פרוקטר&גמבל ושטראוס-עלית הובילו הפרסום בינואר-יוני

מק'אן אריקסון נשאר משרד הפרסום המוביל; פרטנר בראש רשימת המותגים המובילים
אפרת אדיר |

תת ענף רשתות שיווק מוביל את טבלת דירוג הפרסום של יפעת למחצית הראשונה של 2006, תוך שהוא גדל ב-15% מבחינת היקפי הפרסום. המותגים הבולטים בקטגוריה הם: סופרפארם (קמפיין מונדיאל מאסיבי), שופרסל ביג (פרסום תדמיתי רב), מגה (מבצע תחפושות פורים, מבצעי 1+1) והמשביר לצרכן (שקית ההנחות, בוקסינג DAY).

אחריו, שומר תת ענף תקשורת סלולרית על המקום השני בטבלה, אך רושם ירידה של כ-4% בהוצאה לפרסום בעיקר בגזרת פלאפון וסלקום וגם תת ענף רכב פרטי ממשיך להיות ממוקם במקום השלישי עם ירידה משמעותית של כ-35% בהיקפי ההוצאה לפרסום, בעיקר בתקציבי הפרסום של פיג'ו, רנו ומיצובישי.

לדברי נתי יעקובי, מנכ"ל יפעת בקרת פרסום: "תת הענף המבטא את הגידול המרשים ביותר (כ-83%) הוא תת ענף קרנות נאמנות (מקום 6 בטבלה). זאת עקב השינויים המבניים שנערכו כתוצאה מרפורמת בכר שהיוותה אירוע מכונן באבולציה העסקית-פרסומית של הקטגוריה. הקרנות הבולטות הן פסגות (אדלר-חומסקי וורשבסקי), מיטב (מק'אן אריקסון), לאומי פיא (אריאלי פובליסיס), כלל פיננסים (דרורי שלומי) ועוד.

ההחלטה להגביל מסגרת האשראי בחשבונות העו"ש של אזרחי המדינה, גרמה לפריחה פרסומית במחצית הראשונה של תת ענף כרטיסי אשראי (מקום 13 בטבלה), המציע מסגרת אשראי חוץ בנקאית. המותגים המובילים בפרסום בקטגוריה הם לאומי קארד (אריאלי פובליסיס) וישראכרט MORE (שלמור-אבנון-עמיחי).

יעקובי מוסיף, כי טבלת המפרסמים המובילים עומדת בסימן רכישות ומונדיאל- פרוקטור אנד גמבל ושטראוס-עלית הן המפרסמות המובילות בהוצאה לפרסום.

פרוקטר אנד גמבל מגדילה בכ-50% את ההוצאה לפרסום שלה לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בין השאר בשל תמיכה פרסומית בולטת לג'ילט ולוולה, שני מותגים שנרכשו לאחרונה. עוד נזכיר, כי פרוקטר פרסמה באופן מאסיבי את מוצרי M3POWER של ג'ילט (פוגל OGILVY) בחודש המונדיאל במסגרתו הייתה נותנת החסות הראשית.

שטראוס-עלית, לעומת זאת, מגדילה במעט את הוצאות הפרסום שלה ומתמקדת בהשקעה פרסומית בולטת עם השקת משקה הבוקר של דנונה (שלמור-אבנון-עמיחי). זאת, לאחר שבתקופה המקבילה אשתקד התמקמה יוניליוור במקום הראשון ביחד עם שטראוס-עלית, באמצעות פרסום מאסיבי של AXE, קליק, בייגל בייגל ומזולה ומדורגת כיום במקום ה-17 בטבלה.

במקום השלישי מתמקמת החברה המרכזית למשקאות עם פרסום נאה לפריגת עם הרכיבים הטבעיים (JWT) ולקוקה קולה- איתך ברגעים הגדולים של המונדיאל (קבוצת דחף).

לוריאל, דיסקונט ויורוקום המגדילות את תקציבי הפרסום שלהן בעשרות אחוזים נכנסות לרשימת 20 המפרסמים המובילים במקום YES, מפעל הפיס ובנק הפועלים, הנעדרים מהטבלת הגדולים, לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

ברשימת המותגים המובילים, מאיישות רשתות התקשורת הסלולרית את שני המקומות הראשונים בטבלה. במקום הראשון נמצאת פרטנר עם המותג אורנג', שהגדילה את תקציבי הפרסום לעומת סלקום ופלאפון (מקום שני) שצימצמו אותם. החברה פרסמה באופן בולט את אורנג' DAY (ראובני פרידן) ואת MY PLAY LIST (שלמור-אבנון-עמיחי) וכן מופיעה לעיתים קרובות ראשונה בברייק הפרסומות בטלוויזיה, כ-2006 ספוטים.

נציין, כי מותגים רבים אינם מצליחים במחצית שנת 2006 לשחזר את כניסתם לטבלת 20 המובילים משנה שעברה, ביניהם ESC, בנק לאומי, תמי 4, מק'דונלדס ועוד. לעומתם, ישנם מצטרפים חדשים לטבלה, כדוגמת: המשביר החדש לצרכן, טלוויזית טושיבה ושירותי בריאות כללית.

בדירוג משרדי הפרסום ממשיך מק'אן אריקסון לשמור על מקומו כמוביל ואף גדל בכ-9%. המשרד בולט במחצית הראשונה של 2006 עם פרסום לסלקום ווליום, קמפיין יום העצמאות של אל-על, מבצעי מגה השונים, מהפיכת הסדרות של YES ועוד.

אחריו שומרים באומן- בר-ריבנאי ואדלר חומסקי וורשבסקי על מקומותיהם המסורתיים, שני ורביעי בהתאמה, אך עם ירידה של כ-10% בפרסום לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הסיבה לכך טמונה בהחלטת חלק מלקוחות העוגן של המשרדים להנמיך את ההוצאה לפרסום: פלאפון, HOT, ויוניליוור (באומן בר ריבנאי); בזק, מפעל הפיס, ת.נ.ה תעשיות (אדלר חומסקי וורשבסקי).

שלמור-אבנון-עמיחי ממוקם במקום השלישי עם גידול של כ-7%. המשרד בלט עם קמפיינים לפרטנר כמו MY PLAYLIST ו-BLACK EYED PIEAS, טלוויזיות הפלזמה וה-LCD של טושיבה, האלופה של הוט ועוד.

את המקום העשירי בטבלה סוגר גליקמן-נטלר-סמסונוב, המפגין צמיחה עקבית ומצליח להיכנס לעשירייה המובילה כשווה כוחות לפוגל OGILVY.

במקום הראשון בדירוג הקמפיינים המובילים במחצית 2006 ממוקם קמפיין פריגת- היחידי בבקבוק משפחתי שמכיל רק רכיבים טבעיים (עם הקש הקופץ), ולאחריו קמפיין בזק לבזקסטור- מדברים שנה שלמה ב-0 אג' לדקה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה