מיוחד

ניתוח פוזיציה: האפיק אליו מזרים הציבור סכומי עתק - מה הסיבות להסתערות?

שבועיים וחצי בתוך 2015, המגמה שהחלה בסוף 2014 רק מתחזקת. Bizportal שוחח עם מנהלי ההשקעות הבכירים
אבי שאולי | (7)
נושאים בכתבה קרן נאמנות תשואה

בשנים 2013-2014 המגמה בציבור בארץ הייתה של הסטת כספים מאסיבית לשוקי המניות בחו"ל, לאחרונה המגמה עברה לשלב ב' שלה - הסטת כספים גם לשוקי האג"ח בחו"ל. בחודש דצמבר, בזמן שקרנות הנאמנות המשקיעות בארץ ספגו פדיונות עצומים, קרנות אג"ח חו"ל ראו גיוסי ענק - לכתבה המלאה עם כל המספרים - לחץ כאן

והמגמה מתחילת 2015 רק מתגברת. בשיחה עם Bizportal מתייחסים מנהלי השקעות הבכירים לרציונאל שעומד מאחורי מגמה זו, ולכיוון הכסף.

רפי ניב, מנכ"ל מיטב-דש קרנות: "החל מהשליש האחרון של 2014 יש כניסה מאסיבית לאג"ח בחו"ל. הסיבה הראשונה - התחזקות הדולר; הסיבה השניה - התשואות על אג"ח ממשלתיות טובות יותר בחו"ל (נפתח פער שלילי שלא היה כמותו משנת 2007). המרווח של האג"ח הקונצריות בחו"ל בדירוג השקעה בחו"ל גבוה מהמרווח כאן. עם זאת חשוב להבהיר שבהשקעה באג"ח בחו"ל יש שני סיכונים: שהאג"ח תרד ושער החליפין. אנו משקיעים כ-60% עד 70% בדולר, כ-15% באירו והשאר עוד כ-15%. הרכב הפורטפוליו תלוי בריביות ובחוזק של הכלכלות. באופן כללי בשנה האחרונה אנחנו מאוד פרו-ודולר על רקע החוזק של כלכלת ארה"ב והפוטנציאל".

אורן מונטל, סמנכ"ל השקעות בפסגות קרנות נאמנות: "קרן אג"ח חו"ל שלנו מושקעת בכ-90% בנכסים דולריים, והשאר לאירופה ושווקים מתעוררים. הדולר זה המקום הנכון להיות בו כרגע מבחינת מט"ח. יש הרחבה כמותית ביפן וצפי לתוכנית דומה באירופה - מהלכים שמחלישים את המטבעות. אנו משקיעים באג"ח קונצרני בדירוג בינוני של A וגם באג"ח ממשלתית כשרבע מהקרן עם שיעור גבוה של נזילות. אין לנו חשיפה לסקטור מסוים, אלא פיזור בין מדינות ומנפיקים שונים. נקודה נוספת היא השקעה במח"מ בינוני שזה טוב מבחינת הסיכונים בשוק".

דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר-שחם: "עלייית שער הדולר הייתה הטריגר המרכזי להשקעה באג"ח בחו"ל וקרנות שהיו חשופות לדולר נהנו מזה. יתכן שעכשיו המשקיעים מאמינים שהדולר ימשיך לעלות. טריגר נוסף זה ששוק האג"ח הקונצרני בת"א נראה רע בחודשיים האחרונים, אם זה בגלל החשיפה של חברות לרוסיה ואם זה בגלל התחרות בשוק הסלולר.בשורה התחתונה, השוק הישראלי תחת רגולציה ותחרות קשה ואילו בחו"ל יש מגוון הרבה יותר רחב. השקעה בחו"ל אינה חדשה לנו - התחלנו בכך לפני שנים רבות כי אנו מאמינים שזה חשוב לפזר סיכון בלי קשר למט"ח".

דרור גלאון, סמנכ"ל השקעות במנורה-מבטחים קרנות נאמנות: "זה קורה בעיקר כי התשואות בישראל נמוכות מהתשואות בחו"ל. זה נכון בממשלתי וזה נכון בקונצרני. בתחום הקונצרני האג"ח בחו"ל יותר בטוחות מהמקבילות להן בישראל מבחינת איכות החברות. נוצר מצב שלאפיק הישראלי אין כמעט סיכוי: התשואה שם יותר גבוהה, הסחירות יותר גבוהה וגם הדולר במגמה התחזקות (זה נותן דחיפה)".

מי הן קרנות אג"ח חו"ל שהיו המנצחות של 2014? לטבלה לחץ כאן

תגובות לכתבה(7):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    חזי 19/01/2015 18:58
    הגב לתגובה זו
    תשקיעו במניות מעולם לא היה כל כך הרבה כסף פנוי לאחר 14 שנה מהסמן הימני לתחילת הגל היורד בזמן בועת הדוט-קום, דור חדש מגיע ואיתו צרכים והם יוצרים ביקושים ממש כמו אחרי בועת 1929 זה לקח 16 שנה עד 1945 שההתאוששות התחילה
  • 4.
    הבנקים בארץ רוצים לגזור עמלות תוצרת חוץ. הבנתם? (ל"ת)
    בנקאי 19/01/2015 17:57
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    רון 19/01/2015 17:42
    הגב לתגובה זו
    לא משהו !!
  • 2.
    סוחר סחור 19/01/2015 17:10
    הגב לתגובה זו
    אכן, כתמיד, העדר הישראלי מצטרף לחגיגה כשהיא כר לא ממש רלוונטית.
  • 1.
    דור 19/01/2015 16:44
    הגב לתגובה זו
    שבאג"ח חול אין טייקונים חצופים שמבצעים תספורות וזאת מישום שבתי ההשקעות שם מספיק אחראים שלא לתת כספים ללא בטחונות ראויים. השקעה באג"ח בארץ מסוכנת בהרבה מהשקעה במניות ולכן אנשים שפויים מעדיפים להשקיע בחו"ל
  • דור פח 19/01/2015 17:32
    הגב לתגובה זו
    ובגלל זה אין טעם להחזיק אגח ממשלת ארה"ב כמעט ללא ריבית. אבל מה שיש גם בארץ זה מדינת הפקר ללא נהול ופקידים שמחליטים החלטות הזויות שבגללן קרנות הפנסיה והציבור חוטף הפסדים בכל מגזר הגז והעובדה שאין שר תקשורת תגרום לכך שבסוף תישאר חברה אחת סלולרית שתחליט איזה מחירים בא לה לגבות ואנחנו נתגעגע עוד גם ל 100 שקל בחודש.
  • אבי 19/01/2015 17:31
    הגב לתגובה זו
    מסכים איתך ... בחול אין טירונים חצופים !!!