dogecoin
צילום: Pixbay

מנכ"ל רובינהוד: הדוג'קויין יכול להפוך למטבע של האינטרנט

ולאד טנב מנכ"ל שפיתחה אפליקציה למסחר בנירות ערך, אופטימי לגבי המטבע הדיגיטלי שזכה לתמיכתו של היזם אילון מאסק, וסבור שבמידה והמפתחים ינקטו שורה של צעדים הם צפויים להנות מיכולת לתהתחרות בחברות התשלומים הגדולות
איתן גרסטנפלד |

ולאד טנב מנכ"ל רובינהוד  ROBINHOOD MARKETS  שפיתחה אפליקציה למסחר בנירות ערך, הציג תחזית שורית לגבי המטבע הדיגיטלי דוג'קויין, והסביר כי יש לו פוטנציאל להפוך ל"מטבע העתידי של האינטרנט" אם המפתחים ינקטו צעדי מפתח לשיפור הפונקציונליות שלו.

לקריאה נוספת > טסלה דיווחה שתקבל תשלומים עבור מוצרים תמורת דוג'קוין והמטבע נוסקקריפטו זה לא רק ביטקוין - הכרות עם המטבעות הגדולים בתחוםרובינהוד מזנקת 25%: המשתמשים יוכלו לסחור בני"ע עוד 4 שעות ביממה

טנב פירט את דבריו, בשרשור ארוך שפרסם בחשבון הטוויטר שלו, לאחר שפלטפורמת ההשקעות הקמעונאיות שלו הוסיפה תכונה המאפשרת למשתמשים לקנות ולמכור את המטבע. הוא ציין כי המטבע נהה מעמלות עסקה "קטנות" בהשוואה לחיובים מצד חברות כרטיסי אשראי המסורתיות - יתרון "לעומת 1-3% עמלות שגבות חברות הכרטיסים הגדולות".

עם זאת, לדעתו, על מנת להתחרות עם חברות המספקות תשלומים דוגמת VISA  על מפתחי המטבע להגביר את "זמן החסימה" שלו או את התהליך שבו הוא מאמת עסקאות. לדבריו, זמן החסימה הנוכחי של המטבע הוא "קצת ארוך בתשלומים", עם פלטפורמה שמסוגלת לבצע בערך 40 עסקאות בשנייה (tps). "לשם השוואה, הרשת של ויזה יכולה תיאורטית להתמודד עם 65,000 tps. דוג' יצטרך להיות מסוגל לעלות על ויזה באופן משמעותי, מה שכרוך בהגדלת התפוקה בפי 10,000 לפחות. למרבה המזל, קל לפתור את זה פשוט על ידי הגדלת מגבלת גודל הבלו", כתב.

המנכ"ל של רובינהוד גם דחה את החששות שדוג'קוין יחזק את האינפלציה מכיוון שיש לו היצע הולך ומתרחב של מטבעות - בטענה ששיעור האינפלציה של המטבע הוא למעשה נמוך מהדולר האמריקאי נכון לעכשיו.

בשנים האחרונות, המטבע צבר פופולריות לצד מטבעות קריפטוגרפיים מובילים אחרים כמו ביטקוין ואתריום. מחיר מטבע בודד עמד בסוף השבוע על כ-דוגקוין בודד על כ- 0.15 דולר. שווי השוק של המטבע הדיגטלי עומד על כ-19.5 מיליארד דולר, נמוך בהרבה מזה של הביטקוין, שמתקרב ל-769 מיליארד דולר.

אחד התומכים הבולטים של המטבע הוא  אילון מאסק, מנכ"ל יצרנית הרכב החשמלי טסלה שהשקיע בו בעבר ומאפשר ללקוחותיו לשלם עבור סחורה באתר האינטרנט של יצרנית המכוניות החשמליות באמצעותו. מאסק, שהציע השבוע הצעה לרכוש את טוויטר תמורת 43 מיליארד דולר, גם הציע שהרשת החברתית תשלב את המטבע בפלטפורמה שלה.

קיראו עוד ב"מטבעות דיגיטליים"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה