הדולר היציג נקבע בעליה קלה: "צפוי לרדת לרמה של 3.60 שקלים עד סוף 2010"
הדולר היציג התחזק היום קלות, בעוד בעולם הוא נסחר במגמה מעורבת. הדולר היציג נקבע בעליה של 0.1% לרמה של 3.704 שקלים, לאחר שפתח את היום ביציבות מול השקל. האירו היציג נקבע בירידה של 0.2% לרמה של 5.527 שקלים.
בעולם מאבד הדולר גובה מול האירו, ונחלש כעת ב-0.35% לרמה של 1.499 דולרים לאירו, ונחלש ב-1.3% מול הליש"ט לרמה של 1.661 דולרים לליש"ט.
הכלכלנית הראשית של בנק דיסקונט, נירה שמיר, הציגה היום את התחזית המאקרו כלכלית של הבנק לשנת 2010 ומיישרת קו עם תחזיות המתחרים, בנק לאומי ובנק הפועלים. לגבי הדולר מעריכה שמיר כי הוא צפוי לרדת באופן מתון עד לרמה של 3.60 שקלים עד סוף 2010.
בזירת המאקרו, טוענים הבוקר האנליסטים בברקליס קפיטל, בסקירה בה הם חושפים לראשונה מודל אקונומטרי לחיזוי החלטות הריבית של בנק ישראל, כי בנק ישראל נמצא על סף של גל העלאות ריבית, אך הן מתומחרות בשוק. מהמודל של ברקליס עולה, כי מספר קטן יחסית של משתנים - בעיקר אינפלציה, צמיחה ושיעורי הריבית בארה"ב - יכולים להסביר את רוב העלאות הריבית שביצע בעבר בנק ישראל והעומד בראשו הפרופ' סטנלי פישר.
"כיום, ישראל נמצאת בנקודת מפנה בה רוב המשתנים הללו שינו כיוון, ומעידים האצה מיידית בהעלאות הריבית", כותב אנליסט ברקליס דניאל יואיט. "ע"פ המודל העלאות ריבית בשיעור של 2% נמצאות באופק".
המניות הנסחרות בבורסות באסיה נסוגו היום (ד'), בהובלת חברת החומרים והטכנולוגיה, ברקע לירידות במחירי הסחורות ולנתוני התחלות הבנייה בארה"ב שהיו גרועים-מהצפוי. מדד MCSI אסיה פסיפיק איבד 0.3% במסחר בטוקיו, לאחר שמוקדם יותר נסחר בירידה של עד כ-1%. המדד זינק ב-71% מאז נפל לשפל של 5 שנים ב-9 במארס ברקע להתאוששות הגלובלית.
"ההתאוששות הכלכלית עדיין על המסלול, אך הנתונים מעידים על כך שקצב הריבאונד החל להאט", אמר לבלומברג קיושי אישיגאן, אסטרטג במיצובישי UJF ניהול נכסים, המנהלים כ-56 מיליארד דולר. "רווחי החברות חוזרים בהדרגתיות, אך אנחנו צריכים להבחין האם מחירי המניות כבר מתמחרות את השיפור או לא.
גם באירופה מאבדים המדדים המובילים גובה והחוזים על מדדי וול סטריט מאותתים על צפי לירידות קלות בפתיחת המסחר היום.
נגיד הבנק המרכזי של בריטניה טוען היום שהבנקים הגדולים במדינה יכולים ואמורים להיות מופרדים מחטיבות ההשקעות בנכסים מסוכנים וקורא לבחון מחדש את מבנה מערכת הפיננסים. בהערות, שצפויות להיתפס כקריאה לפירוק הבנקים הגדולים בבריטניה, נגיד הבנק המרכזי הזהיר שהתמיכה שהעניקה הממשלה "אולי יצרה את הסיכון המוסרי הגדול ביותר בהיסטוריה". הוא אמר שהיא הייתה בלתי יעילה בכך שצפתה שרגולציה קשוחה יותר בעתיד לבדה, תהיה מספקת כדי למנוע מהבנקים לייצור משברים פיננסים.
משני צידי האוקיינוס, ממשלות בארה"ב ובאירופה פועלות בשנה האחרונה להידוק הרגולציה והפיקוח על הבנקים כך שמשבר פיננסי עמוק כמו זה שפקד את הכלכלה העולמית בשנתיים האחרונות לא יחזור. לכן, קריאתו האחרונה של קינג הינה חשובה במהותה שכן הוא טוען שהידוק הרגולציה לבדו לא ימנע משברים עתידיים.