שופרסל מנהיגה מהפכה צרכנית בהשקעה של 3 מיליון שקל

חוברת למשרד החקלאות, חברת דרך המעבדה ולמגדלי הפירות והירקות, בפיקוח על תהליך הגעת הגידולים מהשדה אל הסניפים
אפרת אדיר |

"חומרי הדברה מהווים מרכיב חשוב בגידול החקלאי, אולם שימוש מוטעה בהם עשוי להסב נזק למשתמש, לגידוליו ולסביבה. הקפדה מצד שופרסל על התאמת השימוש בחומרים אלו לסוג היבול ובדיקתה על ידי מכונים ידועים ומוכרים תקטין לאין שיעור את חשיפת הצרכן לירקות ופירות בלתי ראויים", כך לדברי אפי רוזנהויז, מנכ"ל שופרסל, באירוע שהתקיים הבוקר (ה'), בו חשפה הרשת את צעדיה בתחום בקרת האיכות על הירקות והפירות הנמכרים בסניפים.

התהליך החל לפני כ-3 שנים, כאשר חברה שופרסל למאות מגדלים של פירות וירקות, משרד החקלאות ומשרד הבריאות ולחברת דרך המעבדה, במטרה לדאוג לקבלת תוצרת חקלאית טרייה ואיכותית לסניפים. לשם כך, בנו משרד החקלאות ומשרד הבריאות תוכנית איכות אשר אמורה להבטיח כי התוצרת החקלאית עומדת בתקנות בריאות הציבור.

דרך המעבדה נבחרה לבצע את התוכנית לבקרת האיכות, עליה חתומים בחוזה התקשרות עם החברה למעלה מ-700 מגדלים. לפי תנאי החוזה, מקבלים המגדלים הנחיות ברורות ותמיכה לגבי אופן הכמות הרצויה של השימוש בחומרי הדברה, ותוכנית דיגום מקיפה ומתמשכת של תוצרתם. בנוסף, אגרונומים מוסמכים מטעם דרך המעבדה ומטעם שופרסל מפקחים על התהליך כולו.

בנתונים מספריים נבדקים בחודש כמיליון וחצי ארגזי תוצרת, כאשר כל ארגז מכיל 10 ק"ג של יבול. כמות הבדיקות בחודש נעה בין 250 ל-350 בדיקות של אגרונומים ורכז פעילות. זאת, בשילוב מערכת הדרכה לבוחני האיכות שנבנתה במרכז הלוגיסטי של שופרסל.

החל מה-1 בספטמבר, יסומן כל פרי וירק שיגיע לסניפי הרשת בתווית איכות מיוחדת, שתאפשר לצרכן לדעת כי המוצר עבר את מערכת בקרת האיכות של שופרסל, משרד הבריאות ומשרד החקלאות.

רוזנהויז הדגיש בדבריו כי בכוונת שופרסל לעמוד בהתחייבויות החברה לפרוייקט והסביר, כי "כבר עמדנו במצבים בהם לא סופקו ירקות ופירות לסניפים, מאחר ונמצאו בהם שאריות חומרי הדברה, אפילו שמדובר באובדן מכירות". לדבריו, גם מחירי התוצרת לצרכן לא ישתנו בשל ההשקעה בתהליך.

ייתכן כי ההצלחה של הפרוייקט לא תיגמר בדלתות שופרסל, והמודעות המתגברת לשינויים בהרגלי האכילה ותזונה נכונה תניע רשתות קמעונאיות נוספות לפעול בנושא.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה