במריל לינץ' רואים פוטנציאל עצום לבנק דיסקונט

החלו לסקר את המניה בהמלצת קניה עם מחיר יעד של 11 שקל למניה, המהווה אפסייד חיובי של 27%. מציינים כי האפסייד ברווחיות הבנק הינו מהפך גדול שלא ניתן להתעלם ממנו, כאשר הוא בר השגה באופן קל יחסית
שי יוכט |

לאחר סקירה חיובית על ענף הבנקאות הישראלי אתמול מצד דויטשה בנק, מפרסם היום בנק ההשקעות מריל לינץ' סיקור ראשון שלו למניית בנק דיסקונט (דיסקונט א ). בנק ההשקעות פירסם היום (ד') המלצת קניה לבנק עם מחיר יעד של 11 שקל למניה, המהווה אפסייד חיובי של 27% למחיר המניה בבורסה.

חיים ישראל, ראש מחלקת המחקר של מריל לינץ' בישראל, מציין בסקירה כי הוא רואה פוטנציאל עצום לאפסייד חיובי בדיסקונט בכל תחומי פעולתו. ישראל מוסיף, יחס הכיסוי (יחס סה"כ ההוצאות לסה"כ ההכנסות) של הבנק גדול מ-70%, יחס גבוה ביותר מעל הענף, כלומר לבנק יש הרבה פוטנציאל להוריד הוצאות. כמו כן יחס ה-MPA במאזן הוא גבוהה ביותר, נתון שלילי בשל עצמו, אשר צפוי להשתפר באופן משמעותי.

בקביעת מחיר היעד מניח ישראל כי ההנהלה תצליח להשיג תשואת סבירה על ההון של 12%, אף על פי שהיעד המוצהר הינו של 13%. השלוחה של בנק דיסקונט בניו יורק צפויה להגדיל את הכנסות הבנק בשנת 2009 ב-500 מיליון שקל. כמו כן מוסיף ישראל, הפוטנציאל לצמיחה ברווחיות דיסקונט הוא הגבוה ביותר בסקטור הבנקאות. כאשר הרווח למניה צפוי לגדול ב-60%, זאת לעומת צפי לגידול של 10% בפועלים ושל 20% בלאומי.

ישראל מוסיף בסקירה כי האפסייד ברווחיות הבנק הוא מהפך גדול שלא ניתן להתעלם ממנו, כאשר הוא בר השגה באופן קל יחסית. יחס הכיסוי של הבנק המתכנס לכ-75%, כאשר הממוצע בסקטור הוא של 60%, עשוי להשתפר באופן משמעותי, כאשר הצפי הוא לתוספת של 850 מיליון שקל לרווחי הבנק לפני מסים.

לבסוף מציין ישראל, כי למרות שבמריל לינץ' מאוד חיוביים בציפיות להכנסות, החולשה העיקרית של דיסקונט היא בעלויות התפעוליות אשר גבוהות יותר משל המתחרים. ובשורה התחתונה מה שייקבע את רווחיות הבנק היא אופן ביצוע העבודה השוטפת.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה