תעודות הסל שוברות שיא בהובלת קסם: ניהלו בספטמבר 64 מיליארד ש'
למרות הפידיונות המאסיביים מתעודות הסל המנייתיות המקומיות ובזכות הגיוסים בתעודות הפיקדון - הצליח ענף תעודות הסל בישראל לשבור בספטמבר שיא כשהיקף הכספים המתנהלים בו גדל (נטו) ב-673 מיליון שקל ל-64 מיליארד שקל, עלייה של כ-3.55% ביחס להיקף הנכסים שנוהלו בתעודות הסל באוגוסט.
על פי נתונים שפירסם היום איגוד לשכות המסחר עיקר הגיוסים בחודש ספטמבר היו בתעודות פיקדון (כ-600 מיליון שקל) ובתעודות על מניות בחו"ל (כ-157 מיליון שקל), כשמנגד עיקר הפדיונות הינו בתעודות על מניות בארץ (כ-188 מיליון שקל). מתחילת שנת 2012 גייס ענף תעודות הסל מעל 6.2 מיליארד שקל, כשעיקר הגיוס הינו בתעודות פיקדון, שנחשבות להשקעה סולידית בתקופות משבר. תעודות הפיקדון נחשבות למכשיר המקביל בענף תעודות הסל לקרנות הכספיות בענף קרנות הנאמנות.
חברת ניהול תעודות הסל קסם שבשליטת אקסלנס ובניהולו של אבנר חדד המשיכה להוביל גם בספטמבר את הענף עם 33.5% מהשוק. קסם הגדילה בחודש החולף את הפער בינה לבין החברה הבאה בתור, תכלית שבשליטת דש שמחזיקה ב-31% מהשוק, כאשר דיווחה על יצירות בהיקף של כ-401 מיליון שקל מתוך סך יצירות של 672.9 מיליון שקל שרשמו כל החברות בענף. לשלילה ניתן לציין את חברת תעודות סל של פסגות בהיתה היחידה בה נרשמו פדיונות בהיקף של כ-84.6 מיליון שקל בספטמבר.
אבנר חדד, מנכ"ל קסם הבהיר בשיחה עם Bizportal כי בספטמבר נרשמו בתעודות הסל המניותיות של החברה יצירות בהיקף של כ-92 מיליון שקל, זאת בניגוד למגמה בענף שבו נרשמו בסה"כ פדיונות של כ-188 מיליון שקל מהתעודות המנייתיות.
בדומה למה שקורה בשנה האחרונה בתעשיית קרנות הנאמנות בה רואים התבצרות של ציבור המשקיעים בקרנות הכספיות, גם בתעודות הסל השנה היא השנה של תעודות הפקדון וחדד מציין כי מתוך 401 מיליון השקלים שהתווספו לקסם כ-289 מיליון שקל נוספו לתעודות הפיקדון.
הנתון שמצביע על כך שמפלצת השקלים שנערמת על ידי הציבור בישראל באפיקים בטוחים חורג מתחום קרנות הנאמנות ובא לידי ביטוי באופן מאסיבי גם בענף תעודות הסל הוא זה שמראה שבתעודות הפיקדון מתנהלים נכון לסוף ספטמבר כ-13.153 מיליארד שקל, שמהווים כ-20.57% מסף הכספים המנוהלים בענף. מדובר בגידול חד ביחס להיקף שנוהל בסוף דצמבר 2011 אז עמד הנתח של תעודות הפיקדון מסך השוק על 13.33%. כאמור רק בספטמבר התווספו כ-600 מיליון שקל לתעודות הפיקדות ומתחילת השנה נרשמו בתת ענף זה יצירות בסך של 5.8 מיליארד שקל מתוך סך יצירות של 6.2 מיליארד שקל שנרשמו מתחילת השנה.