קרובים לנקודת הכרעה
המדדים המובילים באסיה סגרו אתמול בעליות שערים על רקע התערבותו של הבנק המרכזי ביפן. מדד הניקיי טיפס ב-2.6% וסגר מעל רמת ההתנגדות המשמעותית באזור 9500 נקודות.
כעת המדדים נסחרים בטריטוריה האדומה ונראה כי אפקט ההתערבות של הבנק המרכזי ביפן התפוגג. המדדים המובילים בארה"ב סגרו בטריטוריה החיובית, למרות נתוני המקרו השליליים שהתפרסמו בסמוך לפתיחת יום המסחר.
בשעות הראשונות של המסחר, הסנטימנט השלילי שלט ברקע למדד הפעילות היצרנית בניו יורק אשר נפל לשפל שלא נראה מאז יולי 2009 לרמה של 4.1 נקודות. שיעור ניצולת היצור ירד ל-74.7%, כאשר צפי האנליסטים היה ששיעור הניצולת דווקא יעלה ל-75.1%.
שוק מט"ח
זירת המט"ח הושפעה מהתערבותו של הבנק המרכזי של יפן במסחר, לראשונה מאז 2004, לאחר שהין התחזק לשיא של 15 שנה. הדולר הניו-זילנדי נחלש משמעותית בעקבות נאומו היוני של נגיד הבנק המרכזי זמן קצר אחרי פרסום החלטת הריבית.
הנגיד בולארד החליט להותיר את שיעור הריבית על כנה ברמה של 3%. בנאומו התייחס לנושא רעידת האדמה שפקד את האי ב-4 לספטמבר אשר גרם נזקים רבים. בתים ועסקים ניזוקו מהרעש וייקח בין שנה לשנתיים לשקם את ההריסות, דבר אשר יפגע בצמיחה ובצריכה הפרטית.
בולארד התייחס גם להאטה הכלכלית בעולם וסיכם את נאומו עם המשפט: "בניגוד להצהרתי בחודש יוני, המציאות החדשה תאלץ את הבנק המרכזי לנקוט בעמדה יותר מתונה בנוגע למדיניות הריבית". בעקבות דברים אלו הדולר ניו זילנד נחלש ביותר מ-100 פיפס במהלך הלילה.
הפאונד והאירו פרצו רמות משמעותיות ויצאו למהלך התחזקות אל מול השטר הירוק. הזהב מתקשה לעבור את אזור 1274 דולר לאונקיה. קביעת שיא חדש הוא עניין של זמן.
היום במרכז
מכירות קמעונאיות בבריטניה - הצפי הוא לעליות במכירות ב- 0.3%. הפתעה חיובית עשויה להעניק רוח גבית לפאונד .
החלטת הריבית בשוויץ - הבנק המרכזי צפוי להותיר את הריבית על כנה ברמה של 0.25% בשלושת החודשים הקרובים. התחזקותו של הפרנק מונעת ממקבלי ההחלטות לעלות את שיעור הריבית, בשל העובדה כי מטבע חזק תורם לריסון האינפלציה מצד אחד, אך מצד שני היא פוגעת ביצוא של המדינה. יש לעקוב אחרי תוכן נאומו של הנגיד השוויצרי אשר צפוי בין היתר לתת תחזית צמיחה ויעדי אינפלציה חדשים.
מספר דורשי עבודה חדשים בארה"ב צפוי לעלות לרמה של 463 אלף לעומת 451 אלף שנרשמו בחודש קודם.
מדד המחירים ליצרן ולצרכן: האינפלציה צפויה להישאר נמוכה בין 0.1% -0.3%. השווקים עשויים להגיב בירידות שערים במידה ותהייה ירידה במחירים מחשש לדפלציה.
דולר - שקל
חציה של רמת התמיכה 3.75 לא זוכה להתייחסות מיוחדת מצידו של נגיד בנק ישראל. מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט עלה ב-0.5% לעומת 0.3%. את העליות במדד אוגוסט הוביל בעיקר סעיף הדיור שעלה ב-1.7%. סעיף הדיור מהווה כחמישית מהמדד הכללי.
האינפלציה מתחילת השנה מסתכמת ב- 1.6%: בתוך היעד של בנק ישראל (1-3%). גם האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עומדת מתחת לאמצע תחום היעד - 1.8%. בבחינת 12 החודשים האחרונים ניתן לראות עוד כי מדד המחירים בניכוי העלייה במחירי הדיור עלה ב-0.7% בלבד. הריבית במשק צפויה להישאר על כנה כתוצאה מהנתון, אך ככל הנראה היא צפויה לעלות שוב לקראת סוף השנה.
גרף יומי