
מיקרוסופט עקפה את הציפיות אבל אכזבה בענן - נופלת ב-4%
החברה דיווחה על רווח למניה של 3.23 דולר על הכנסות של 69.6 מיליארד דולר, בעוד צפי האנליסטים היה לרווח למניה של 3.11 דולר על הכנסות של 68.9 מיליארד דולר
ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט Microsoft Corp 1.17% דיווחה על רווח למניה של 3.23 דולר על הכנסות של 69.6 מיליארד דולר, בעוד צפי האנליסטים היה לרווח למניה של 3.11 דולר על הכנסות של 68.9 מיליארד דולר. החברה דיווחה על רווח למניה של 2.93 דולר על הכנסות של 62 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
שירותי הענן Azure צמחו ב-31%, מעט מתחת לתחזיות האנליסטים שצפו צמיחה של 31.8%. מגזר "הענן החכם" של החברה, הכולל את פלטפורמת Azure, הציג הכנסות של 25.54 מיליארד דולר, מתחת לציפיות השוק שעמדו על 25.76 מיליארד דולר. ההכנסות ממגזר הענן עמדו על 40.9 מיליארד דולר, בעוד הצפי היה ל-41.1 מיליארד דולר.
במקביל, החברה הגדילה משמעותית את השקעותיה בתשתיות, עם הוצאות הוניות של
15.8 מיליארד דולר, גבוה מהתחזיות וזינוק חד מ-9.7 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
"אנחנו ממשיכים לחדש לאורך כל שרשרת הטכנולוגיה שלנו ומסייעים ללקוחות למקסם את התשואה על ההשקעה בבינה מלאכותית כדי לנצל את ההזדמנות העצומה שלפנינו", אמר המנכ"ל סאטיה נאדלה בהודעת החברה.
מיקרוסופט נסחרת כעת לפי שווי של 3.3 טריליון דולר, זאת לאחר שמניית החברה עלתה ב-4.7% מתחילת השנה וב-10% ב-12 החודשים האחרונים.
השאלות והתשובות משיחת הוועידה של מיקרוסופט
קית' וייס – אנליסט, מורגן סטנלי:
השאלה: הרבעון היה חזק במיוחד מבחינת ההזמנות המסחריות, אבל שוב, התוצאה של אז'ור הייתה בטווח התחתון
של התחזיות. איימי, תוכלי להסביר מה היו הבעיות הביצועיות, איך פתרתן אותן, והאם את עדיין מרגישה בנוח עם התחזית להאצה במחצית השנייה של השנה?
- סין וקטאר - הסכמים לעסקאות נפט וגז; סין מנסה להפחית את התלות בארה"ב
- מה זאת קרן "אג"ח אסונות", מה התשואות שלה, והאם כדאי להשקיע?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
איימי הוד – סמנכ"לית כספים, מיקרוסופט:
התשובה: תודה, קית'. אתן קצת רקע על
מה שראינו ברבעון השני ואסביר את הבעיות הביצועיות לטווח הקצר שעליהן דיברנו. קודם כל, חשוב להבין שהן קשורות לרכיב ה-ACR שאינו קשור ל-AI. התוצאות של אז'ור בתחום ה-AI היו אפילו טובות מהצפוי, הודות לעבודה מעולה של הצוותים שלנו שהצליחו להקדים לוחות זמנים במספר שבועות
– וכשאתה מוגבל בכושר ייצור, שבועות עושים הבדל.
בצד של ה-ACR שאינו קשור ל-AI, האתגר העיקרי היה במכירות רחבות היקף דרך שותפים וערוצים עקיפים. בחודשי הקיץ שינינו את מודל המכירה כדי לשלב טוב יותר בין עומסי עבודה של AI ובין המשך המעבר לענן ולשירותים אחרים. תוך כדי התהליך למדנו עם הלקוחות והשותפים כיצד לאזן בין ההשקעות, התקציבים והצבת האנשים הנכונים במקומות הנכונים.
אנו מבצעים התאמות ונראה השפעה מסוימת גם במחצית השנייה של השנה. עם זאת, אני בטוחה שהצוותים מבינים את האתגר ופועלים לפתרון הבעיה. לגבי התחזית לרבעון הבא, הציפיות שלנו נותרות יציבות, למרות מגבלות כושר הייצור. אנו עדיין מאמינים בצמיחה של 31%-32% ב-Azure AI כפי שתכננו.
מארק מורדלר – אנליסט, ברנשטיין ריסרץ':
השאלה: התוצאות של מיקרוסופט בתחום ה-AI היו
הרבה מעבר לציפיות. תוכלי לתת יותר פרטים על מה בדיוק הוביל לכך? האם Copilot היה חלק משמעותי יותר מהתחזיות?
איימי הוד – סמנכ"לית כספים, מיקרוסופט:
התשובה: כן, מארק, כמו שאמרנו, התוצאות בתחום ה-AI היו טובות מהצפוי.
היו לכך שני גורמים עיקריים – ראשית, הביצועים של אז'ור AI היו חזקים מהמצופה. שנית, Copilot רשם ביצועים טובים מאוד.
ראינו עלייה משמעותית במספר המנויים החדשים ובהרחבת השימוש בקרב לקוחות קיימים. השימוש לא משפיע ישירות על ההכנסות, אבל ככל שהלקוחות מקבלים יותר ערך מהמוצר, זה מוביל לרכישות נוספות. בנוסף, המחיר פר מנוי היה גבוה מהצפוי, מה שמעיד על ערך חזק בשוק.
ברנט ת'יל – אנליסט, ג'פריס:
השאלה: ציינת את DeepSeek כמה פעמים. האם לדעתך אנחנו מתקרבים לשלב שבו AI
יכול להתרחב בעלויות נמוכות יותר? או שעוד מוקדם לדבר על כך?
סאטיה נאדלה – מנכ"ל מיקרוסופט:
התשובה: תודה, ברנט. מה שקורה ב-AI מזכיר את מחזורי המחשוב הרגילים – המטרה היא תמיד להוריד עלויות ולהגדיל תפוקה. אנחנו רואים
את חוק מור בפעולה, אבל בנוסף יש לנו את חוקי הסקיילינג של AI, שמשפרים את היעילות פי 10 בכל מחזור באמצעות אופטימיזציות תוכנה.
DeepSeek מציגה חידושים מעניינים, בדומה למה שראינו עם OpenAI. ככל שהמודלים נהיים יעילים יותר, העלויות יורדות, וזה מאפשר לארגונים לצרוך יותר ולהגדיל את השימוש. אנחנו כבר רואים שיכולות AI שפעם היו זמינות רק בענן פועלות כעת גם במחשבים אישיים – וזה טרנד חיובי עבורנו כחברת ענן ופלטפורמת מחשוב.
קארל קירסטד – אנליסט, UBS:
השאלה: היית רוצה
למסגר את האסטרטגיה של מיקרוסופט בנוגע לשינויים האחרונים עם OpenAI ולפרויקט Stargate? האם ההחלטה שלכם מעידה על שינוי בהשקעות הון קדימה?
סאטיה נאדלה – מנכ"ל מיקרוסופט:
התשובה: השותפות שלנו עם OpenAI נותרה חזקה מאוד,
והם התחייבו להשתמש באז'ור באופן משמעותי. ההשקעה שלנו בציוד ובמערכות מחשוב היא גמישה וניתנת להתאמה, כך שאנחנו יכולים לאזן בין אימון המודלים לבין השימוש המסחרי.
ב-AI, כל שנה מביאה שיפורים של פי 2 מבחינת ביצועים חומרתיים, ופי 10 בתוכנה. לכן, אנחנו תמיד מעדיפים לעדכן ולהשביח את התשתיות בהדרגה במקום להשקיע בהיקפים גדולים בבת אחת.
בראד זלניק – אנליסט, דויטשה בנק:
השאלה: עם תיק מוצרי ה-Copilot שלכם בשוק כבר למעלה משנה, איך אתם מתכננים להמשיך ולשפר את החדירה
ואת הצעת הערך ללקוחות מגזרים שונים?
סאטיה נאדלה – מנכ"ל מיקרוסופט:
התשובה: השימוש ב-Copilot צומח במהירות. הרחבנו את Copilot Chat כדי להנגיש אותו לכל המשתמשים הארגוניים ולשלב אותו בתהליכי העבודה שלהם. בנוסף, אנחנו
משפרים את אופן היישום של המוצר, כך שהוא יהיה זמין לכל העובדים בארגון ויאפשר בניית סוכני AI מותאמים אישית.
ברנט ברסלין – אנליסט, פייפר סנדלר:
השאלה: ההזמנות המסחריות של מיקרוסופט זינקו לרמה חסרת תקדים. זה נבע
מעסקאות ענק בודדות, או שזה היה צמיחה רחבה יותר?
איימי הוד – סמנכ"לית כספים, מיקרוסופט:
התשובה: חלק מהגידול נבע מהעסקה של OpenAI עם אז'ור, אבל לא מדובר רק בזה. ראינו צמיחה עקבית גם בהתחייבויות ארוכות טווח של לקוחות
קיימים וגם בלקוחות חדשים שנכנסו לאקוסיסטם שלנו. בנוסף, גם החבילות העסקיות שלנו כמו E5 רשמו ביקושים חזקים. השוק מראה אמון רב בפלטפורמה שלנו, וזה משתקף בנתוני ההזמנות