תחרות: רשתות האופנה רבות על מיקומי פריים בקניונים
כחלק מהנושאים שנדונו בוועידה השנתית של ענף הקניונים, המתקיימת זו הפעם השנייה בעיר אילת, עלתה גם התחרות הקיימת בין רשתות האופנה על מיקומים בקניונים.
לאחרונה, מחמיר המאבק על מיקומי ה"פריים" בקניונים המרכזיים בארץ. בעלי הקניונים, מצידם, מעלים את מחירי השכירות באחוזים משמעותיים. מנכ"ל זארה ישראל, אלי קידר, קרא להתדיינות משותפת בנוגע למחירי השכירות של הרשתות הגדולות בקניונים ואמר: "יש ציפייה למערך יחסים הוגן בין מנהלי הרשתות לקניונים. מחירי השכירות לא הוגנים ומכשילים את הרשתות וכשלון שלנו - זה כשלון של הקניון".
גידי גולדפינגר, זכיין "לי קופר" בישראל, והבעלים של חברת "קונספט שיווק", הצטרף לדעתו של קידר ומתח ביקורת חריפה על תופעת דמי הפינוי בקניונים, שיוזמות רשתות אופנה גדולות על מנת לפנות עסקים קטנים מהקניונים. גולדפינגר קרא למנהלי הקניונים להלחם בתופעה של סחר במקומות אטרקטיביים. לדבריו, "קיימת תופעה של בעלי עסקים שנכנסים לקניונים במטרה לסחור במקומות הללו ובמחירים מופקעים לרשתות ולעסקים גדולים". עוד ביקר גולדפינגר את ריבוי החנויות מענפים מסוימים הפוגע בתמהיל החנויות בקניון. "אין צורך ב-15 חנויות הלבשה תחתונה בקניון אחד, להנהלת הקניון אחריות לתמהיל החנויות בו", ציין גולדפינגר.
מנגד, התייצב מנכ"ל קבוצת קניוני עזריאלי, פאר נדיר, וביקש מגולדפינגר להשאיר את ההחלטות בנושא תמהיל הקניון והניהול למנהלי הקניונים.
מנכ"ל המשביר החדש לצרכן, רמי שביט, הצהיר כי היעד של הרשת הוא להכפיל ב-3 השנים הקרובות את מחזור המכירות השנתי של המשביר ולהגיע ל-5 מיליארד שקל בשנה. לדבריו, "למשביר החדש קיימת היום היכולת הבלעדית בשוק להכניס מותגים בינלאומיים חדשים וזאת לנוכח כמות הסניפים, השטחים הגדולים והמיקומים האטרקטיביים הקיימים שברשותם".