הנפט ו-AIG נעצו עוד מסמר בוול סטריט: אורמת טכנ' השילה 6.7%
המדדים המובילים בוול סטריט נעלו את יום המסחר בירידות שערים . השיאים ששובר מחיר הנפט, כמו גם דוחות כספיים מאכזבים של חברת הביטוח הגדולה בעולם AIG (סימול: AIG), נתנו את הטון במסחר.
"החדשות מ-AIG לא יעזרו לסנטימנט במניות הפיננסים", אמרה אנדריאה ניג, מנהלת השקעות ב-Vontobel Asset Management. "במקביל, מחירי הנפט הגואים ממשיכים ללחוץ על השוק למרות שאנשים מצפים לתיקון. עבור על החברות שהוצאותיהן יעלו בגלל הזינוק במחירי הדלקים, אין שום הקלה באופק".
"AIG היא תזכורת כי למרות ששוק המניות נמצא במצב טוב, סקטור הפיננסים ומספר חברות של מוצרי היוקרה חשות את הקשיים", אומר פיל אורלנדו, אסטרטג מניות ב- Federated Investors.
בינתיים, המשקיע המיליארדר ג'ורג' סורוס מאמין גם הוא כי השלב האקוטי של המשבר הפיננסי כבר מאחורינו, אולם הדגש עובר כעת על הכלכלה הריאלית, שמתחילה רק עכשיו להרגיש את השפעת המשבר. סורוס לא מתרגש מהעליות בשווקים בשבועות האחרונים, ומדגיש כי "המניות בארה"ב נמצאות בראלי של שוק דובי".
מדד הנאסד"ק ננעל בירידה של 0.23% לרמה של 2,445 נקודות. מדד הדאו ג'ונס ננעל בירידה של 0.94% לרמה של 12,745 הנקודות.
מאקרו
גרעון הסחר האמריקני עמד על 58.2 מיליארד דולר בחודש מארס, כך דיווח היום משרד המסחר האמריקני. הפעם היה זה היבוא שרשם את הצניחה החדה ביותר מזה שש שנים, ועלול לרמז על האטה חריפה בכלכלה העולמית. נזכיר שהגרעון בחודש שעבר עמד על 61.7 מיליארד דולר. נתון מעניין נוסף היה הגרעון מול סין – גילם את הפער הנמוך ביותר מזה שנתיים.
החוזה על הנפט חיוני טיפס במהלך יום המסחר לשיא של 126.25 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק. מאוחר יותר ננעל המסחר בזהב השחור במחיר של 125.96 דולר, עלייה של 2.27 דולר בהשוואה למחיר הסגירה אמש.
אמריקניות במרכז
מנכ"ל סיטיגרופ (סימול: C), ויקראם פנדיט, ידבר היום בפני בעלי המניות המרכזיים בחברת הפיננסים הגדולה בארה"ב. במקביל, מדווח העיתון "פייננשל טיימס", כי סיטי שוקלת למכור נכסים בהיקף של 400 מיליארד דולר כחלק מתכניתה לצמצמם בהוצאות ולשחזר את הצמיחה הדו-ספרתית שאפיינה אותה עד לפרוץ משבר האשראי.
ענקית הביטוח AIG דיווחה אמש לאחר סגירת המסחר על הפסד רבעוני של 7.8 מיליארד דולר ותכנית לגייס 12.5 מיליארד דולר דרך הנפקת מניות, מה שמחזיר את החששות מפני משבר האשראי בחזרה למוקד העניינים. בעקבות הדוחות, סוכנויות הדירוג S&P ופיץ' הורידו את דירוג האשראי של AIG.
משבר האשראי לא מכה רק בחברות הביטוח האמריקניות. חברת הביטוח הגרמנית אליאנס (סימול: AZ) דיווחה על נפילה של 65% ברווחים ברבעון הראשון של השנה, בעקבות מחיקות הסאב-פריים.
מלבד ענף הפיננסים, חברת אקטיוויז'ן (סימול: ATVI) דיווחה אמש על תוצאותיה הכספיות, מהן עולה כי ההכנסות הרבעוניות כמעט והוכפלו, מה שתרם גם לשורת הרווח הנקי.
ישראליות במרכז
אומריקס (סימול: OMRI) דיווחה היום על ירידה ברווחי הרבעון הראשון, חרף גידול בהכנסות, שכן הוצאות החברה זינקו. החברה פספסה את תחזיות האנליסטים וסיפקה תחזית הכנסות מאכזבת לשנת 2008.
אלון USA (סימול: ALJ) נסחרה על רקע רכישת בית הזיקוק רוץ ספרינגס בלואיזיאנה מחברת ואלרו אנרג'י תמורת 333 מיליון דולר וזכאות להכנסות עתידיות בהיקף של 100 מיליון דולר.
בזירת התרופות, טבע חו"ל (סימול: TEVA) ופריגו חו"ל (סימול: PRGO) הוסיפו להיסחר לאחר פרסום דוחותיהן הכספיים מוקדם יותר השבוע, אשר הביאו לירידה במניות השתיים.
אלווריון חו"ל (סימול: ALVR) וסרגון חו"ל (סימול: CRNT) המשיכו להיסחר על רקע הקמת מיזם ה-WiMAX הענק של ספרינט וקלירווייר. בנוסף, בבתי ההשקעות אוסקר גרוס ואופנהיימר הגיבו השבוע לדוחותיה של אלווריון, והאנליסטים חלוקים בדעתם לגבי עיתוי הכניסה למניה.
יומיים לאחר שפרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2008, מודיעה היום אורמת טכנולוגיות (סימול: ORA), החברה הבת של אורמת תעשיות, על כוונתה להנפיק 3.1 מיליון מניות בוול סטריט במטרה לגייס הון, מה שיביא לדילול ערך עבור המשקיעים וילחץ מטה את מחיר המניה בשוק. החברה שיגרה בקשה ל-SEC (רשות ני"ע בארה"ב) לבצע את ההנפקה, כאשר בית ההשקעות ליהמן ברדרס צפוי להיות החתם. לאחר ההנפקה, לאורמת טכנולוגיות יהיו יותר מ-45.3 מיליון מניות בשוק, לעומת 42.2 מיליון מניות כיום.
בבית ההשקעות אופנהיימר התייחסו אתמול לתוצאות הרבעון הראשון של פרטנר (פרטנר חו"ל) . האנליסטים שמעון פוטר ואביבית מנה קליל, גורסים כי החברה צלחה את הניידות המספרים וכעת ניתן לצפות לשנת שיא נוספת. ולפיכך משמרים את מחיר היעד לחברה על 25 דולר.
ב-RBC צופים היום שנייס (נייס חו"ל ) תציג רבעון טוב ותחזור על ההנחייה שסיפקה עבור השנה כולה. בבית ההשקעות מאמינים כי התנאים הפונדמנטלים נותרו מוצקים ו"בריאים" והביצועים דל החברה חזקים. לאור העובדה שמניות החברה עדיין נסחרות ברמות שפל של השנים האחרונות, האנליסטים מאמינים כי הרמות הנוכחיות מספקות הזדמנות כניסה טובה. המודל אותו מספקים האנליסטים ב-RBC משקף רווח נקי של 143.6 מיליון דולר ברבעון הראשון, או 0.35 דולר למניה לעומת הקונסנזוס בוול סטריט לרווח של 144.5 מיליון דולר ורווח למניה של 0.36 דולר.