לרקוד עם חזירים: ניתוח עסקת הענק של פייזר עם אלרגן - והמחדל הישראלי
לקפיטליזם, כמו לדמוקרטיה, יש אינספור בעיות - כלכליות, חברתיות וסביבתיות - אבל בדיוק כמו הדמוקרטיה, כל האלטרנטיבות גרועות הרבה יותר. נכון, אפשר להמציא מילים כמו "קפיטליזם חזירי", ואפשר לעשות תכניות פופוליסטיות כמו "מגש הכסף". אבל קפיטליזם, כמו סוציאליזם או קומוניזם, הוא עוד מונח מתחום מדעי החברה, שנוצר לתיאור שיטה כלכלית וחברתית.
כיוון שהמערכת החברתית / כלכלית קפיטליסטית השתלטה על העולם מאז התרסקותה של ברית המועצות (וזו השתלטות מרצון, ולא עוינת), וכיוון שבשל אופי המערכת הזו נוצרים פערים כלכליים וחברתיים בין מדינות וקבוצות אוכלוסייה - קל למתנגדים לתקוף אותה ולהציע מיני תיאוריות חלופיות. בין המתנגדים תמצאו גם אנשים שדווקא כן דוגלים בשיטה הקפיטליסטית, אבל טוענים שהקפיטליזם שמוביל את המאה ה-21, קפיטליזם Made in the USA, הוא ורסיה קיצונית / חזירית מדי. לצדם של אלו, תמצאו את "פליטי הסוציאליזם / קומוניזם" עם הנוסטלגיה "לימים הטובים בעבר" - ימים שמעולם לא היו.
עם זאת, לדבר ולהציע חלופות זה קל וזול. העובדות הן שהקפיטליזם, בדיוק כמו הדמוקרטיה, עובד. ואם משווים אותם לשיטות האחרות - אז זה עובד אפילו טוב יותר. לצערם של המתנגדים - הוא יישאר איתנו זמן רב.
כולם משמיצים אותה, אבל עדיין מנסים להיות דומים לה ארה"ב, עם הקפיטליזם חרוט על דגלה וכלכלת השוק החופשי היא אמונתה, היא עדיין המעצמה הכלכלית והצבאית הגדולה בעולם, לבטח שוק הצריכה הגדול בעולם והמובילה בפער גדול של המהפכה התעשייתית / טכנולוגית. שנית, העולם ברובו הגדול מנסה להעתיק את וורסיית הקפיטליזם האמריקני, למרות "החזיריות" שמובנת בה. למעשה אין הבדל בין "קפיטליזם" ל"קפיטליזם חזירי".
- אלרגן נכנסת להשקעה אסטרטגית בקולפלנט בתמורה לעד 100 מיליון דולר
- AbbVie הגישה הצעה לרכישת אלרגן תמורת כ-63 מילארד דולר
התדמית החזירית שהמתנגדים לשיטה מנסים להדביק לה היא תוצאה של העובדה שהיא מבוססת על יכולותיו של הפרט, כלכלת השוק החופשי, התחרות ותורת הישרדות המינים. השיטה עדיין נמצאת ברצף של למידה ותהייה, תוך שמהפכת הטכנולוגיה ותהליך הגלובליזציה "מסבכים" את תהליך הלימוד. בסופו של יום הקפיטליזם יצטרך למצוא דרך "לדאוג" גם לחלשים. למרות החזיריות שטבועה בשיטה יש ניסיונות בלתי פוסקים למזג לתוכה רחמנות. אבל עד שזה יקרה, העולם יתקדם עם השיטה וללמוד לרקוד עם חזירים.
למה כל ההקדמה הזו? כי הקפיטליזם בהתקדמותו יוצר מצבים שחשובים למשקיע כשהוא מנסה לפתח אסטרטגיה עתידית להשקעותיו. מאז החלה מהפכת הטכנולוגיה להתמזג עם הכלכלה המסורתית (יש הטוענים שזה התחיל בסוף המאה שעברה. אנחנו מאמינים שזה התחיל במשבר 2008), עוברת הכלכלה הקפיטליסטית שינויים מהותיים שחשוב שהמשקיע יהיה מודע להם.
אחד השינויים הבולטים הוא שהגודל כן קובע. התקדמות מהפכת הטכנולוגיה והגלובליזציה יוצרת, בכל הסקטורים, ענקיות תעשייה בעלות עוצמה כלכלית, השפעה חברתית וחשיבה עצמאית שכמותן לא היו מעולם - הקפיטליזם יוצר אוליגופולים. על מנת להישאר במעמדן בשוק קפיטליסטי, אותן ענקיות תעשייה מפתחות אסטרטגיה שהופכת אותן עם הזמן למעצמות בעלות אינטרסים, שלעיתים מתנגשים באינטרסים כלכליים, חברתיים ופוליטיים של מדינות מוצאן והמרקם החברתי. למעשה, האינטרס של החברה הופך לחשוב יותר מאשר האינטרס של המדינה, וככל שהחברה גלובלית ומובילה בתחומה כך גדל הנתק בין האינטרסים של בעלי המניות למחויבות הלאומית והחברתית.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
פסגת המעצמות החדשה פייזר (PFE) היא החברה הכי אמריקנית שיש, אבל האינטרס העסקי שלה הולך ומתפזר גלובלית. אם עסקת אלרגן (AGN) תאושר פייזר תהפוך לחברה אירית. לא נתפלא אם בכנסים עתידיים של מה שמכונה היום ה-G8 או ה-G20 ישתתפו נציגים של חברות כמו פייזר, GE, לוקהיד, גוגל, מיקרוסופט ואפילו פייסבוק, שכוחן והשפעתן על החברה והכלכלה הגלובלית תהיה גדולה בהרבה משל רוב המדינות המובילות שישתתפו בכנס.
כמה מעצמות חדשות מהסוג הזה נמצאות היום בתהליך הקמה וננסה להאיר, בעזרת עסקת פייזר - אלרגן, דברים שחשובים למשקיע ההגיוני. העסקה הזו אגב, שהקפה 160 מיליארד דולרים (ושכנראה תסתיים ב-180 מיליארד), היא העסקה השלישית בגודלה בהיסטוריה אחרי עסקות AOL-Time Warner ב-2000 בשווי 186.2 מיליארד ועסקת Vodafone- Mannesmann בשווי 185 מיליארד ב-1999 (להזכירכם, עסקת AOL-Time Warner נכשלה וב-2009 החברות נפרדו שוב).
ישראל בדרך לאבד את ההובלה לפני שנעסוק בעסקת פייזר-אלרגן כמה מילים על מצבה של ישראל בתוך ההתפתחויות, כי הן אינן מנבאות טוב לארץ הקודש. מהפכת הטכנולוגיה היא המתנה הגדולה ביותר שניתנה לכלכלת ישראל - יכולות הפיתוח והחדשנות שמצויות בישראל הן מהמובילות בעולם בתחומים רבים. מהפכת הטכנולוגיה נתנה לישראל את האפשרות להקמתן של כמה חברות ענק גלובליות, ועד כה הצלחנו לבזבז, בין תרבות האקזטים לסביבה העסקית הבלתי ידידותית, את הקרדיט כולו. בעבר זה לא קרה מהסיבה הפשוטה שהיה חסר כוח ניהולי מתאים שמסוגל לקחת פיתוח טכנולוגי בתחום חדש ולהובילו לרמה של הובלה גלובלית. יזמי ישראל שהובילו בתחומים כמו הטיפול במים, תמיכה בחקלאות, הגנה על הרשת, רשת חברתית, אופנה ועוד, לא השכילו להוביל את הסטארט אפים שבנו לרמות ההובלה הגלובליות.
בשנים האחרונות התגמדה בעיית הניהול לנוכח היכולת הניהולית שהתפתחה בארץ, אבל הבעיות המרכזיות שמונעות היום את הקמתן של חברות ענק מקומיות נשארו - תרבות האקזיטים והיעדר הסביבה העסקית הידידותית / תומכת. שאלתי את אלי הורביץ ז"ל בזמנו מדוע טבע (TEVA) היא החברה הגלובלית הגדולה היחידה שיצאה מישראל, והאיש הגדול ענה לי בחיוך, "הצלחתי לעשות זאת למרות שהחברה ישראלית". אם המצב לא ישתנה נגיע למצב בו גם הנשק הגדול ביותר של ישראל, החדשנות הטכנולוגית, יהפוך למיושן.
פייזר בדרך הנכונה הנהלת החברה הבינה בתחילת המאה שעולם הרפואה עובר שינוי משמעותי, והתרכזות בתחום הפרמקולוגי לבדו מתחילה ליצור בעיות (במיוחד מול בעלי המניות). החברה, שנוסדה כיצרנית כימיקלים לתעשייה, נכנסה לפרמקולוגיה ב-1950 לאחר שפיתחה (במקריות אגב) תרופה אנטי ביוטית בשם Oxytetracycline, שהתברר שהשפעתה רוחבית, וזו הפכה ללהיט.
ההנהלה החליטה להיכנס לתחום הפרמקולוגי (תרופות על בסיס כימי), וכצעד תומך התמזגה עם חברת הפאר הפרמקולוגית דאז Warner Lambert. בכך הפכה לחברת הפרמקולוגיה הגדולה בעולם. בסוף המאה שעברה הבינה שהצליחה לפתח וליישם כמה מתרופות העל הגדולות בהיסטוריה (מליפיטור ועד לויאגרה), אך הסביבה העסקית בתחום משתנה לרעה. עלויות הפיתוח הרקיעו שחקים וההצלחות בפיתוחי תרופות, בטח תרופות-על, הלכו והתמעטו וחברות הגנריקה והביו החלו להתחרות בגדול. גם התחרות מסין והודו גדלה.
אגב, פייזר לא הייתה היחידה - גם ענקיות פארמה אחרות כמו מארק (MRK), איליי לילי (LLY) ונוברטיס (NVS) הבינו שצריך לחפש מנועי צמיחה חדשים. נוברטיס הייתה החלוץ שלפני המחנה ונכנסה בגדול לתחום הגנרי והביולוגי כבר בתחילת המאה. בפייזר ההחלטה לקחה זמן והחשש מפני ירידה בהכנסות וברווחיות לצד התחרות המתגברת הביאו להתדרדרות של כ-80% במניה במהלך השנים 2000-2009.
תידלוק אווירי כפי שקרה ב-GE, גם פייזר החלה בתהליך שינוי מסיבי בתחילת המאה. אם תניחו את גרף מניית PFE על גרף מניית GE תראו התאמה כמעט מושלמת מאז תחילת המאה. שתי הענקיות הבינו שהן חייבות להשתנות ולהתאים עצמן לשינויים שהביאו למהפכת הטכנולוגיה והגלובליזציה. בעוד GE עוברת מסקטורים שהובילו את הכלכלה הישנה לסקטורים שמובילים בחדשה, כך החלה פייזר לאתר את הנישות המתפתחות ברפואה ולהיכנס לתוכן מסיבית באמצעות רכישות גדולות. בחברות בסדרי גודל כאלו הדבר לוקח זמן, אבל יותר ויותר משקיעים מוסדיים גדולים מבינים היום שהנהלות שתי החברות הצליחו, כפי שאומרים האמריקנים, "להחליף סוס תוך כדי רכיבה".
החל מ-2002 החלה החברה בסדרת רכישות ומיזוגים שהובילו את חברת הפארמה הגדולה לתחומים חדשים אבל בצורה קצת שונה ממה שעשתה המתחרה נוברטיס. פייזר נכנסת לכל תחומי התרופות וההליכים, אבל עדיין תתמקד בתחום הפרמקולוגי - שם מומחיותה. זה התחיל ב-2002 עם Pharmacia השבדית - אמריקנית שהכניסה את פייזר לביו טכנולוגיה. ב-2009 חברת Wyeth נרכשה והצטרפה לענקית ב-68 מיליארד במזומן. ב-2010 פייזר הוסיפה לאמתחה את King Pharmaceuticals, שהרחיבה משמעותית את הפעילות בתחום "מחלות ללא מענה". ב-2014 נכשלה פייזר בניסיון לרכוש את ענקית התרופות הבריטית AstraZeneca ב-100 מיליארד דולרים, אבל ב-2015 הוסיפה את הוספירה - החברה המובילה בעולם בתחום התרופות הגנריות בתחום הסרטן והטיפול המיוחד בהזרקה (integrated infusion therapy). וכעת מתבשלת עסקת אלרגן, שלמעשה, מהווה כתחליף טוב בהרבה מעסקת AZN שנכשלה. בדרך לעסקה זו רכשה פייזר ו/או נכנסה לשת"פים עם אינספור חברות קטנות שממלאות עבורה נישות עם פוטנציאל צמיחה כדוגמת עסקת פרוטליקס (PLX).
הצבע של בעלי המניות חוזר ללחיים: עסקת פייזר-אלרגן העסקה בנויה כך שאלרגן היא שרוכשת את פייזר, שזו האחרונה תהפוך, כאמור, לחברה אירית, תרגיל מס שהממשל האמריקני עושה ככל יכולתו למנוע, אבל בינתיים ללא הצלחה. החסכון במס כתוצאה מכך הינו משמעותי, והמס הכולל שתשלם פייזר החדשה ירד לכ-17% (8% פער בהיקפי ההכנסה לפני מס של פייזר, זה כמיליארד דולר חסכון שנתי). אבל העסקה אינה רק בגלל המס. אלרגן לא רק שתמלא את החורים הענקיים שנוצרו בעקבות איבוד הגנת הפטנטים על 2 תרופות העל של פייזר, הליפיטור והסלברקס ( בעזרת תרופת הבוטוקס ותרופות העור), אלא היא מכניסה את פייזר לתרופות ויכולות פיתוח בתחומים חשובים ביותר, כמו מערכת העצבים המרכזית, טיפול בעין, בריאות האישה ומחלות לב.
בנוסף, אלרגן מביאה כנדוניה את Actavis, איתה התמזגה לאחרונה ואחת החברות המעניינות והמהירות התפתחות בארה"ב. אקטביס תכניס את פייזר לתחום הגנרי והביו סימילארי (היא אחת המתחרות המובילות של טבע). לסיכומו של עניין, העסקה יוצרת חברה בעלת עוצמת שיווק אדירה. מבחינת בעלי המניות (ולכן המניה מגיבה בעליות), העסקה קונה לפייזר זמן. ההכנסות יעלו, ההוצאות ירדו. המיזוג ייצר תזרים של 25 מיליארד מזומן עד 2018, ולחברה המאוחדת יהיו כעת 100 תרופות בעלות פוטנציאל-על בשלבים 2 ו-3 בדרך לאישור FDA.
בעלי המניות, שבשנים האחרונות ראו את המכירות והרווח בירידה והחשש לעתיד גדל רואים שינוי חיובי. העובדה שמאז ההודעה על AGN המניה החלה לטפס, מצביעה יותר על מצב רוח ופחות על עובדות. אנחנו מסכימים שפייזר בדרך הנכונה (מבחינתה), אבל מזהירים את המשקיע שהעסקה עלולה להידחות (למרות שהסיכויים כאן עדיפים משהיו עם AZN).
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 27.מאיר 30/11/2015 15:06הגב לתגובה זוצפון קוריאה וסין(גם זה כבר לא בטוח..). אז הנה, המפתחות בפנים ואפשר לטוס לשם
- ונצואלה (ל"ת)תוסיף לרשימה 30/11/2015 15:55הגב לתגובה זו
- 26.רועי 30/11/2015 14:10הגב לתגובה זושלמה שלום, שוב פעם כתבה מאלפת! תוכל לכתוב בהזדמנות על תעשיית הדפסת התלת מימד? התעשייה נראית שנמצאת בפני פרשיית דרכים והחברות ייאלצו לבצע התאמות במודלים העסקיים. האם זה זמן טוב להיחשף לסקטור על ידי תעודות מחקות ? ואם כן, האם תועל להמליץ על תעודות כאלו? תודה
- עשיתי כתבות על התחום וגם הגבתי רבות (ל"ת)שלמה גרינברג 30/11/2015 14:25הגב לתגובה זו
- 25.ארז 30/11/2015 13:59הגב לתגובה זוכול 3-4 חודשים מתפרסמת רשימת המניות המומלצות שלהם שגורמת ללא מעט להזיל ריר. אני רואה שסוף כול סוף הם קיבלו אומץ והשיקו 3 תעודות סל GEM GSIE GSLC יהיה מעניין לעקוב אחר הביצועים http://tinyurl.com/jl7aoxk
- 24.עירד 30/11/2015 02:20הגב לתגובה זובזה שהיא הלאימה חברות שקרסו כלכלית
- שלמה גרינברג 30/11/2015 11:10הגב לתגובה זוארה"ב לא הלאימה שום חברה שקרסה כלכלית. היא השקיעה כספים בחברות על מנת להצילן מהמשבר ומאז קבלה בחזרה את ההשקעה כולה פלוס. אכן, היא מנסה להלאים 2 סוכנויות ממשלתיות, פאני ופרדי מק אבל גם זה עוד לא סגור וגם כאן הרווח פנומנלי. ארה"ב לא ביישה את הקפיטליזם אלא הצילה אותו מתאוות הבצע
- 23.שאול 28/11/2015 21:52הגב לתגובה זוהאם יש לה סיכוי טוב להרכב או שהיא תמשיך לדמם מזומנים
- שלמה גרינברג 29/11/2015 15:22הגב לתגובה זושתי בעיות לןחצות המניה מטה. הראשונה שאין צמיחה מרשימה ולמעשה, ברבעון האחרון, המכירות אפילו ירדו. השנייה שהחברה מפסידה וקשה לראות מעבר קרוב לרווחיות. נראה שבעתיד הנראה לעיין תמשיך לדמם.
- אורי 30/11/2015 12:31איזה נפילה
- אורי 29/11/2015 23:33שנקנתה בסכום של 1.65 מיליארד דולר בסוף 2013 - ההנחה הייתה שגם למזור תגיע "הצעה". MAKO Surgical Corp. (Stryker Medical) was a publicly traded medical device company based in Florida. On September 25, 2013, the Board of Directors of Mako Surgical accepted a deal to merge with Stryker Medical for $1.65B.[5] The deal closed in December 2013. Founded in 2004, the company manufactures and markets surgical robotic arm assistance platforms, most notably the RIO (Robotic Arm Interactive Orthopedic System) as well as orthopedic implants used by orthopedic surgeons for use in partial knee and total hip arthroplasty. They are known for their intellectual property of device
- 22.שמטוב 28/11/2015 20:56הגב לתגובה זולהלן לינק פירטי שבו הפרקים שהועלמו ניתנים לצפיה. http://www.anu.org.il/fights/%D7%9E%D7%92%D7%A9_%D7%94%D7%9B%D7%A1%D7%A3-410.htm?gclid=CJfK3LitqskCFQw6GwodeCMIyQ#.Vln0i7mqpEt אזרח שרוצה להבין איך ממשלת ביבי דופקת אותו - חובה עליו לצפות בסדרה. לא ניתן ליד הנעלמה של ביבי להעלים את האמת מאזרחי ישראל צפו והחכימו. בפרק השלישי יסבירו לכם גם מה הקשר של הבורסה לכלכלת ישראל. הבורסה היא כלי ביצוע להזרמת כסף מחסרי היכולת לבעלי ההון. לצערי, ככל הנראה לא ניתן להוריד את הפרקים למחשב (כנראה משום שהקבצים נמצאים מאחורי שרתי פרוקסי, תפקיד שרתי הפרוקסי למנוע מהיד הנעלמה למחוק את הקבצים).
- שלמה גרינברג 28/11/2015 21:57הגב לתגובה זוהורדתי בשבוע שעבר את כול 3 הפרקים. האם אני צריך להבין מדבריך ששלושת המומחים בשלושת הפרקים חושבים שה"הבורסה היא כלי ביצוע להזרמת כסף מחסרי היכולת לבעלי ההון."?
- שמטוב 29/11/2015 08:16הנימוק שהושמע הוא שזה הנוהג מנימוקי זכויות יוצרים או משהו דומה. הנימוק הזה שיקרי כי ללא קושי תוכל למצוא ברשת סדרה ישנה שנרראת גם כן "מגש הכסף" (התקומה) שם אף אחד לא מעלה טענה שמשהוא לא כשר בהחזקת הקבצים נגישים ברשת. חוץ מזה, אם מישהו רוצה להגן על זכויות יוצרים הוא יכול לאפשר כניסה בתשלום לשרת קבצים שמאפשר הורדת הקבצים. לפי הערכתי לא יהיה אתר שמאפשר הורדה הקבצים בתשלום כי מישהו שאחראי על רשות השידור כופה העלמת הקבצים מעיני הציבור. להלן לינק מפושט לאתר שמפיץ את הקבצים: http://www/org/il/fights לפי מה שהבאתי מדובר באתר של פעילי מחאה מסוגים שונים, לאו דווקא קשור למחאת הגזים וריכוזיות המשק. לא ניתן כנראה להוריד את הקבצים כי מיקום שרת הקבצים מוסתר על ידי שרתי פרוקסי.
- 21.חיים 28/11/2015 18:44הגב לתגובה זוסמל PSTI . מניה שלפי הרבה דעות אנאליסטים הנה חברה מבטיחה ביותר .זאת למרות הנחיתה בערך המניה בזמן האחרון . יום אחד היא תפרוץ בעוצמה, ואז יהיה לך לסקר אותה רק בדיעבד !
- כי סקרתי אותה פעמים רבות (ל"ת)שלמה גרינברג 28/11/2015 21:49הגב לתגובה זו
- 20.שמטוב 28/11/2015 18:15הגב לתגובה זובשלטון מפא"י המושמץ אפילו עניים יכלו להסתדר בחיים, מיידע אישי, כיום העניים נישחקים. הם ירדו מהארץ ברגע שיתאפשר להם. מי שמתעלל בעם העובד לא יתפלא מהתוצאות, הירידה ההמונית מהארץ היא רק שאלה של זמן. אנשים לא חיים על ציונות אלא על כסף שקונה במכולת ואם האדון ביבי מונע מאזרחי ישראל כסף שקונה במכולת הם יברחו מכאן. יברחו לגרמניה שהיא סוציאליסטית ולמרות זאת מצליחה יותר מאמריקה (בניגוד לתשבוחות שלך). גרמניה חיה מהעמל שלה בלבד בהבדל מאמריקה. אמריקה חייה לא מעמלה אלא מעמל של אחרים באמצעות הדולרים שהיא מדפיסה (ומשמשים כהילך עובר לסוחר). ברגע שאזרחי העולם ימצאו הילך שונה מהדולר - הסיפסוד שאמריקה מקבלת משאר בעולם יעלם ויתגלה שהמלך עירום. בשלב זה (שבו אמריקה תצטרך לחיות על עמלה בלבד) הכלכלה האמריקאית תיפול לקרשים.
- שלמה גרינברג 28/11/2015 21:54הגב לתגובה זו"בשלטון מפא"י המושמץ אפילו עניים יכלו להסתדר בחיים"??? כן, אם היה להם את פנקס החבר האדום, גם זה מידע אישי. "לגרמניה שהיא סוציאליסטית"??? "הסיפסוד שאמריקה מקבלת משאר בעולם "??? הירידה ההמונית מהארץ היא רק שאלה של זמן"??
- שמטוב 29/11/2015 08:29הלימוד היה חינם ממש, שנה ראשונה באוניברסיטה מומנה ממילגה של עמות, שנה שלישית ואילך באוניברסיטה לא שילמתי כי הייתה לי משרה באוניברסיטה). הזנה חינם בבית הספר קיבלתי מאחר ומשפחתי הייתה רשומה ב"עזרה סוציאלית" (זה הגילגול הקודם של משרד הרווחה שהיה במסגרת עירונית). תשלומים לקופת חולים להורי נוכה מקיצבאות ביטוח לאומי. טיולי בית ספר נעשו חינם בהסדר פנימי בתוך בית הספר (הנהלת בית הספר סיבסדה טיולים באופן שתלמידים ממשפחות מבוססות שילמו יותר עבור הטיולים, הכל בחסות החוק). גרנו בדיור ציבורי בבעלות חברת עמידר, ושילמנו פרוטות עבור שכר דירה. הורי עבדו במקומות לא מאורגנים ולא ניזקקו לפנקס אדום (אפילו אם היו ניזקקים - חברותם בקופת חולים הקנתה להם אוטומטית פנקס אדום, עד כמה שזכור לי היה להם פינקס כזה אבל לא עשו בו שימוש).
- 19.מה הכיוון של טבע בכל הסיפור הזה? (ל"ת)חיים 28/11/2015 17:43הגב לתגובה זו
- 18.קנו עזראלי ופרוטרוום לא בזק (ל"ת)מיכה 28/11/2015 16:53הגב לתגובה זו
- ניר 28/11/2015 21:52הגב לתגובה זואתה תמיד מציע לא לקנות בזק ויום חמישי עלתה 2 אחוז אז מה טעות בניחוש?
- 17.שי.ע 28/11/2015 11:01הגב לתגובה זולא התייחסת לזה וזה פרט חשוב מאוד...
- שלמה גרינברג 28/11/2015 17:14הגב לתגובה זותודה לשי, אכן נשמט מזיכרוני ועדיין לא משנה את התזה. פייזר תהיה בעלת המניות הגדולה בטבע עם כ % 10 לפני FMR (פידליטי ) שמחזיקה ב 47,862,763 מניות TEVA או % 5.6. מאידך, זה פותח לפייזר את הדרך לרכישת טבע בעתיד (עסקה שכבר דובר עליה בעבר) אבל עסק שלדעתי לא תאושר ע"י הרגולטור האמריקאי בשום אופן.
- 16.שלום שלמה, אשמח לשמוע את דעתך על PYPL (ל"ת)רוני 27/11/2015 18:49הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 28/11/2015 09:52הגב לתגובה זובעבר עקבתי מקרוב אחרי החברה מאז הוקמה ע"י קבוצת משקיעים ויזמים גאונים שהתאגדו בחברה בשם Confinity ולאחר מכן התמזגו עם החברה שהקים אלון מאסק, מייסד טסלה, סולאר סיטי, ספייסX ועוד.. מאסק לבסוף השתלט על החברה, הוציא אותה לציבור ולבסוף מכר אותה ב 1.5 מיליארד ל EBAY שלפני כמה חודשים הנפיקה אותה שוב. הכסף אגב שימש את מאסק להקמת טסלה וסולאר סיטי. מאז רכשה EBAY את החברה הפסקתי לעקוב.
- 15.כתבה מאלפת,דעתך על פוטומדיקס (ל"ת)יואל 27/11/2015 14:04הגב לתגובה זו
- נתתי דעתי יותר מידי פעמים, תחפש בבקשה (ל"ת)שלמה גרינברג 28/11/2015 09:41הגב לתגובה זו
- 14.קפיטליזם חסר רסן הוא סכנה גדולה (ל"ת)הכול במידה!! 27/11/2015 12:06הגב לתגובה זו
- ואכן, משבר 2008 הוא ההוכחה (ל"ת)שלמה גרינברג 28/11/2015 17:14הגב לתגובה זו
- 13.אורי 27/11/2015 05:24הגב לתגובה זואני שמח להיות בחב שכתבה עליהם איך מקבלים נ ע פייזר אני מחזיק מ agnהאם זה נעשה אוטמטית ומתי תודה מראש ושבת שלום
- שלמה גרינברג 28/11/2015 09:40הגב לתגובה זולמה אינך קורא את הכתבה לפני השאלה?
- תקרא שוב את הכתבה (ל"ת)שלמה גרינברג 27/11/2015 19:43הגב לתגובה זו
- אורי 28/11/2015 18:10יש לי סבלנות שבוע טוב
- 12.קפיטליזם משמיד אוכלוסיות באופן דמוקרטי. (ל"ת)צביצ 26/11/2015 22:19הגב לתגובה זו
- 11.אשל 26/11/2015 21:33הגב לתגובה זונראה שממשלות בעולם לאור המצב ישקיעו יותר בבטחון, וזה ישפיע על חברות התעופה והנשק. אודה לדעתך!
- הזכרתי את 2 הסלים הללו ואת ההבדלים ביניהם לאחרונה (ל"ת)שלמה גרינברג 28/11/2015 09:39הגב לתגובה זו
- דעתי על תחום הבטחון "החכם" ברורה מזה שנים (ל"ת)שלמה גרינברג 28/11/2015 09:38הגב לתגובה זו
- אגב אני בפנים מקווה לטוב (ל"ת)אורי 27/11/2015 13:46הגב לתגובה זו
- 10.אילנה 26/11/2015 21:18הגב לתגובה זואולי תחכים אותנו בכמה מילים על הטירוף שהיה שם
- שלמה גרינברג 28/11/2015 09:37הגב לתגובה זוכול "החגיגות" סביב מניית קלוביו קשורות בבחור ששמו Martin Shkreli בן ה 32 שהתפרסם לאחרונה כאשר, לאחר שרכש תרופה בשם Daraprim (לטיפול במלריה) ולפתע העלה את מחירה מ 13.5 $ לגלולה ל 750 $. המהלך יצר מהומה שלמה בתחום הרפואי ועד למערכת הבחירות בארה"ב הגיע. Shkreli התמחה במכירות שורט, הקים קרנות הדג' ועושה הרבה רעש בתקשורת. האיש הפתיע בתחילת החודש כאשר רכש שליטה ב KIPO (קנה למעלה מ % 50 מהמניות במחירים של בין 90 סנט ל 1.5 כמדומני) שלמעשה הייתה בתהליכי סגירה. החברה, שהונפקה ב 2013 ומנייתה הגיעה אז ל 64-5 דולרים, התדרדרה עד 90 סנט והרכישה הקפיצה את המניה בטירוף. לפני כשבוע "נלחש" בוול סטריט שעקב העלייה החדה במניה התקהלו עליה שורטיסטים (ביניהם, אגב, גם שקרלי עצמו נאמר) והמניה החלה ליפול שוב. שלשום הודיע הבחור שהוא לא מאשר לבנק ההשקעות שבו נמצאות מניותיו להלוות מניות לצורך ביצוע פעילות שורט (הלוואת מניות היא תנאי לביצוע מכירות שורט) מה שהקפיץ המניה שוב.
- אורי 28/11/2015 18:59כן אני בניהם
- 9.יובל 26/11/2015 20:17הגב לתגובה זומחזוריות לדעתך ? לפני שנה (או קצת יותר) בדיוק אותו סיפור של דוח לא טוב וצניחה של כ15% ואח"כ המראה חזרה לדעתך יש פה מחזוריות בחברה זו ? תודה
- שלמה גרינברג 28/11/2015 09:15הגב לתגובה זוכידוע לך HPQ היא החלק הציודי של היוליט פאקארד שהתפצלה ל HP INC ול Hewlett Packard Enterprise (סימול:HPE ). אני מעדיף אישית את HPE שאותה מנהלת וויטמן וגם קצב הצמיחה הפוטנציאלי בה גדול בהרבה. בכול מקרה תעיין בכתבה http://www.capitalcube.com/blog/index.php/hp-inc-value-analysis-nysehpq-november-27-2015/
- 8.כתבה מעניינת ומחכימה (ל"ת)אבי 26/11/2015 17:56הגב לתגובה זו
- 7.שלמה שלום מה דעתך על פומיקס? Fomx (ל"ת)רם 26/11/2015 17:47הגב לתגובה זו
- 6.fold 26/11/2015 16:43הגב לתגובה זושלמה שלום האם יכול להיות שאמיקוס שווה כ 1.5 מיליארד דולר לפני אישור תרופת הפברי ודרך אגב התרופה שלהם מתאימה רק ל 30% מחולי הפברי מה ההיגיון ? ואם זה שווי אמיתי מה השווי של פרוטליקס אמור להיות עם הכניסה לניסוי מס' 3 ותוצאות מצויינות לעומת התרופות שקיימות היום בשוק שממש לא טובות
- שלמה גרינברג 26/11/2015 17:36הגב לתגובה זוהם בשלב 3 של בדיקות קליניות לתרופה שהם מפתחים לפברי. עברו 2 בדיקות (בהצלחה לדבריהם) אבל לא סיימו ואין איש בעולם שיודע אם יקבלו או לא. מה הקשר לפרוטליקס? האם בגלל ש FOLD מוערכת ב X גם PLX צריכה להיות מוערכת כך? לאמיטקוס היסטוריה ארוכה של אהבה/שנאה עם קרנות הדג' וזו הסיבה להערכה. מלבד זאת לאמיקוס יש את תרופת ה Zorblisa שגם היא בשלב השלישי והרבה יותר "מעניינת" מהתרופה כנגד הפברי. לעולם אל תנסה להבין למה מעריכים חברה כך ואחרת, אפילו דומה, כך. אגב, FOLD הוערכה גבוה בהרבה וגם פרוטליקס בעבר עברה מיליארד דולר הערכה.
- 5.Rsi 26/11/2015 15:45הגב לתגובה זוהחברים שלך מאתר פרסמו שבונוס ביוגרופ נבחרה לאחת מ-100 חברות הטכנולוגיה המבטיחות בעולם מה דעתך בעניין תודה !
- תברר עם מישהו שעוקב אחרי הבורסה בישראל (ל"ת)שלמה גרינברג 26/11/2015 17:22הגב לתגובה זו
- צחי 26/11/2015 16:19הגב לתגובה זומפוצצת בגלולת רעל - בכול תסריט של הצלחה המנכל מייסד שי מתוגמל בכמות אסטרונומית של מניות מה שמדלדל את המשקיעים התמימים עד העצם. ציטוט:" בעת הקמת החברה (האיחוד עם אוקיאניה) נחחתם הסכם. בהסכם מעניקים לעצמם מקימי החברה מניות בהיקף של פי 4 מהיקף המניות הנוכחי של החברה, בהתאם להתקדמות באבני דרך. "
- 4.עם כל הכבוד לרכישה לא רואה את פייזר עוברת את ה 36$ (ל"ת)Rsi 26/11/2015 15:41הגב לתגובה זו
- אז לא (ל"ת)שלמה גרינברג 26/11/2015 17:19הגב לתגובה זו
- 3.מולי מור 26/11/2015 13:51הגב לתגובה זולחברה ישארו 21 מיליון מזומנים לאחר הדוח שיפורסם ושורפת בשנה עשר מיליון בהנחה והניסויים של החברה יכשלו ,אתה חושב שהחברה תפשוט רגל?
- אם זו ההנחה אז מה זה חשוב? (ל"ת)שלמה גרינברג 26/11/2015 15:47הגב לתגובה זו
- זאביק 26/11/2015 15:14הגב לתגובה זוכןפייט מנוהלת בגאונות! לא בטוח שתצא ממנה תרופה כלשהי אבל באורח פלא מצליחה להוביל הרבה משקיעים באף ואותי במיוחד. כמו שמתנהלת עד עכשיו- תחזיק מעמד לנצח...
- דוד 26/11/2015 16:52אם אתה לא מאמין ביושרם של האנשים בכן פייט אתה טיפש אם נגעת בנייר . אני וחברי השקענו כי מאוד התרשמנו שההנהלה יודעת את המלאכה והגונה ביותר . ברור שיש סיכון וכמו ששלמה כותב תמיד כמה כסף לסכן ? מול סיכוי . שהרי אם יצליחו לפתח תרופה אחת ! ברור מה תניב ההשקעה
- 2.חזי 26/11/2015 13:30הגב לתגובה זומה דעתך עליה?
- אין לי דעה (ל"ת)שלמה גרינברג 26/11/2015 17:18הגב לתגובה זו
- 1.כגן 26/11/2015 12:49הגב לתגובה זוהאם יש סיכוי לראות בעתיד מאמר על עלייתה ונפילתה של בלקברי ?
- שלמה גרינברג 26/11/2015 17:18הגב לתגובה זוואחד האתרים שמלא בכתבות על בלקברי הוא : www.seekingalpha.com
- חיים 26/11/2015 14:12הגב לתגובה זוהאודיסאה של בלאקברי: האם קמבק הוא אפשרי - והמניה תעשה מהלך דרמטי? 29/09/2013