יעקב אטרקצי אאורה נדלן
צילום: ראובן קופצ'ינסקי

הכירו את מגידו: ההימור של אאורה שכבר מציף ערך

אאורה מנפיקה את מגידו לפי שווי של כ-780 מיליון שקל אחרי הכסף, שנה אחרי שנרכשה ב-280 מיליון; מדובר בהצפת ערך מהירה עבור חברה שהופכת למנוע צמיחה של קבוצת אאורה

תמיר חכמוף | (1)
נושאים בכתבה מגידו אאורה

קבוצת אאורה אאורה -0.42%   של יעקב אטרקצ'י סימנה לה מטרה כשבחרה לרכוש את מגידו ייזום ובנייה ביוני 2024 בכ-280 מיליון שקל, כאשר ביקשה להרחיב את פעילותה מחוץ להתחדשות העירונית ולהוסיף פעילות יזמית גם בפריפריה. שנה בלבד אחרי, המהלך כבר מוכיח את עצמו כהצלחה פיננסית שמציפה ערך עבור בעלי המניות.

מגידו, שהוקמה ב-1996, מחזיקה ברישיון קבלן בלתי מוגבל ומתמחה ביזמות ובנייה למגורים, בעיקר בפריפריה. מאז שעברה לבעלות מלאה של אאורה, החברה עברה מתיחת פנים ניהולית והחלה להשביח את הקרקעות שבידיה. דוגמה בולטת לכך היא זכייתה במכרזי רמ"י בערד, שם הצליחה להגדיל את זכויות הבנייה לכ-1,140 דירות וכ-5,000 מ"ר שטחי מסחר, מהלך שהוביל לשיערוך קרקע של כ-123 מיליון שקל ברבעון האחרון.

נכון לסוף הרבעון הראשון של 2025, מגידו פועלת כיום עם 9 פרויקטים פעילים, שנמצאים בשיווק או בביצוע, בהיקף כולל של כ-1,183 יחידות דיור. בין הפרויקטים שכבר החלו, אפשר למצוא את פרויקט KAVA בטבריה, TRIO באופקים, ופרויקט MONO במעלות, שלכל אחד מהם מאות יח"ד, והם צפויים להיכנס להכנסות ורווחיות בשנים הקרובות. במקביל, מגידו צופה להתחיל בשנה הקרובה שיווק וביצוע של 6 פרויקטים נוספים, בהיקף של כ-898 יח"ד נוספות, שיחזקו את קצב המכירות וההכנסות.

מתוך יח"ד שלה לביצוע ושיווק, החברה צופה הכנסות של 1.85 מיליארד שקל עם מרווח גומלי של כ-25.4%, שיסתכם בכ-470 מיליון שקל, מתוכם כ-350 טרם הוכר. עם זאת, הפרויקטים בתכנון לשנה הנוכחית נמצאים ברווחיות גולמית נמוכה יותר ועומדים על בלבד.

מעבר לפורטפוליו המיידי, מגידו מחזיקה בקרקעות ובזכויות נוספות, שמסתכמות בעוד אלפי יח"ד שמתוכננות להמשך, חלקן כבר בקידום תב"ע ותהליכי תכנון, כולל במגרשים בפריפריה שעלו לה משמעותית פחות ממחירי הקרקע במרכז. על פי מצגת החברה, סך צבר היחידות לשנה הבאה כולל 1,697 יח"ד לשיווק וביצוע, ועוד 2,603 יח"ד בתכנון ועתודות קרקע, המסתכמים לסך כולל של כ-4,300 יחידות דיור.

בנוסף, מגידו החלה לבסס את עצמה כזרוע קבלנית מבצעת גם עבור קבוצת האם, מה שמאפשר לאאורה ליהנות מהוזלת עלויות והגברת השליטה בלוחות הזמנים של הפרויקטים. על פי מצגת החברה, בשנים הקרובות צפויה מגידו לבצע פרויקטים בהיקף של 1-2 מיליארד שקל, עם רווחיות של כ-5% כמקובל בשוק. במקרים מסוימים מגידו גם נכנסת כבעלים חלקי בפרויקטים, כך שהיא נהנית גם מהרווח היזמי וגם מההכנסות הקבלניות.

המהלך האלה מציפים ערך באופן ישיר כאשר מגידו גייסה 181 מיליון שקל לפי שווי של כ-600 מיליון שקל לפני הכסף (כ-781 מיליון אחרי), כלומר כמעט פי 2.5 מהמחיר בו נרכשה לפני שנה בלבד. בהנפקה השתתפו גופים מוסדיים מובילים כמו מור, הפניקס, אנליסט, מיטב, ושסטוביץ' שקיבלו גם אופציות לפי שווי עתידי למגידו של כמיליארד שקל, המשקפים הבעת אמון ביכולת הצמיחה של מגידו בשנים הקרובות.

קיראו עוד ב"נדל"ן"


שווי השוק של אאורה עומד על כ-7.2 מיליארד שקל לאחר שעלתה בכ-90% ב-12 החודשים האחרונים. מכפיל הרווח של החברה עומד על כ-20.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    לא לעולם חוסן.היו יותר גדולים במרכאות שנפלו (ל"ת)
    אנונימי 10/07/2025 15:20
    הגב לתגובה זו