בפסגות מצננים את ההתלהבות מכי"ל: "מורידים המלצה - הגיע הזמן לממש רווחים"

לימור גרובר מורידה את ההמלצה ומחיר היעד לכי"ל ומזהירה כי העלייה במחירי הסחורות לא תימשך לעד
עדי בן ישראל |

"איננו חושבים שהמגמה החיובית בענף הדשנים עומדת להסתיים בקרוב ואין זה סוד שכי"ל עומדת בפני השנתיים הטובות בתולדותיה. אנו כן חשים שקצב עליית המחירים שאפיין את הענף בשנה וחצי האחרונות יתמתן. זאת הסיבה שנראה לנו שההתחלה מתקרבת לסיום". במילים אלו משתמשת האנליסטית לימור גרובר מבית ההשקעות פסגות בסקירתם על כיל לקראת פרסום דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2008, סקירה בה היא מנסה לצנן את ההתלהבות סביב מניית הדשנים הישראלית.

גרובר מאמינה כי כיל תציג מספרים חזקים והסוף עדיין רחוק, אולם בעוד מחירי האשלג בדרכם לרמת 1,000 דולר לטון לעומת 200 דולר לטון בשנת 2006, בפסגות מאמינים כי העלייה היא מהירה מדי ומחירי הסחורות גבוהים ברמות הנוכחיות. האנליסטים סבורים כי מחירי הסחורות ימשיכו להיות גבוהים מבעבר, אולם בשנים הקרובות מלאי הסחורות כגון החיטה והתירס יגדל, מה שילחץ מטה את המחירים מהרמות הגבוהות כיום.

"עליית מחירי הדשנים הייתה מהירה יותר מעליית המחיר של רב תשומות החקלאים", מציינת גרובר. "זה הביא לכך שעלות הדשנים מהווה 20%- 30% מהכנסות החקלאים והיא העלות המשמעותית ביותר. נקודה זו ממחישה את הסיכון למחירי הדשנים בירידת מחירי הסחורות אשר על פי הערכות ההולכות ומתרבות יש סממני בועה בהתנהגותם. הגידול במרכיב הספקולטיבי במסחר בסחורות מגביר את הסיכון שעם שינוי המגמה התיקון עלול להיות מהיר וחד".

וכאשר תמרור אזהרת ה"בועה" מונף באוויר, גרובר סבורה כי הגיע הזמן לממש רווחים ולפיכך הם מורידים את המלצתם למניית כיל מ"קנייה" ל"תשואת יתר", ואת מחיר היעד ל-77 שקל למניה. לדברי האנליסטים, "מחיר היעד לוקח בחשבון ירידת מחירים החל מ-2010 , כך ששנת 2009 צפויה להיות שנת השיא בשלב זה".

באשר לדוחות הקרובים, גרובר צופה כי כיל תציג רווח נקי של 210 מיליון דולר לעומת 95 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, שכן הכנסות החברה יזנקו ל-1.23 מיליארד דולר מ-882 מיליון דולר ברבעון המקביל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה