סקטור הפיננסים מוסיף ללחוץ את הדולר: האנליסטים עדיין דוביים לגבי השטר הירוק
לחץ על המטבע האמריקני לאחר שמריל לינץ' הורידה את הדירוג לחברות המשכנתאות והחזירה מחדש את אור הזרקורים לעבר סקטור הפיננסים.
"ברקע לדיבורים בנוגע למחיקות משמעותיות נוספות של הבנקים להשקעות בארה"ב, הסוחרים שונאי הסיכון מביעים את חששותיהם על ידי רכישות של הין והפרנק השווצרי," כתב אנליסט מטבעות ב- Brown Brothers Harriman.
הדולר נסחר תמורת 106.91 ין, ירידה לעומת הרמה הקודמת של 107.3 ין אתמול. האירו מוחלף תמורת 1.4818 דולר, לעומת 1.4818 דולר אתמול, הפאונד נקנה תמואת 1.9671 דולר,בהשוואה ל-1.9610 דולר אתמול.
אינדקס הדולר, שמודד את ביצועי השטר הירוק מול סל של שש מטבעות עיקריים, עמד לאחרונה ברמה של 75.536 נקודות, ירידה לעומת 75.615 נקודות אתמול. מוקדם יותר היום, פעילות מוגברת מהצפוי של הסקטור הפרטי דחפה את האירו מעלה, אולם המטבע של מדינות האיחוד האירופי שב לתנודתיות לאחר פרסום נתונים אודות הייצור התעשייתי ביבשת.
מדד מנהלי הרכש של גוש האירו (PMI), המשלב סקר של מנהלי הרכש מסקטור השירותים והמגזר היצרני, עלה לרמה של 52.7 נקודות בפברואר, לעומת קריאה של 51.8 נקודות בינואר. האינדקס מצביע כבר מספר חודשים על חולשה בסקטור הפרטי.
למרות האידיקטורים השליליים המגיעים מאירופה, האנליסטים גורסים כי הסנטימנט לגבי הדולר נותר בשלב זה שלילי. נתוני המאקרו האחרונים הזורמים מארה"ב מרמזים על העובדה כי הפדרל ריזרב יוסיף להוריד את שערי הריבית לפחות בטווח הקצר. לסיכום מצביעים האנליסטים על ההבדל שבין המדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי בארה"ב בהשוואה לזה של אירופה: באירופה – שמירה על יציבות מחירים, בארה"ב 'שמים את העין' כדי שהכלכלה לא תדרדר למיתון.