הדולר שינה כיוון: "בבנק ישראל נותנים בינתיים לכוחות השוק לעשות את שלהם"
הדולר משמה כיוון היום ומתחזק מול השקל, במקביל להתחזקותו מול האירו במסחר באירופה, זאת לאחר שאתמול צנח הדולר בשיעור חד של קרוב ל-2% וחזר לרמתו מתחילת חודש ינואר האחרון.
הדולר היציג נקבע בעליה של 0.6% לרמה של 3.91 שקלים והאירו נקבע לפני זמן קצר בעלייה של 0.8% לרמה של 5.578 שקלים. בעולם מורגש שינוי במגמה והדולר עבר לירידה של 0.4% ונסחר כעת מול האירו ברמה של 1.422 דולר לאירו. מול היין היפני נופל הדולר ב-1% לרמה של 95.60 יין לדולר.
איתן אדמוני, מנהל חדר מסחר במט"ח בבנק ירושלים, אומר בסקירה שפרסם היום כי "בתקופה זו בה המשק הישראלי זקוק לעידוד ותמיכה, דולר חלש פוגע ביצוא הישראלי, לכן עיני המשקיעים נשואות לבנק ישראל שטרם התערב בסיבוב החלשות זה של הדולר. להערכתנו, נגיד בנק ישראל ממתין בשלב זה לכוחות השוק שיעשו את שלהם ולא נוקט בצעדים. בשל כך, צפוי הדולר להמשיך והחלש בטווח הקצר בתנודתיות גבוהה, אך לשוב ולהתחזק בשבועות הקרובים כאשר הנגיד יבחר את העיתוי הטוב היותר מבחינתו להתערבות מורחבת".
מחברת כלל פורקס נמסר כי "מבחינה פונדמנטלית יש שקט יחסי בזירה הישראלית ועיקר ההשפעה על הצמד נובעת מההתפתחויות בחו "ל. חשוב לזכור שמעל הכל מרחפת עננה בנוגע לשאלה מה יעשה בנק ישראל עם יתרות המט"ח הגדולות שצבר בחודשים האחרונים".
בנוגע לצמד דולר-אירו אומרים בכלל פורקס כי האירו שבר שיא של חצי שנה כשפתח את שבוע המסחר מעל רמת ה-1.40 . מגמת העלייה שהתחילה לפני כחודשיים הגיעה אתמול בצהריים לשיא זמני ב-1.4250 ומאז השתנה הכיוון והדולר החל להתחזק, יוצר מבנה ראשוני של דישדוש. התנגדות ראשונה ממוקמת ב- 1.4220 . ההתנגדות הבאה ב- 1.43 דולר לאירו.
"הדולר צפוי לצלוח את הלחץ הנוכחי ובהמשך השנה נראה התאוששות מרשימה של הדולר לכיוון רמות של 4.40-4.50 שקל". כך מעריכים גדעון בן נון, מנכ"ל שקל אג'יו מקבוצת שקל, וניר ינאי, מנהל חדר המצב בשקל אג'יו. בן נון וינאי מסבירים כי "הירידה בשער הדולר מול השקל נוצרת כמהלך התאמה לתיקון שנוצר בדולר בעולם. תיקון זה נוצר עקב שיפור באווירה בשוקי המניות, עליה במחירי הסחורות ואינדיקציות להתאוששות בשוקי האשראי ? בהם ירידה בריבית הליבור, יחד עם צמצום מרווח ה'טד'. במקביל, במונחי השוק המקומי, סוגית ההתערבות של בנק ישראל מרחפת מעל השוק".
לדברי בן נון וינאי, "המהלך הנוכחי יוצר חשש כי אנו חוזים שוב במהלך נפילה של הדולר, אך למיטב הבנתנו מדובר באירוע של תנודה האופייני לעידן ביניים: בין מהלך שנוצר עקב פאניקה בשווקים, לבין מהלך הצפוי להיות עקב התאוששות צפויה בכלכלת ארה"ב. בתקופה זו, עקום התשואות האמריקאי נע באגרסיביות ומשפיע מאוד על ההתפתחויות בשערו של הדולר.
"בנוסף למהלכים של הדולר בעולם, קיים חשש כי בנק ישראל ישנה את כללי המשחק ויפסיק את התערבותו. כאן חשוב לזכור כי מדובר בנגיד בעל עמדות חזקות וברורות, אשר אינו נוהג להיכנע לכוחות אשר נוגדים את האינטרס של הבנק. אנו מעריכים כי הוא ימשיך להתנהל תוך שמירה על האינטרס הרצוי לשיטתו ? קרי, יפעל כדי למנוע התחזקות בלתי רצויה של השקל אל מול הדולר. "לסיכום, התיקון שראינו הוא סביר בהתייחס למגמות האחרונות בדולר".