ליהמן ברדרס מסרב לסגור את השורט על הדולר-שקל: "אנחנו בחשיפה לשקל לטווח הארוך"
לפני מספר חודשים, כאשר בנק ישראל התערב בשוק המט"ח על מנת להציב תחתית לדולר ובמקביל הוריד גם את הריבית במשק כדי להחליש את השקל, התחזק באמת הדולר-שקל אל מעל לרמה של 3.6 השקלים. בבית ההשקעות ליהמן ברדרס לא התרגשו יותר מדי מהראלי, ומסרו כי הם פתחו מחדש פוזיציית שורט על הדולר-שקל. במילים אחרות, בליהמן האמינו כי הדולר יחזור להיחלש מול השקל.
ביום שישי נקבע שערו היציג של הדולר בירידה של 1.8% ל-3.362 שקלים לאחר פסרום נתוני האינפלציה המפתיעים. היום, בליהמן ברדרס קוצרים את הפירות ומכריזים: אנחנו עדיין בשורט על הדולר-שקל.
"אנחנו בחשיפה לשקל לטווח הארוך", אומרים האנליסטים בסקירה עדכנית על השווקים המתעוררים, בה הם מתייחסים גם לישראל. "כפי שחשבנו בעבר, אנו צופים כי פער הריביות בין ישראל לארה"ב ישחק תפקיד מרכזי בהתחזקות של השקל".
האנליסטים מעריכים כי נתוני האינפלציה לא יותירו ברירה לבנק ישראל, והנגיד סטנלי פישר יהיה חייב להעלות את הריבית במשק המקומי. במקביל, האנליסטים מאמינים כי הפדרל ריזרב ימשיך להוריד את הריבית בארה"ב מאוחר יותר השנה. תנועת מלקחיים זו תיצור לחץ על הדולר-שקל, ופער הריביות ידחוף את המטבע הישראלי להמשך התחזקות.
"השילוב של העלאת הריבית בישראל והורדת הריבית בארה"ב תדחוף את השקל מעלה בטווח הקצר", אומרים האנליסטים, אשר מציינים כי שוק האג"ח מצפה להעלאת ריבית של 1% בישראל עד סוף השנה, מרמה של 3.25% כיום.