על התחום שחייב להיות בתיק ההשקעות שלכם

שלמה גרינברג, פרשן וול סטריט של Bizportal, על הלקח שהבחירות בארה"ב לימדו את המשקיעים בוול סטריט על בחירת ההשקעות הנכונות

הלקח מהבחירות בארה"ב הוא התנתקות הקשר בין התקשורת למציאות. תרבות הכותרות אינה עובדת במציאות, מכשילה. האנשים שמובילים את התקשורת המרכזית (Main stream news media) מתעלמים מהמציאות ומנסים להשליט אג'נדה שלהם. זה בטוח נכון כשהדברים נוגעים לוול סטריט, אבל לא רק שם. העובדה שכולם מאשימים את הנשיא אובמה בהפסד נכונה רק בחלקה. נכון, האיש הצעיר, החכם, הכריזמטי והנואם המופלא ממשיגן, ניחן באגו ענק שהוביל אותו ואת מפלגתו להתדרדרות הגדולה ביותר מאז ניסה הנשיא קרטר לכפות דעותיו על הציבור האמריקני. אבל מה שהביא לניצחון הרפובליקני, לא הייתה רק האכזבה מאובמה, אלא הראייה הנכונה של המפלגה הרפובליקנית את צרכי הציבור.

כן, אותם רפובליקנים שהתקשורת המרכזית (כולל הישראלית) לגלגה עליהם כקנאים ימנים, כמעריצים של ישו והרובה, הוכיחו שהם הבינו טוב יותר את רחשי לבם של אזרחי ארה"ב. נציגי הרפובליקנים, חבריהם הטובים של המושלת פיילין, גלן בק וביל אוריילי, הפרשן הפופולרי של להקות מסיבות התה, נכנסו לסנט ולבית הנבחרים. בהערת אגב, כולם ידידי ישראל נלהבים שהתקשורת המקומית מכנה "קנאים ימניים" בעיקר בשל הדרך בה הם מתייחסים לימין בישראל בכלל ולנתניהו בפרט. התברר שהרשת היחידה שראתה את המציאות בצורה הנכונה הייתה רשת פוקס, השנואה על התקשורת המרכזית האמריקנית ועל רבים בישראל, אבל יש לה יותר מאזינים ומתבוננים מכל הרשתות האחרות (קצת מזכיר את "ישראל היום", לא?).

מה כל זה קשור לוול סטריט?

מי ששם את הז'יטונים שלו עם הפרשנות של התקשורת המרכזית בארה"ב, באירופה וגם בישראל, מי ששמע לעצות המומחים שהופיעו, מכר את כל מניותיו ב-2009 ורכש בכסף אונקיות של זהב - בפעם הבאה שהתקשורת מסבירה לכם על התדרדרות היחסים עם ארה"ב, תשקלו זאת כנגד העובדות של הכפלת מספר מטוסי ה-F-35 שנקבל והקמת המפעל לכנפי אותם המטוסים בישראל, ואולי אז תבינו שהסיבה שיעלון לא נפגש עם ביידן אינה החרמה אלא מסעותיו של ביידן בבחירות.

בחזרה לוול סטריט. מאז שנת 2009 אנחנו חוזרים וטוענים שההשקעה היחידה לעתיד הנראה לעין היא בנכסים, מניות בעיקר. מאז רונלד רייגן דחף את הגלובליזציה, סילק את הקומוניזם וקידם את מהפכת הטכנולוגיה, כלכלת העולם עלתה וממשיכה לעלות כיתה. בדיוק כשם שעשתה בעת ולאחר המהפכה התעשייתית, ואנחנו רק בתחילת הדרך. עוד יהיו קפיצות גדולות מעלה ומטה, ושינויים במבנה, אבל הכיוון ברור. הפעם, להבדיל מהמהפכה הקודמת, התהליך גם צפוי לייעל את הכלכלה על כל המשמעויות הנובעות מכך לרווחיות החברות. לסיכום, מי שיקנה מניות "בגלל שהרפובליקנים ניצחו" - יעשה טעות, הוא צריך לקנות מניות בגלל העתיד, להקשיב פחות לתקשורת ולהתרכז בעובדות.

מילה על כלכלת ארה"ב

אתמול נודע שבשנה שהסתיימה ב-30.9.2014 המשק האמריקני הציג ירידה של קרוב לטריליון דולר בגירעון בתקציב השוטף – מ-1.3 טריליון דולרים ל-483.4 מיליארד. כעת עומד הגירעון על 2.8% מתקציב 2014 (שהסתיים בסוף ספטמבר) שנאמד ב-17.2 טריליון. תבדקו מה היה הקונצנזוס התקשורתי על התקציב בתחילת השנה ומה כתבנו אנחנו על מה שיקרה אם הכלכלה תמשיך להתאושש. תחום הבריאות חייב לתפוס מקום של כבוד בתיק ההשקעות

דיברנו על מגזרים כמו סילוק אשפה ומים, שחשיבותם מתחילה סוף-סוף לחלחל. לאחר דחיות של 25 שנה, אתמול עברה בקליפורניה Proposition 1, המאפשרת גיוס 7 מיליארד דולרים באג"חים, שמיועדים לשדרוג מערכת המים הענקית של המדינה. המרכיב המוביל בכל תיק השקעות במניות במאה ה-21 צריך להיות בתחום הבריאות. "הבעיה", שתעשיית הבריאות כ"כ גדולה ומורכבת, שקשה מאוד להניח אצבע על השקעה מועדפת, ויכולת הבחירה נעשית קשה יותר מיום ליום ככל שמהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה מתקדמות ומשתלבות לתוך עולם הרפואה.

אם מגזרים "קטנים" כמו מים וסילוק אשפה מחייבים את המשקיע להתמקד בסלים ובקרנות, ולא לנסות לבחור במניות מנצחות, הרי שבתחום הבריאות הדבר רלוונטי אפילו יותר. למזלו של המשקיע, מספר קרנות וסלי השקעה בתחום ובתת התחומים גדול ביותר. יש מגוון סלים וקרנות שמכסים את התחום כולו. ה-XLV למשל מכיל את 60 חברות הבריאות שמככבות בין החברות שמרכיבות את מדד 500S&P. חמש החברות המובילות בסל הן ג'ונסון אנד ג'ונסון (סימול: JNJ), פייזר (סימול: PFE), Gilead Sciences (סימול: GILD), מרק (סימול: MRK) ואמג'ן (סימול: AMGN). הרכב הסל, מאז החל להיסחר, משתנה מבחינת מיקומן של החברות. כמו כן מתווספות לו חברות חדשות מתחום הבריאות.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

ישנה קרן הנאמנות של וואנגארד VHT שדומה מאוד בהרכבה ל-XLV, וישנו הסל RYH של קבוצת גוגנהיים שמושתת על חברות בריאות "מתקדמות" כמו ריגנרון (סימול: REGN), אלרג'ן (סימול: AGN ) ואדוארד סיינס (סימול: EW). אם תשאלו אותנו, VHT או XLV חייבות להיות בכל תיק השקעות. הן משקפות את תעשיית הבריאות כולה, ולדעתנו תעשייה זו תמשיך להוות אחד ממנועי הצמיחה המובילים לאורך המאה הנוכחית. על מנת להבין את התחום וההתפתחויות בו אל מול עולם ההשקעות, נסקור היום את אחת החברות הכי מעניינות, ולבטח מהלוהטות שבהן למשקיעים, Gilead Sciences. מרעיון לשווי שוק של מאות מיליארדי דולרים

הסיפור של Gilead מדבר על תרומת מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה ותהליך הגלובליזציה בתחום הרפואה. זו יצירתו של ד"ר מייקל ריורדן, בן 27 כשייסד את החברה, שהבין את תרומתן של המהפכות לרפואה וכיצד לנצל זאת לבנייה של אימפריה עסקית. GILD מופיעה בין חמש החברות המובילות בכל סל או קרן רפואית בוול סטריט. היא הוכנסה ל-S&P, רק ב-2004 צורפה ל-XLV.

ריורדן, בוגר מצטיין של הרווארד במנהל עסקים ורפואה מאוניברסיטת ג'ון הופקינס היוקרתיות, מיזג בתוכו את אותן תכונות שראינו אצל אנשים כמו סטיב ג'ובס או אלון מאסק, יכולת ניהולית יוצאת דופן עם היכולת לאבחן כיוונים של התפתחויות עסקיות. ריורדן הקים את Gilead בקיץ 1987 לאחר שאסף סביבו קבוצת אנשים, שביחד הגיעו להחלטה 4 שנים מאוחר יותר, ב-1991, איך לנצל את ההתפתחויות הטכנולוגיות לצורך התקדמות בפיתוח תרופות וויראליות (ריורדן התמחה בווירוסים) - אז עדיין תחום של חלומות בלבד.

בדיוק כפי שהבין הפרופסור אירווין ג'ייקובס האב, שבנה את קוואלקום (סימול: QCOM) ב-1985 על בסיס השינויים שצפה בתחום ה-IT, והפך אותה בתוך זמן קצר למובילה בעולם - כך גם ריורדן. הוא ראה בברור את תרומת מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה לקידום הרפואה. לאחר שנדחה על ידי וורן באפט (המשקיע הגדול הודה בכנות שאין לו מושג בתחום וסירב. "“Dr. Riordan", כתב באפט, "Sorry, but I would bring nothing special to this enterprise, except for my name.), גייס ריורדן 2 מיליון דולר מקרן ההון הפרטית המצליחה מנלו. עם הכסף הביא קבוצה של גאוני רפואה, ביניהם 2 חתני פרס נובל לרפואה, והקים מועצת מנהלים שהורכבה מכמה כלכלנים, מדענים, פוליטיקאים גדולים, ביניהם שר ההגנה דאז דונלד ראמספלד ושר האוצר שולץ. בסוף שנת 1992 גייסה החברה, שעדיין סיפקה חלומות בלבד, 87.5 מיליון דולרים בנאסד"ק לפי 20 דולר למניה אז (או בערכים מתואמים להיום, 60 סנט).

עד סוף 1994 המניה התדרדרה ל-30 סנט, והחל מתחילת 1995-6 התחילה לטפס על ציפיות בעקבות אישורי FDA לתרופה האנטי ויראלית הראשונה שלהם כנגד מחלת עיניים, שמתפתחת כתוצאה מאיידס ותרופה כנגד שפעת. בשל ההתקדמות המהירה של מהפכות הטכנולוגיה וה-IT, הצליחה המדיניות שקבע ריורדן - התמקדות במחלות אנטי ויראליות - מעל למשוער, והמניה הגיבה בהתאם. בדיוק כפי שאלי הורביץ ז"ל חזה נכון את ההתפתחויות בתחום הגנרי ב-1987, כך גם ובאותה השנה, חזה ריורדן נכון את התרומה של מהפכת הטכנולוגיה לפיתוח נישות לתרופות למחלות חשוכות מרפא, הבין את גודל הנישות המתפתחות וידע כיצד ובעזרת M&A להוביל ולבנות אימפריה עסקית.

ריורדן נפטר ב-2005, בן 59 במותו, ושרביט הניהול עבר ליד ימינו ד"ר ג'ון מרטין, אותו הביא מבריסטול מאיירס ב-1990. מרטין מוביל את החברה בהצלחה עד היום. במשבר 2008 המניה נפלה ביחד עם השוק עד קיץ 2010, כיוון שהאנליסטים דאז החליטו שדי לחלומות, והערכות שקיבלה לפני משבר 2008 היו מטורפות. אבל האנליסטים טעו - Gilead ממשיכה לצמוח, ובתחילת 2012 ביצעה את הרכישה הגדולה בתולדותיה, ובלעה את מתחרתה בתחום ה-HIV והצהבת, חברת Pharmasset ב-11 מיליארד דולרים - מה שהעלה אותה לליגה העליונה בתחום התרופות הביו-טכנולוגיות.

גיליאד התחילה למכור ב-2002 וסיימה את אותה שנה עם מכירות של 466.8 מיליון דולרים ורווח נקי של 72.1 מיליון או 18 סנט למניה. 11 שנים מאוחר יותר סיימה עם מכירות של 11.2 מיליארד, רווח נקי של 3.07 מיליארד ורווח למניה של 2.04 דולר. 2014 צפויה להיחתם עם מכירות של 24.2 מיליארד, רווח נקי של 12 מיליארד או 7.93 דולר למניה (הקפיצה במכירות וברווחיות היא תוצאה של סדרה של תרופות חדשות שאושרו במהלך 2013 והתייעלות. לפי תוצאות שלושת הרבעונים הראשונים המספרים יהיו אפילו טובים יותר). הקונצנזוס נאמד במכירות של 28.6 מיליארד, רווח נקי של כ 15 מיליארד ורווח למניה של כ 10 דולרים בסוף 2015. במילים אחרות, המניה, מבחינה כלכלית, מעולם לא הייתה זולה כ"כ, וזאת אחרי עליות דרמטיות בשנתיים האחרונות.

מה כל זה מלמד אותנו על תחום הבריאות?

גיליאד היא דוגמה אחת (אולי מוצלחת מאד בגלל הניהול) מיני רבות שפרושות לאורכה ולרוחבה של תעשיית הבריאות. אבל למשקיע היא מאותתת תופעה אחת חשובה - מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה, לצד המשך הצמיחה הגלובלית, ימשיכו לתמוך ביצירה של נישות ענק חדשות לבקרים. התמונה שמציגה החברה תחזור על עצמה שוב ושוב. GILD נולדה כאמור ב-1987, 7 שנים לאחר "מלכת הביו טכנולוגיה" אמג'ן. היא מוערכת היום ב-36% מעל למלכה, וזה לא שאמג'ן עשתה רע למשקיעיה. זה גם מלמד אותנו עוד דבר - הסיכוי שבשנת 2000 היינו בוחרים את GILD על פני 20-30 חברות דומות, שמניותיהן השתוללו אז בניו יורק, שואף לאפס. הסיכוי שנצליח לבחור את ה-GILD הבאה שואף גם הוא לאותו מספר. כמה שאנחנו מחזיקים ממניות כמו GILD או REGN, עדיף לבחור בסל או בקרן הנכונה.

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(28):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 27.
    שלמה גרינברג 10/11/2014 19:30
    הגב לתגובה זו
    ליריב (17): לא נראה לי, המכירות ועלות המכירות הן הבעיה, התחרות כנראה נעשית קשה יותר, עדיף להמתין. לאבי (18) אתה מערבב סלים שונים שכולם לא בדיוק מייצגים השקעה "בטוחה" באגחי"ם ולכן הסיכונים גבוהים. VSCH איני מכיר, יש VSC.TO של ואנגארד שגם היא מסוכנת. לשוקי (19): באמת שוקי, או שתעלה או שתרד או שלא תשתנה.
  • 26.
    שוקי 09/11/2014 03:19
    הגב לתגובה זו
    הודעת רווח של המניית פריגו. האם תעלה ביום א׳
  • 25.
    אבי 08/11/2014 16:54
    הגב לתגובה זו
    שלמה שלום, האם יש בידך ידע באשר ל ETF ים ו/או קרנות הנסחרות בדולר, שמשקיעות באג"ח גלובלי? הסתכלתי על כמה מהן, vsch, itr, jnk, ciu, fuk , כולן לא מצדיקות את הסיכון חן חן
  • 24.
    האם לדעתך סרגון מצאה תחתית והעתיד טוב יותר? (ל"ת)
    יריב 08/11/2014 09:34
    הגב לתגובה זו
  • 23.
    אחד 09/11/2014 08:19
    הגב לתגובה זו
    הוא נולד בהוואי וייצג את אילינוי (מתגורר בשיקגו)
  • 22.
    אורי 08/11/2014 20:18
    הגב לתגובה זו
    מה יהיה עם פוליסטם מזור נפלו חזקה
  • 21.
    אורי 08/11/2014 20:18
    הגב לתגובה זו
    מה יהיה עם פוליסטם מזור נפלו חזקה
  • 20.
    אבי 08/11/2014 09:37
    הגב לתגובה זו
    כתבה מקצועית נטו, נטולת פניות וניגודי עניינים. אגב - אשמח לקבל חוות דעתך גם על ה QQQ ו EPP )פסיפיק ללא יפן( כחלק מפיזור ההשקעה
  • 19.
    שלמה גרינברג 07/11/2014 18:44
    הגב לתגובה זו
    לנתי: בריינסטורם, עם כול הכבוד, אינה המובילה בתחום, עשיתי כתבה שלמה על הנושא לאחרונה. לא, זו דוגמה לחברת חלום. ל 132: מכיר היטב את Duoyuan Global Water וההתלהבות הגדולה ממנה בעת ההנפקה לפי 16 דולר המניה. החברה בתביעות רבות ומאז 2009 לא פרסמה דוחו"ת וזו דוגמה מדוע אנחנו זהירים בנושא השקעה בסין. לשי (14): השאלה צריכה להיות מופנית ליועצי נ"ע הערך והפנסיה שלך. כהערה, מי ששם בארה"ב קרנות מניות בתיק הפנסיה שלו יצא, על פי כול המחקרים, טוב מכול השקעה אחרת.
  • 18.
    שלמה גרינברג 07/11/2014 18:34
    הגב לתגובה זו
    ל eintech(7):איני עוקב אחרי נ"ע וסלים ישראלים מדוע שלא תבדוק לבד? הכול בכתובים. לצפונית (8): דעתי על החברה ידועה על המניה אין לי דעה לאפי (9): זו אינה בדיוק טענתו של קרוגמן. בכול מקרה אין קשר בין רכישת מניות והשקעות מו"פ, ההשקעות במו"פ של החברות המובילות ואחרות עולות מידי שנה. הרכישה עצמה, שאינה בטריליונים, אינה גורם שמשפיע על המחירים, בטח לא בוול סטריט. לזאביק (11): צודק וגם בכול רשתות הטלוויזיה שלנו וברמת אינטליגנציה דומה. לנתי (12):כזכור הזהרתי מהספליט בחברות מהסוג הזה, זה לא עובד !
  • 17.
    יקיר 07/11/2014 16:06
    הגב לתגובה זו
    זו שציינת במאמר הקודם. תוכנת המסחר שלי לא מוצאת את הסימבול .. האם נסחרת בארהבjQuery20300016230866312980652_1415368954121 תודה רבה
  • 16.
    שי 07/11/2014 11:40
    הגב לתגובה זו
    1) האם נכון לשים את חלק מתיק הפנסיה שיגיע בעוד 20 שנה, במדדים שהוזכרו בכתבה הזו והקודמת ואיזה חלק ב % . 2) יש עדיפות לחלוקה בין הסלים השונים או פיזור לינארי ? 3) האם כדאי להשקיע היום סכום משמעותי או לקנות בחלקים לאורך הדרך?
  • 15.
    לשלמה 07/11/2014 08:30
    הגב לתגובה זו
    האם אתה מכיר את החברה ? עוסקת בטיהור מים , האם אתה ממליץ עליה בהתיחס לכתבה ?
  • 14.
    נתי 07/11/2014 08:25
    הגב לתגובה זו
    ב 15/9/14 בצעה החברה ספליט הפוך במטרה להיסחר בנסד"ק - השער היה 0.29 סנט נכון להיום השער הוא 3.60 $ = 0.24 סנט השאלות 1 - מה הסברך לירידה של 20% לחברה שנחשבת מובילה בתחום ALS , ועוד אחרי הפרסומות שעשו סלבים עם מי הקרח להעלת המודעות למחלה הארורה ? 2 - מה ידוע לך על התקדמות בפיתוח ? 3 - האם זו דוגמא לחברה שחייבת להיות בתיק ההשקעות ? תודה רבה
  • 13.
    זאביק 06/11/2014 22:44
    הגב לתגובה זו
    הלוואי וחיו ב"ישראל היום" חתיכות כמו בפוקס ניוז
  • 12.
    לשלמה.אורן מ2 06/11/2014 21:25
    הגב לתגובה זו
    אגב לגבי היועצים, מנסיוני(יש לי שני יועצים כעת ועברתי כמה במהלך השנים) רב היועצים לא יודעים דבר על המניה(לא gild ספציפית אלא כל מניה),מלבד הסימבול שלה וכמה אנאליסטים ממליצים עליה כעת..לכן לא אשקיע סנט על פי עצתם. בכל מקרה תודה רבה על מאמרך, והעזרה בתגובות.
  • 11.
    אפי 06/11/2014 21:07
    הגב לתגובה זו
    נכון שמשנת 2009 אנו רואים התאוששות בכלכלה העולמית ובפרט בארה"ב. החברות מרוויחות והמניות שלהן עולות בהתאם. מה דעתך אל טענתו של פרופ. קרוגמן לפיה החברות משקיעות את רווחהין בקנייה חוזרת של מניותהן בסדרי גודל של טריליונים,במקום להשקיען בפיתוח ומחקר. ומכאן העליה החדה במחירי המניות. האם ברגע שהחברות תפסקנה לקנות בחזרה את מניותהן עלולה להתרחש קריסה.
  • 10.
    צפונית 06/11/2014 21:03
    הגב לתגובה זו
    שלום, שלמה. מה דעתך על המניה?
  • 9.
    einatcn 06/11/2014 19:20
    הגב לתגובה זו
    שלמה שלום. תודה על מאמריך המלמדים. האם תוכל לציין עבור מי שמשקיע בניירות ישראלים את המקבילה הרלוונטית כגון :האם קסם מים=pho?תודה
  • 8.
    יצחק 06/11/2014 18:12
    הגב לתגובה זו
    VGHCX אותו עיקרון. מומלצים לבדוק ולראות במה מדובר.
  • 7.
    שלמה גרינברג 06/11/2014 17:21
    הגב לתגובה זו
    למשקיע (1): דעתי על PLX ועל PSTI ידועה. אגב, 2 סיפורים שונים לחלוטין לאורן (2): מה זה היינדסדרים? אם אתה מדבר על התרופה כנגד hepatitis C קשה לדעת, דעה אחת מעניינת תקרא במאמר, "הקורבט של ABBV מול הפאררי של GILD", http://www.sector-sovereign.com/2014/09/abbv-and-enta-the-corvettes-to-gilds-ferrari/ האם כדאי לממש חלק? דעתי ידועה, תתיעץ עם היועץ שלך. לאייל (3): אשתדל לפרשן עליה בקרוב. לאורן (5):ראשית זו אינה חברת ביו אלא ציוד רפואי. האמן לי שאם היו יכולים להנפיק בנ"י היו מנפיקים, הזמן עוד נגד
  • אייל 06/11/2014 18:38
    הגב לתגובה זו
    התמחור שלה נראה לי זולהחברה לא נשארת מאחור והולכת לכיוונים חדשים של פתרונות ביג דאטה אבל פס השערים חושב אחרת.....
  • 6.
    אורן 06/11/2014 15:54
    הגב לתגובה זו
    שווי חברה 500 מיליון שח, הכנסות שנתיות 10 מיליון שח (בגלל מודל ההשכרה במקום מכירה). דעתך על החברה ? בפורום הביו בספונסר היא מתוארת כבוננזה שלא תאמן - בפורום המקביל בטלנירי תאור הפוך. האם בכלל ההנהלה הנוכחית בנויה להביא את החברה לשווי של פי כמה ? נראה שהם חוששים לנסות להנפיק שוב בחול. זה לדעתי הפיספוס הענק שלהם - כי הביו בחול לא מפסיק לעלות כבר מספר שנים. תודה.
  • 5.
    שרה 06/11/2014 13:16
    הגב לתגובה זו
    תודה על הכתבה המעניינת מאד. הרשת היחידה שאני רואה גם בארה"ב וגם בארץ היא רשת פוקס,לדעתי הרשת הכי אמינה ואוהדת ישראל. חבל שחלק מהיהודים בארה"ב לא מבינים זאת ואולי בגלל שישראל כבר לא מעניינת אותם. בכל אופן המשך בדרכך הברוכה.
  • 4.
    אייל 06/11/2014 12:25
    הגב לתגובה זו
    היי שלמה נשמח לדעתך על אלוט תקשורת למה לאחר דוחות מעל הצפי,ומעבר לרווח האמריקאים מפרקים אותה,האם יש סיבה ? ודעתך על העתיד שלה ,האם יש פה פוטנציאל השקעה תודה מראש
  • 3.
    אורן 06/11/2014 12:19
    הגב לתגובה זו
    אך להתייחס לגל היינדסדרים שמוכרים בימים אלה?(יותר מ5 ח׳ברה בשבוע האחרון)? אך צריך המשקיע לטווח ארוך שמאמין בחברה ,להתייחס לתחרות הקרבה עם abbive?..אם להיות ספציפי האם כדאי לממש חלק מהרווחים(40% רווח) נ.ב ישר כח על המאמרים הנפלאים!
  • 2.
    מר גרינברג, מה דעתך על פרוטליקס ופלוריסטם ? (ל"ת)
    משקיע 06/11/2014 11:09
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    אורי 06/11/2014 14:25
    הגב לתגובה זו
    שלמה שלום לא תאמין רוב החב שכתבת יש לי בתיק ואיפלו קניתי עוד כ גנסון וכו תודה אתה עוזר להרבה אנשים אגב לא הזכרת את טבע אבל לא נורא יום טוב ןביראות