ה-CFO: שווי השימוש ברכב לא צריך לעלות ביותר מ-320 ש'

יו"ר פורום ה-CFO, נגה קינן לוועדת הכספים: השווי הכלכלי האמיתי של רכב חברה זהה, בממוצע, לערך הנוכחי ולכן אין כל סיבה כלכלית להעלות את שווי רכב
עפרה ברון |

האם כבר כיום חלק ניכר מהעובדים הנהנים מרכב צמוד משלמים יותר מהשווי הכלכלי האמיתי של ההטבה? בפורום ה-CFO המאגד את סמנכ"ל הכספים של החברות הגדולות במשק מעריך שכן. על פי תחשיב שערך הפורום, גובה ההעלאה המקסימאלית של שווי הרכב צריכה להיות 320 שקל בלבד.

לעומת זאת, כבר כיום מקבלי הרכבים בדרגות הגבוהות משלמים 585 יותר משווי ההטבה האמיתי. כל זאת בניגוד מוחלט לטענת האוצר כי יש להעלות במאות ואלפי שקלים את גובה המס המוטל על הטבת הרכב הצמוד. התחשיב שנערך בפורום נשלח לחברי וועדת הכספים לקראת הדיון שיתקיים בנושא מחר.

על פי כלכלני פורום ה-CFO, ובהסתמך על נתוני "חשב" ובלמ"ס, העלות לשימוש רכב בדרגה 2 הינה 2.00 שקלים לכל קילומטר, ובסה"כ שווי ההטבה האמיתי עומד על 1,650 שקלים בחודש.

לדברי קובי שרון, יו"ר ועדת מיסים בפורום CFO, בפועל, במצב הנוכחי, מחושב שווי הרכב לפי 1,330 שקלים בחודש, דהיינו התוספת המקסימאלית לשווי רכב בדרגה 2 הוא 320 שקל בלבד ולא אלפי שקלים כפי שטוען האוצר. לעומת זאת, על פי התחשיב, עובדים ברכבים מדרגה 5 ומעלה משלמים כבר כיום למעלה מ-340 ₪ יותר מהשווי האמיתי.

לדברי נגה קינן, יו"ר פורום ה-CFO מהתחשיב עולה כי כבר היום המחיר אותו משלמים מקבלי הרכב הצמוד מכסה, בממוצע, את השווי הכלכלי האמיתי. לדבריה, אין להוריד את שווי הרכב של דרגות הרכב הגבוהות ואין גם להעלות את שווי הרכב לדרגות הנמוכות. זהו בממוצע שווי הרכב האמיתי, מתוקן חברתית.

בפורום ה-CFO אומרים, לקראת ישיבת וועדת הכספים ביום שני, כי מעבר לכך, לא ניתן להשוות בין רכב חברה ובין רכב פרטי, ובוודאי שאין סיבה להכביד את המס על הנהנים מרכב עבודה עובד המשתמש ברכב חברה איננו יכול לבחור סוג, דגם, צבע, אבזור וכן', הוא מוגבל בשימושים כגון – נסיעה בכביש 6 וזהות הנוהגים ברכב והוא מהווה פרסומת נוסעת לחברה באמצעות הלוגו המודפס על הרכב.

בפורום ה-CFO מעריכים כי וועדת הכספים ושר האוצר הנכנס רוני בר-און ידחו את כוונת האוצר להעלות במאות ואלפי שקלים את המיסוי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה