
Chime הפכה לסטארט אפ הפינטק היקר ביותר בארה"ב
על רקע התאבון הגדול בהנפקות בארה"ב, רשת החדשות CNBC מדווחת כי Chime, הסטארטאפ המספק שירותי בנקאות באמצעות טלפונים ניידים, השלים בהצלחה סבב גיוסים לפי שווי חברה של 14.5 מיליארד דולר.
אם הנתון אכן נכון, Chime הופכת להיות הסטארטאפ הפינטק בעל שווי השוק הגדול ביותר בארה"ב. נזכיר כי אפליקציית "רובין הוד", שעלתה לכותרת בחודשים האחרונים לאחר שהצליחה למשוך מיליוני צעירים לתחום המסחר, גייסה כסף בחודש שעבר לפי שווי של 11.2 מיליארד דולר.
הערכות שווי הגבוהות מגיעות במקביל לעובדה כי סקטור הבנקאות בארה"ב ממשיך להציג ביצועים חלשים במיוחד. מדד KBW, העוקב אחר הסקטור,איבד יותר משליש מערכו מתחילת השנה.
"אף אחד לא רוצה להיכנס לסניפי בנק, אף אחד לא רוצה לגעת יותר במזומן, ולאנשים יותר ויותר נוח לחיות את חייהם דרך הטלפונים שלהם",טעון מנכ"ל החברה, כריס בראט. "יש להם אתר אנטרנט אבל אף אחד לא משתמש בו ,אנחנו אפליקציה לנייד וכך אנו מספקים את השירותים שלנו. "
- "95% מהכסף בקרנות שלי במזומן" - מוביוס מחכה לירידות נוספות
- המדדים החזירו את הירידות; אודיטי זינקה ב-30%, קומפיוג'ן עם 13%
חברת Chime, שהוקמה בשנת 2013 על ידי בראט, מעניקה ללקוחות חשבונות בנקאיים ניידים וכרטיסי חיוב ללא תשלום וכן גישה לכספומט. החברה גדלה ע"י התמקדות בפלח אמריקאים שמרוויחים בין 30,000 ל-75,000 דולר בשנה. בניגוד לבנקים רגילים, שמרוויחים כסף על הלוואות וקנסות כמו עמלות אוברדרפט, Chime מרוויחה בעיקר באמצעות גביית עמלות על עסקאות.