
החוזים שומרים על גובה - באסיה ירידות בצל יחסי יפן-ארה״ב
אחרי ששבור שיא חדש, מדדי הדגל בארה״ב שומרים על גובה כשהחוזים על המדדים יורדים בשיעור מינורי של 0.1%; יחסי יפן ארה״ב זורעים דאגה בקרב המשקיעים - כתוצאה, מדד הניקיי יורד בכ-1%
שוקי המניות בארצות הברית פתחו את השבוע האחרון של המחצית הראשונה ברוח חיובית כששיאים חדשים נרשמים במדדי הנאסד"ק ו-S&P 500 וזאת למרות התנודתיות החריגה שאפיינה את התקופה. העליות בשלושת המדדים העיקריים התחזקו
לקראת סיום המסחר, כאשר השלושה עלו עד 0.6% בהובלת הדאו. הסיבה לאופטימיות היא הצפי של המשקיעים להורדת ריבית קרובה בספטמבר. אפל Apple 2.03% בלטה אמש, כאשר המניה קפצה לקראת סיום המסחר בעקבות דיווחים כי היא בוחנת שילוב של בינה
מלאכותית ממקור חיצוני על מנת לשפר את העוזרת הקולית שלה סירי. למרות שהיא בעצם הודתה בכישלון שלה בבינה מלאכותית, המניה קפצה ב-2%. להרחבה על המסחר בוול סטריט אמש
אחרי ששברה שיאים אמש, הבורסה בארה״ב מושכת אחורה: החוזים העתידיים על מדדי הדגל בארה״ב יורדים בשיעור מבוטל של 0.1% אחרי שאמש במהלך המסחר שברו שיאים חדשים. החוזים על שלוש המדדים יורדים בשיעור זהה - 0.1%.
בבורסות המובילות באסיה המסחר מתנהל בירידות על רקע חשש גובר מהסלמה מחודשת ביחסי הסחר בין יפן לארצות הברית. מדד ניקיי 225 איבד 1% וירד אל מתחת ל-40,100 נקודות, בעוד מדד טופיקס השיל 0.5% לרמה של 2,840 נקודות – קטיעה של רצף עליות בן חמישה ימים.
הירידות נרשמו לאחר שנשיא ארה”ב דונלד טראמפ איים להטיל מכסים חדשים על יפן, תוך שהוא מותח ביקורת על סירובה לייבא אורז אמריקאי. טראמפ אף הבהיר כי מכס של 25% על רכבים מיפן יישאר בעינו, בשל חוסר האיזון המתמשך במאזן הסחר בין המדינות. המשקיעים דרוכים לקראת מועד היעד הקרוב – בו תיכנס לתוקף העלאה הדדית של מכסים לשיעור של 24%, אם לא ייחתם הסכם סחר חדש.
- המסחר בעולם כעת: החוזים בארה״ב מטפסים - באסיה נרשמות ירידות וביפן נרשם ראלי
- החוזים בוול סטריט נסחרים בעליות קלות; מגמה מעורבת באסיה
למרות המתיחות, סקר טנקאן שפורסם היום הצביע על שיפור מפתיע במצב הרוח בקרב היצרנים הגדולים ביפן ברבעון השני – סימן לעמידות מסוימת נוכח הלחצים החיצוניים. מניות טכנולוגיה בולטות רשמו ירידות: לאסרטק איבדה 4.1%, דיסקו ירדה ב-1.9%, סנריו ב-3% ואדוונטסט ב-1.8%.
בבורסות סין נרשמה תמונה מעורבת. מדד שנגחאי עלה ב-0.1% לרמה של 3,448 נקודות, בעוד שמדד שנזן ירד ב-0.3% לרמה של 10,430. המגמה חסרת הכיוון הגיעה למרות הפתעה חיובית מנתוני הייצור – מדד קייקסין הצביע על חזרה לצמיחה ביוני, הודות למדיניות עידוד כלכלית מצד בייג’ין.
במקביל, נמסר כי סין וארה”ב הגיעו להבנות חדשות בתחום הפיקוח על יצוא טכנולוגי, כולל הקלות מצד ארה”ב במגבלות על חברות סיניות נבחרות. מניות הציוד הביטחוני והתעשייה הציגו עליות, בהובלת נורת’ אינדסטריז (3.6%+) ואנהוי ג’יאנגחוואי (3.2%+). לעומת זאת, קמבריקון טכנולוג’יז נפלה ב-6.1%, ושנזן פורמס ב-5.8%.
- התרסקות הדרימליינר - ממצאי החקירה והסיבה המפתיעה לאיבוד השליטה
- רובינהוד משיקה באירופה מסחר במניות אמריקאיות מבוסס בלוקצ'יין
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הונג קונג ננעלה בירידה של 0.9% (212 נקודות) לרמה של 24,072, בהובלת מגזרי הפיננסים, הנדל”ן והטכנולוגיה. הירידות הגיעו לאחר שפורסם כי מדד הייצור הסיני רשם ירידה חודשית שלישית ברציפות. עם זאת, בחודש יוני כולו טיפס מדד האנג סנג ב-3.4%, בזכות פעילות הנפקות מוגברת וחשש מתון יותר מהשלכות המכסים האמריקאיים. מניית להופו גולד זינקה לשיא כל הזמנים, למרות פקיעת תקופת הנעילה לאחר הנפקתה, על רקע עליות חדות במחיר הזהב.
המטבע היפני, הין, התחזק לכיוון 143.5 ין לדולר – הרמה הגבוהה ביותר מזה שבועיים. ההתחזקות נובעת הן מהמתיחות המסחרית עם ארה”ב והן מהיחלשות הדולר העולמי, בין היתר בשל גירעון פדרלי מתרחב וחוסר ודאות סביב הסכמי סחר.
בשווקי הסחורות, נרשמה ירידה שנייה ברציפות במחירי הנפט. חוזי WTI ירדו לכ-64.7 דולר לחבית, בעקבות דיווחים על כוונת אופ”ק+ להגדיל את התפוקה באוגוסט ב-411 אלף חביות ליום – תוספת שנתית של כ-1.78 מיליון חביות. בנוסף, הירידה נבעה גם מהיחלשות בביקושים מסין ומהיעלמות זמנית של סיכונים גיאופוליטיים, לאחר שהפסקת האש בין איראן לישראל נמשכת.
לעומת זאת, הזהב טיפס לרמה של כ-3,320 דולר לאונקיה, תוך שהוא ממשיך ליהנות מבריחת המשקיעים לנכסים בטוחים, ברקע לדולר נחלש וחשש מתמשך מהאטה גלובלית. כמו כן, שוקי ההון ממשיכים לתמחר אפשרות להורדות ריבית מצד הפדרל ריזרב בהמשך השנה. המשקיעים ממתינים עתה לנתוני תעסוקה קריטיים בארה”ב, שצפויים להשפיע על כיוון המדיניות המוניטרית.