ראשי הסלולריות: הטלוויזיה תישאר המובילה בפרסום

כך עולה מדיון בנושא מלחמת הפלטפורמות שהתקיים בועידת התקשורת השנתית לשנת 2006; סוגיית סבסוד המכשירים הניידים לא נפתרה
אפרת אדיר |

הנושא העיקרי שנדון בועידת התקשורת השנתית של גלובס לשנת 2006 שנערכה אמש (ב') בתל-אביב היה התחרות בין חברות הסלולר והשפעת הפיתוח הטכנולוגי והתוכני של המכשירים על הפלטפורמות השונות בשוק התקשורת.

בדיון בנושא השתתפו נציגי חברות הסלולר אליהן הצטרף גם נציג של מירס. הטענה הרווחת היתה כי חברות הסלולר מציעות ברובן סל מוצרים ושירותים זהה ואמצעי הבידול שלהן נמצא בעולם התוכן.

איריס בק, סמנכ"לית השיווק של פרטנר, הסתייגה דווקא, מטענה זו והסבירה, כי "בפועל, יש בידול גדול בין 3 החברות ומדובר ב-3 מותגים שונים עם זהויות נפרדות. הבידול הוא בהפיכת הטכנולוגיה לפתרונות פשוטים. תמיד יש מי שיוצא ראשון עם תוכנית זו או אחרת ושאר החברות סוגרות פערים, אך בגדול יש שוני במתן השירות ללקוח והערך המוסף".

בסוגיית סבסוד מכשירי הטלפון בעתיד הדעות היו חלוקות. עדי כהן, סמנכ"ל השיווק של סלקום, טען, כי "בשוק הפרטי, אנחנו נמצאים במצב שאנחנו לא מסבסדים גופים גדולים. המטרה שלנו היא לייצר קהילה של לקוחות הדור השלישי, כשאר כל אחת מהחברות נכנסת לפעילות נקודתית יזומה בנקודת זמן לפי צרכיה. בעתיד לא נעבור לסבסוד טוטאלי של מכשירים".

ניר שטרן, סמנכ"ל השיווק של פלאפון, התנגד לטענה זו והסביר, כי "ברגע שיש מוצר מצליח, שווה לחברה להשקיע בו ואולי גם לסבסד אותו. בסופו של דבר, המחירים ללקוחות ירדו".

גיא ידלין, סמנכ"ל השיווק והמכירות של מירס, ניסה להשפיע על הדיון מכיוון אחר, מאחר והחברה אינה מייצרת מכשירים מהדור השלישי וטען, כי "סבסוד המכשירים נובע מהסיבה שהשוק לא קונה מכשירים חדשים ויקרים כדוגמת הדור השלישי. מירס החליטה שהיא נכנסת לתחרות מול חברות הסלולר ויצאה עם שרות ה-GPS, שהסתבר כמוצלח ביותר".

סוגייה חשובה נוספת שנדונה בועידה עוסקת במלחמת הפלטפורמות על תוכן ופרסום. משתתפי הדיון היו נציגים מתחומי האינטרנט והסלולר, כאשר כל אחד מהמשתתפים ניסה לבלוט בתחומו. אילן גרינבוים, מנכ"ל יורוקום נוקיה, אמר כי "אנו עומדים היום בפיתחה של תקופה חדשה, בה השקת טלפון-מצלמה באיכות של מעל 3 מגה פיקסל תגרום למהפיכה רבתי בענף הצילום. כל צרכן בר דעת יעדיף ללכת עם טלפון שהוא גם מצלמת וידיאו".

מאיר ברנד, מנכ"ל גוגל ישראל, הוסיף, כי "המדיה היום משתנה כאשר יותר כוח ושליטה עוברים לידי המשתמש. לכן, גם הפרסומות שהמשתמש מוכן לקבל, אינן חודרניות והמסרים בהן מותאמים אישית לצרכיהם. הכיוון של המדיה הוא מעבר לפרסום מדיד וניתן לשיפור כל הזמן, לכן תחום הסלולרי הוא אסטרטגי מאד בשבילנו".

על אף הנסיונות של חברי הפאנל להניע את הדיון, כל אחד לפלטפורמה שהוא מייצג, היתה תמימות דעים בשאלה מי תהיה הפלטפורמה המובילה בעתיד? וכולם השיבו פה אחד- הטלוויזיה. גיל בהר, מנהל קשת אינטראקטיב, סיכם, כי "הטלוויזיה ללא ספק תהיה הפלטפורמה הפרסומית המובליה גם בעוד 5 שנים. זאת, לצד התחזקות פלטפורמות אחרות משלימות. גם כאשר פלאפון נותנת חסות בלעדית להופעה של להקת 'דפש מוד' בארץ, היא מפרסמת תחילה בטלוויזיה, מאחר ואחוז החשיפה גבוה יותר".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה