הציבור פאסימי, אבל פחות: מדד אמון הצרכנים השתפר באוקטובר

על פי נתוני הלמ"ס: השיפור באוקטובר ל-_32%-) הינו ביחס לשפל של (38%-) שנקבע בספטמבר. מאזן הציפיות המתייחס למצב הכלכלי במדינה עלה לרמה של 37%- לאחר שבספטמבר הגיע לשפל של 50%-
יעל גרונטמן |

באוקטובר האחרון השתפר אמון הצרכנים בישראל, כך עולה מסקר הלמ"ס שהצביע על כך שמדד אמון הצרכנים בישראל השתפר ועלה ל-(32%-) לעומת (38%-) בספטמבר, שהיה המדד הנמוך ביותר שנצפה בישראל מאז החלה הלמ"ס לבצע את הסקר במארס 2011.

בחודש אוקטובר השינוי במאזנים המתייחסים למצב הכלכלי של משק הבית, למספר המובטלים ולציפיות לגבי חסכון של משק הבית לא היה מובהק . לעומת זאת, מאזן הציפיות המתייחס למצב הכלכלי במדינה עלה לרמה של 37%- לאחר שבספטמבר הגיע לשפל של 50%- , שינוי זה הוא מובהק, וכך גם השינוי בערך מדד אמון הצרכנים עצמו.

ערכי המדד לקבוצות שונות של מרואיינים מצביעים על עלייה במדד אמון הצרכנים בקרב יהודים (29%- לעומת 37%-), בקרב מועסקים (28%- לעומת 39%-) ובקרב בעלי תעודה אקדמית (26%- לעומת 35%-). בחודש אוקטובר, נמצא כי ערבים פסימיים יותר מיהודים; בלתי מועסקים פסימיים יותר ממועסקים; בעלי השכלה נמוכה, חסרי תעודת בגרות פסימיים יותר מבעלי תעודת בגרות או תעודה אקדמית (39%- לעומת 29%- ו 26%- בהתאמה).

השוואה בינלאומית של מדד אמון הצרכנים מלמדת על ציפיות להרעה במצב הכלכלי ברוב מדינות ה-OECD. בגרמניה, בלוקסמבורג, בבלגיה, בישראל ובספרד רמת הפסימיות עלתה מאוד בין אוקטובר 2011 לאוקטובר 2012. ביוון ובפורטוגל, הנמצאות במשבר כלכלי עמוק, הגיע באוקטובר מדד אמון הצרכנים לרמה של 78%- ו- 60%-, בהתאמה.

המדד נע בטווח שבין 100 ל-100-, וככך שהוא קרוב יותר לטווח העליות כך הוא מעיד על אופטימיות רבה יותר של הצרכנים וככל שה אקרוב לטווח התחתון כך הוא מעיד על פאסימיות. כשהמדד קרוב לאפס , מדובר בהעדר ציפיות לשינוי במצב הקיים. הסקר שעליו מבוסס המדד תואם את ההנחיות של ארגון ה-OECD.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה