סין בדילמה: האינפלציה עלתה כשהייצור התעשייתי בשפל של 3 שנים
הממשלה בסין עומדת בפני דילמה: מצד אחד האינפלציה עולה, ומנגד יורדת הפעילות היצרנית במדינה הנחשבת לכלכלה השניה בגודלה בעולם. כלומר מצד אחד הממשלה צריכה להתאמץ ולשלוט במחירים ומנגד היא רוצה לעודד את הפעילות הכלכלית.
היום פירסמה הלמ"ס הסינית כי מדד המחירים לצרכן עלה באוגוסט ב-2% ביחס לרמת המחירים באוגוסט אשתקד, והאיץ ביחס ליולי אז הסתכמה האינפלציה השנתית ב-1.8%.
עיקר העלייה במדד המחירים לצרכן בסין נבע מעליית מחירי המזון שהסתכמה ב-3.4%, לאחר שגשמים כבדים פגעו ביבול הירקות ומחירי הגרעינים המושפעים מהביקוש וההיצע הבינלאומי האמירו. המשקל של השינוי במחירי המזון בסין מגיע לכשליש מההשפעה הכוללת על חישוב מדד המחירים לצרכן.
במקביל, דווח היום על ידי הלמ"ס הסינית כי הייצור התעשייתי גדל ב-8.9% באוגוסט לעומת החודש המקביל אשתקד, מדובר בקצב הגידול הנמוך ביותר שנרשם בסין באוגוסט מזה יותר מ-3 שנים. הציפיות בשוק היו לצמיחה של 9% בייצור התעשייתי, לאחר שבאוגוסט עלה נתון זה ב-9.2%.
על פי הדיווח בבלומברג, משבר החובות באירופה הקטין את הייבוא מסין אל מדינות היבשת, בעוד שבסין עצמה הושפע הייצורהתעשייתי מכך שהממשלה עשתה מאמצים להפחית את הביקושים מתחום הדיור ולצנן את עליות המחירים בסקטור זה.