חברת דיידלנד נלחמת על הבית: האג"ח נסחר בתשואה של 101%
היום (ב') בבוקר הודיעה חברת דיידלנד, בבעלותו של אלי ברדוגו ז"ל, כי היא בוחנת מקורות מימון לפרוייקט מגדלי דיידלנד. כמו כן בודקת החברה את האפשרות למכור את הקרקע עליה אמור לקום הפרוייקט.
אג"ח א' של דיידלנד נסחר בתשואה של יותר מ-101%, הגבוהה ביותר בבורסה. החברה החלה את פעילותה באמצע שנת 2007 כאשר רכשה קרקע לשם בנייה למגורים בעיר קנדל שבאיזור מיאמי. בשל משבר הנדל"ן האמריקאי לא הצליחה החברה למכור אף דירה על הנייר והודיעה כי ברצונה להמיר את פרוייקט הבנייה למגורים לבית מלון. בינתיים פקד את החברה אסון נוסף. אלי ברדוגו, מייסד החברה והרוח החיה בה, נפטר לפני כחודש.
עוד נמסר בהודעה שהתפרסמה היום (ב') כי בהמשך להודעת החברה מיום ה-17 לפברואר השנה, מתכבדת החברה להודיעה כי היא מנהלת דין ודברים עם הבנק המממן את הפרוייקט, בדבר המשך התקדמות פרוייקט מגדלי דיידלנד. החברה מוסרת כי היות ואלי ברדוגו ז"ל ערב באופן אישי להלוואה ישנה כאן הפרה טכנית של הסכם ההלוואה עם הבנק המלווה המעניק לבנק המלווה את הזכות לדרוש פירעון מיידי של ההלוואה. נזכיר כי הבנק המלווה העניק לדיידלנד באמצע שנת 2007 הלוואה בגובה של 10 מיליון דולר.
החברה מוסרת כי בשל מצב הנדל"ן הקשה בארה"ב היא מעריכה כי הסיכוי שתקבל מימון חלופי לפרוייקט הינו נמוך. בשל נסיבות אלה הודיעה החברה כי תבחן אפשרות למכור את הקרקע עליה אמור להיבנות הפרוייקט.
מכיוון והבנק דורש פירעון מיידי, על החברה לפעול מהר. בין אם לחפש מממן שירכוש נתחים מהפרוייקט ובין אם למכור את הקרקע למרבה במחיר. במידה והבנק יחליט לפעול, מצב העניינים יצא משליטת החברה ויעבור לשליטת כונס הנכסים של הבנק המלווה.
על רקע האירועים האחרונים בחברה צנח אג"ח א' של דיידלנד, שנסחר ללא שיעבוד למחזיקיו, לשפל חסר תקדים של 20.85 אגורות לאיגרת. מחיר המשקף תשואה של 101%.
בשל העובדה כי לחברה היתה כרית ביטחון המהווה שישית מההון אותו גייסה באג"ח יוכלו המשקיעים לפרוע את האיגרת במחיר של 17 אגורות. מעבר לכך במידה והבנק יממש את הלוואתו הוא יצטרך למכור את הקרקע בכל מחיר הנע מעל 10 מיליון דולר.
הספקולנטים, הנכנסים כרגע לנייר, מאמינים כי הבנק יצליח לממש את הנכס במחיר הגבוה מ-10 מיליון. עם זאת יש כאן פרט נוסף ויקר ביותר, על הספקולנטים לקחת בחשבון גם את העלויות המשפטיות הנלוות למכירת הקרקע.
קובי שגב, מנהל ההשקעות ביובנק קרנות נאמנות: "העלויות המשפטיות, במקרה של מכירת הקרקע, יעמדו על למעלה ממיליון דולר ולכן הסיכון הגלום באג"ח הוא גבוה מאוד. אני לא יודע אם אחרי מימוש הקרקע על ידי הבנק, במידה ויתבצע, יישאר כסף נוסף".
שגב מוסיף, כי "כפי שאמרנו בעבר, להשקיע באג"ח הנ"ל היתה טעות, אבל הספקולנטים ינסו להיכנס לנייר במחיר של 17 אגורות".