הזינוק החד ביותר של שנת 2016 שייך למניות הרוסיות - האם זו רק ההתחלה?

אלמוג עזר |
נושאים בכתבה רוסיה

לא חסרות סיבות של אי רצון להשקיע בשוק הרוסי. אם מסיבות רגשיות לאומיות  כאשר לא אחת הממשל הרוסי ניצב כנגד האינטרסים של ישראל וארה"ב או מסיבות כלכליות. הרי לרוסיה כלכלה שמסתמכת באופן ניכר על מוצרי אנרגיה וסחורות ופחות על ייצור ושירותים. כך או כך, מי שהימר על הדב הרוסי בתחילת השנה, זכה ובגדול כאשר שוק המניות הרוסי הוא זה שהניב את התשואה הרבה ביותר.

אתר XTF.com דירג את תעודות הסל הרווחיות ביותר של השנה והנה המקומות הראשונים. בראשות הטבלה נמצאת תעודת סל שמאגדת את המניות הקטנות ברוסיה (סימול: RSXJ) שהניבה תשואה של 104% עד כה. במקום השני הרחק מאחור נמצאת תעודת הסל של שוק המניות בפרו (סימול: EPU) שהניבה תשואה של 64%. במקום השלישי והרביעי נמצאים שתי תעודות מברזיל, הראשונה מאגדות מניות קטנות (סימול: EWZS) ואחת של השוק באופן כללי (EWZ) שהניבו תשואות של 53% ו-52% בהתאמה.

נזכיר כי רוסיה, הגיבה בשנת 2014 להתמוטטות מחיר הנפט ולסנקציות הבינלאומיות  בכך שהותירה לרובל להיסחר באופן חופשי. התוצאה הראשונית היתה צניחה  של הרובל באופן המשמעותי ביותר אז 1998, אז המדינה לא פרעה את איגרות החוב שלה. אם כי במקביל, נפילת המטבע עזרה לתחרותיות של חלק מהתעשיות ברוסיה. כך ניתן להסביר לפחות באופן חלקי את הזינוק בשווי המניות הקטנות הרוסיות והזינוק בשיעור של 104% בתעודת הסל של Russia small cup.

אחרי השנה הטובה של שוק המניות הרוסי, מה ממתין לכלכלה בשנת 2017? ובכן נתחיל עם האלמנט הברור ביותר. התקבעות מחיר הנפט לכדי מעל ל-50 דולר לחבית אמור לפעול לטובתה של הכלכלה מהמזרח. כמו כן, שיתוף הפעולה בין השלטון הרוסי לשלטון האמריקני בהובלתו של טראמפ אמור להקטין באופן משמעותי את הלחץ האמריקני והסנקציות הכלכליות על רוסיה בנוגע להתערבותה באוקראינה וסוריה. כך שקיים סיכוי סביר שגם שנת 2017 תעבוד לטובת הדב הרוסי.   

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה