לין: הנחות האוצר בהעלאת שווי השימוש ברכב שגויות
נשיא איגוד לשכות המסחר: האוצר מתבסס על הנחת יסוד מוטעית בחישוב שווי הרכב
"יש להפריד את מהלך הפחתת המס הישיר לשכבות הביניים מעסקת החבילה הכוללת ולבצעו מוקדם ככל האפשר" "אי אפשר לקבל את החישוב של שווי הרכב הצמוד, כפי שהוכן על ידי האוצר מפני שהאוצר בונה את החישוב על הנחת יסוד מוטעית, לפיה ההוצאות הקבועות על אחזקת הרכב חייבות להיות מוטלות כולן על העובד."
כך אמר היום אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, נוכח הפרסום כי משרד האוצר יפחית את שיעור המס על שכירים בשכבות הביניים בשיעור גבוה משתוכנן, ובתמורה תאשר ועדת הכספים את העלאת שווי השימוש ברכב צמוד. על פי ההצעה המתגבשת, שווי השימוש לקבוצה 2 יועלה ל-2300-2500 שקל בלבד, ולא 2770 שקל כפי שהציע האוצר תחילה.
לדברי לין, תפיסה זו לא עומדת במבחן המציאות. "בהרבה מקרים המעסיק מעוניין שברשות העובד יהיה רכב צמוד ואפילו אם אין זה כך, ברור לכל שחלק מהשימוש ברכב הצמוד הוא למטרות העסק וחלק לשימוש אישי."
לדבריו, לא יתכן שגם עבור אותו חלק שהוא לשימוש עבור המעסיק, העובד יישא במלוא ההוצאות הקבועות, במיוחד נוכח העובדה שבישראל רכישת רכב על ידי העובדים היא בהרבה מקרים פרוהיביטית, בשל המיסוי הכבד המוטל על הרכב.
"מסיבה זו אני סבור כי יש לבצע רוויזיה בחישוב שווי השימוש ברכב הצמוד, כאשר מביאים בחשבון גם חלוקה בין המעסיק לבין העובד באשר להוצאות הקבועות." הדגיש לין.
בהיבט של הפחתת המס הישיר על מקבלי הכנסות בינוניות, לשכות המסחר היו תמיד בעמדה שיש להפריד מהלך זה מעסקת החבילה הכוללת ולבצעו מוקדם ככל האפשר. לדבריו של לין, יש לכך תרומה מיוחדת לעידוד העבודה והעלאת כוח הקנייה במשק.