטוחות (סדרה 8), חברה בת ייעודית בבעלות ושליטה מלאות של חברת הליסינג, ניו קופל, איגרת חוב מגובה בתזרים מזומנים בהיקף של 50 מליון שקל למשקיעים מוסדיים.
איגרת החוב, ציינו בחברה, מדורגת AA על ידי חברת הדירוג הישראלית, מעלות והיא נושאת ריבית בשיעור שנתי של 3.9%.
בחודש יוני האחרון פרסמה חברת דן אנד ברדסטריט את דירוג חברות הליסינג במסגרת הדנס 100 שלה. ניו קופל הובילה את הדירוג - על פי סך הנכסים של החברות כפי שהם נגזרים ממאזני החברה, לאחר שהגדילךה את נכסיה ב-2004 ב-39.1%. החברה הגיעה למקום הראשון גם בדרוג על פי ליסינג תפעולי - עם השקעות בכלי רכב בהיקף של 512 מיליון דולר.
כלכלני חברת המחקר והייעוץ הסבירו אז, כי שוק הליסינג בישראל מורכב מליסינג תפעולי ומימוני. נתח השוק של הליסינג התפעולי נאמד בכ-85% מהשוק. ענף הליסינג התפעולי, הם ציינו, נמצא בצמיחה מואצת, מכ-4,000 רכבים בשנת 1997 להערכה של כ-100,000 בשנת 2004.
בדן אנד ברדסטריט ציטטו אז הערכות של גורמים בענף, לפיהן שוק הליסינג צפוי לצמוח בשנים הבאות ולהגיע לכ-150 אלף עד 180 אלף כלי רכב. לפי הערכות אלה - כשני שליש מפוטנציאל השוק טרם מוצה.
עד היום, הפנו כלכלני החברה את תשומת הלב, "חינוך השוק" בוצע בעיקר על ידי חברות היי-טק, אולם קיימות חברות ממגזרים שונים שמהוות את פוטנציאל הצמיחה העיקרי. באופן פרדוכסלי, אומרים ב-D&B, המשבר הכלכלי אף מחזק את חברות הליסינג, שכן, עסקים במצוקה זמנית עוברים מאחזקת נכסים קבועים ויקרים, לעסקאות ליסינג המקלות על תזרים המזומנים השוטף.
מה שלא כללה הסקירה של דן אנד ברדסטריט ולא מפני רשלנות חלילה, אלא מפני חוסר ידיעה, הוא לתכנית האוצר להוזלת מיסוי כלי הרכב, עליה הודיעה בספטמבר. מניות הליסינג סבלו אז מירידות שערים חדות, שכן המשמעות עבור חברות הענף היא ביקוש גובר לקניית רכבים על חשבון רכישת רכבים שכורים או ליסינג לרכבים אלו. ניו קופל מיהרה באותה העת לפרסם הודעת הרגעה, לפיה מבדיקה שערכה, אין צורך בביצוע הפרשה לירידת ערך - מה שאושש במעט את המניה, אך במבט אחורה מאותה התקופה ועד היום היא איבדה כ-7% מערכה.