ביטול מסגרות האשראי תגרום למצוקה מימונית
מנתונים שהעבירה חברת מודלים כלכליים, עולה כי ההחלטה לבטל את משיכות היתר מעל המסגרת המאושרת, עלולה להכניס משפחות רבות בישראל למצוקה מימונית, בכל הנוגע לתשלומי המשכנתא החודשיים. מנכ"ל משותף בחברה, גיל רופא, מוסר כי הלווים רואים באוברדרפט שיטה לגיטימית לתשלומי המשכנתא החודשיים ואינם חושבים שניתן להתנהל ללא משיכת יתר.
לדברי רופא: "כאשר אנחנו שואלים לווים, המגיעים אלינו בכדי למחזר את המשכנתא שלהם, כיצד הם מתכננים לשלם, הם עונים כי הם לוקחים בחשבון את האוברדרפט. הישראלי הממוצע נוטה לקחת על התחייבויות גדולות מיכולתו הפיננסית, הן בקניותיו השוטפות והן בתשלומי המשכנתא, תוך שהוא מסתמך על האשראי הבנקאי שלו".
מנתוני מודלים כלכליים עולה כי 35% מבעלי המשכנתאות מוציאים בין 38% ל-45% ממרכיב ההכנסה נטו עבור תשלומי המשכנתא, מה שלא מותיר להם הכנסה פנוייה מספקת לניהול משק הבית ועל כן, הם צרכנים כרוניים של משיכת יתר. רופא מעריך כי "בעקבות השינויים האמורים, אזרחים אלו יכנסו לבעייה תזרימית שתקשה עליהם לשלם את תשלומי המשכנתא.
על כן, על הלוה להתכונן לשינויים בהקדם ולהימנע ממצב של פיגור תשלומים בכל מחיר, מאחר ובמקרה של פיגור תשלומים כזה או אחר, לא יוכל הלווה לבצע מיחזור או כל שינוי אחר בבנק שלו ובבנקים אחרים מאחר ואלו אינם מוכנים לקבל לקוחות עם עבר שאינו נקי מבחינת תשלומים".