סלקום גוררת את התחרות לזירת האינטרנט
סלקום הודיעה היום (ב') על השקה רכה, למשך שבועיים, של אתר היפ (www.heep.co.il), המספק לקהילה מקום ליצירת תכנים באתר באופן עצמאי. האתר יהיה נגיש ללקוחות כל חברות הסלולר בישראל. סלקום תלווה את ההשקה בקמפיין פרסום, באמצעות מק'אן אריקסון.
הפעילות הרשמית של האתר תחל ב-17 ליולי, כאשר בשלב הראשון פנתה סלקום לכ-150 יוצרים, המייצגים את כל שכבות האוכלוסייה ומשקפים את כל מרכיביה, וחילקה להם מכשירים מתקדמים, בעזרתם יצרו במשך 3 חודשים תכנים שירחיבו את מגוון התוכן באתר.
כל משתמש יכול לצפות, לדרג ולהוסיף למועדפים שלו קבצים של משתמשים אחרים, להשאיר תגובה על קבצים של משתמשים אחרים או ליצור איתם קשר באמצעות טופס ייעודי. לכל משתמש עמוד אישי, ההולך איתו לכל מקום ובו נאגרים כל הקבצים שצילם והקבצים שאהב.
עמוס שפירא, מנכ"ל סלקום: "אנחנו גאים להקים ולהיות זירת התוכן הקהילתי של ישראל, לאפשר לכל ישראלי, גם אם הוא לקוח פלאפון, אורנג' ומירס ליצור, לבחור, לצלם, להקליט, להלחין, להראות, להסתכל, להציץ, לערוך ולשתף תכנים באתר האינטרנט הסלולרי ובאתר האינטרנט של HEEP".
שפירא הוסיף, כי "אני מאמין שכניסת הסלולר, עם הניידות והזמינות שלו, תעשה לעולם ההפקה העצמית ולשיתוף הקבצים, את מה שעשה הסלולר לדיבור בטלפון. כניסת סלקום לעולם זה היא המשך טבעי להובלה שלנו את תחום המוזיקה בישראל. אני מעריך שהתפתחות זו תוסיף ותחזק את ההובלה שלנו בשוק".
בשנה האחרונה צברה תאוצה מגמת התוכן שנוצר על ידי המשתמשים ובמסגרת זו קם עולם שלם של קהילות יוצרות וחולקות תוכן באינטרנט באמצעות אתרים, שהיוו במה ליוצרים מכל התחומים: צלמים, מוסיקאים, סופרים ומשוררים, כותבי בלוגים, תסריטאים, עורכים ויוצרים למיניהם.
בעולם קיימים אתרים פופולאריים כמו MySpace, לשיתוף תכנים, בעיקר מוסיקליים, בו מבקרים כל חודש למעלה מ-24 מיליון גולשים שונים (unique users) ואף יש הערכות, כי מידי יום, מצטרפים אליו כ-150 אלף מבקרים חדשים.
אתר נוסף- YouTube המשמש לשיתוף תכני וידיאו, נצפה על ידי למעלה מ-30 מיליון גולשים מידי יום ואתר Flickr לשיתוף תמונות, המציג חשיפה בסדרי גודל דומים.
בהתאם למגמה עולמית זו של ריבוי באתרים להפקה עצמית של תכנים (UGC), מזהה סלקום את הצורך של בני הנוער ביצירת תכנים משלהם. התהליך החל בהקניית תוכן מוסיקלי בסלולר באמצעות רינגטונים ואפשרות להורדת שירים באמצעות MP3 ובכך להפוך את המכשיר לנגן מוסיקה אישי. פריצה נוספת של החברה היא בהפקת טלנובלה סלולרית וכעת ממשיכה סלקום צעד נוסף קדימה עם סלקום היפ- אתר ומכשיר סלולרי קהילתי, המספק בידור אישי, תוכן, מידע וקישור חברתי.
עדי כהן, סמנכ"ל השיווק בסלקום: "התכנים הפופולריים באינטרנט בקרב בני נוער הם תכנים בהפקה עצמית. אנחנו מאמינים שהמגמה הזו תהפוך גם למגמה השולטת בעולם הסלולרי". כהן הוסיף, כי "מהרגלי השימוש בקרב הצעירים עולה שמכשיר הסלולר שברשותם הוא מכשיר שמשמש אותם בעיקר לפעילות קהילתית כמו צ'טים, פורומים ומשחקים קבוצתיים. המכשיר מאפשר לך להיות מרושת כל הזמן לקהילה, לשתף, ליצור ולבחור".
קובי מרנקו, מנכ"ל לוגיה, חברת התוכן של סלקום, אומר: "קהילה יוצרת תוכן הופכת לרשת החברתית הגדולה בעולם. כאשר הקהילה יוצרת ועורכת, כל אחד יוצר, כל אחד עורך, כל אחד מדרג, מכוון ומשפיע והקהילה הופכת למרכז החוויה של התוכן. אנחנו מאמינים שדווקא השילוב של אתר webשפתוח וזמין לכל גולש באשר הוא ואתר סלולר ייעודי ללקוחות סלקום ייצור את בנק התכנים הגדול והמעניין ביותר שיהווה רישות חברתי אליו ירצה הגולש להיות מחובר כל הזמן".
העובדה כי סלקום היפ ינוהל, כביכול, על ידי הקהילה, מעלה שאלות לגבי איכות התכנים. על כך מוסרים בחברה כי תהיה הקפדה בנושא ולא יועלו באתר תכנים שמהווים עברה על החוק. כמו כן, תקפיד סלקום על נושא זכויות היוצרים באמצעות עורך אשר יסנן תכנים שאין עליהם זכויות יוצרים של הכותבים.
על אף החזון הגדול בחברה כי קהילות התוכן בסלולר יצליחו במידה רבה בישראל כפי שהן מתפתחות בעולם, סקר של יאנקי גרופ שפורסם בשבוע שעבר בנושא התקשורת הסלולרית והמולטימדיה באירופה לשנת 2006 מצא, כי קיימים מחסומים משמעותיים באימוץ שירותי ערך מוסף בסלולר.
מממצאי הסקר עולה כי הביקוש לטלוויזיה בסלולר הינו נמוך ורק 11% מהמשיבים לסקר היו מעוניינים בשירות. קרוב ל- 40%מהנשאלים דיווחו כי הם נמנעים מהורדת רינגטונים בשל החשש מדמי שימוש גבוהים ורק 5% מוכנים לשלם תוספת של יותר מ-20% עבור היכולת להוריד שירים שלמים לטלפון הנייד.
מאט האטון, אנליסט בכיר לתעשיית הסלולר באירופה מטעם יאנקי גרופ מסביר כי "המפעילים תולים את תקוותיהם ביישומים מתקדמים כמו מוזיקה וטלוויזיה שיגדילו את ההכנסות, אבל קודם כל הם צריכים להתגבר על בעיות טכניות, תמחור ושיווק".
מבחינת השוק הישראלי, החדירה של שרותי הערך המוסף נמצאת כיום בתחילת הדרך. המפעילים הישראלים שמים דגש ניכר על תכנים, מתוך מאמץ לחנך את השוק, אך לא ניתן עדיין לאמוד את אחוזי ההצלחה של שירותים אלה, מאחר ואינם זמינים באיכות גבוהה ברוב המוחלט של המכשירים.