על הקורלציה שבין איגרות החוב למניות - מי מושך את מי?

אייל גורביץ, המנתח הטכני של Bizportal, סוקר את הקשר הספק תלותי ספק עוקב בין איגרות החוב לממדי המניות
אייל גורביץ | (6)

ניתוח טכני בין שווקי כולל השוואה בין ארבעה שווקים שונים: מניות, איגרות חוב, מטבעות וסחורות. הקשרים שבין השווקים הללו ידועים וגלויים אך לעיתים מזומנות מבט קצת יותר מחטוף, יכול לרמוז על רמות הסיכון הקיימות ועל הסבירות לעלייה או ירידה. מתוך כך בחרתי בהשוואה מתבקשת בין מדד S&p 500 לבין איגרות החוב ל-10 שנים.

1. בגרף ההשוואתי המצורף אפשר לראות את חמש השנים האחרונות. מדד S&p 500 מיוצג על ידי העקומה האדומה ואילו איגרות החוב מיוצגות על ידי העקומה הכחולה.

2. אם נחזור למפולת 2008 נוכל לראות כיצד החלה החולשה בשוק איגרות החוב להשפיע על שוק המניות. אפשר לראות זאת על ידי מבט על נקודות השיא של שני המדדים. נקודות השיא בגרף איגרות החוב החלו לסגת טרם עשה זאת מדד המניות. המפולת לא איחרה לבוא.

3. גם היפוך המגמה כלפי מעלה החל בשוק איגרות החוב. אפשר לראות זאת על ידי השוואה בין נקודות השפל. נקודות אלה סודרו במבנה עולה לפני שמדד המניות עשה כן. היפוך המגמה לא איחר להגיע.

מה קורה היום?

שימו לב למדד S&p 500 הנטוע בעקשנות במגמת העלייה. שימו לב לשתי נקודות השיא שנרשמו ב-2011. השנייה גבוהה מקודמתה. לעומת זאת, נקודות השיא באיגרות החוב מסודרות במבנה יורד. לא רק נקודות השיא אלא גם נקודות השפל. כלומר, מדובר במגמת ירידה ברורה ובתופעה מחזורית החוזרת על עצמה בשלבי היפוך.

מה המסקנה?

רמת הסיכון עקב כך עלתה משמעותית בשבועות האחרונים. דומני שכתבתי לא מעט אודות העלייה ברמת הסיכון הן בשוק המקומי והן בשוק האמריקאי. מעבר להיבטים הטכניים הקיימים בגרף המדד, אפשר לראות את ההקשרים הלא מעודדים שבין שוק המניות לשוק איגרות החוב. כפי שכתבתי לא אחת אודות שוק המניות המקומי, רכישה של מניות חדשות אינה מומלצת והמעוניין לעשות כן חייב לקחת בחשבון את רמות הסיכון שמציע השוק. אותה מסקנה תקפה לגבי שוק המניות האמריקאי. החולשה בהתנהגות המדדים מקבלת משנה תוקף מהתנהגות שוק איגרות החוב.

*הגרפים בסקירה זו הופקו באמצעות תוכנת ואתר בורסהגרף לניתוח טכני www.bursagraph.co.il מבית קו מנחה ואייל גורביץ

**כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

***אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 6.
    סטטיסטיקן עירום 05/06/2011 14:37
    הגב לתגובה זו
    אבוי למי שכותב מאמר כזה שזו כותרתו " על הקורלציה שבין איגרות החוב למניות - מי מושך את מי?" קורלציה לא מסבירה אף פעם מי הסיבה ומי המסובב (תוצאה) רואים שהכותב לא עבר אפילו קורס בסיס בסטטיסטיקה אם זו כותרתו. "
  • 5.
    ליאור 03/06/2011 14:59
    הגב לתגובה זו
    אייל, אני מבין את הקשר שאתה מדבר עליו אבל אתה חייב להיות יותר מדויק. כשהתשואה יורדת על האג" ח זה לא חולשה של אגרות החוב אלא דווקא עליית מחיר, כלומר עוצמה.
  • 4.
    ר 01/06/2011 18:20
    הגב לתגובה זו
    אפשר להציג לך הרבה גרפים השוואתיים שיסתרו את מה שכתבת. מה דעתך לצאת לחופש?
  • 3.
    tamir 01/06/2011 12:54
    הגב לתגובה זו
    המניות ואז תבין למה זה כל כך חלקי מה שכתבת
  • 2.
    טבעלוג 01/06/2011 08:51
    הגב לתגובה זו
    לפני כחודש פרסמתה סקירה פסימית ביותר עבור טבע,אם כי ציינתה שמעבר שלה מעבר ל47-48 במחזורים גבוהים יחייב בחינה מחדש של הנחות העבודה.בנתיים אנחנו כבר ב51 דולר,האם יש שינוי בהנחת העבודה.אגב משקיע ששמה בקולך ובכל האנליסת גלעד הלפר ממיטב הפסיד 15 % בחודש מאי
  • 1.
    כתבה מאירת עניים!תודה (ל"ת)
    קליפת השום 31/05/2011 20:49
    הגב לתגובה זו