פאזל אלצהיימר דמנציה מוח  ראש רפואה
צילום: Istock

"הבעיות עם אדוהלם לא קשורות למקבילה של אלי לילי"

כך כותבים בג'י.פיי מורגן על התרופה לאלצהיימר של החברה, אחרי שה-FDA אישר את המתחרה של ביוג'ן, שלא מתרוממת. "זו הזדמנות הצמיחה הטובה מבין המניות שאנו מסקרים", כתב, אך התייחס לפרמטר שנוי במחלוקת בקרב הרופאים, שבהם תלויות המכירות
איתי פת-יה | (1)

האישור השנוי במחלוקת שנתן ה-FDA לתרופת האדוהלם (Aduhlem) היקרה של BIOGEN IDEC (BIIB) לא התרגם עד כה לשימוש נרחב בה – אתר החדשות STAT חשף באחרונה שנכון ל-11 בספטמבר, רק 100 איש קיבלו את הטיפול. איך זה משפיע על המתחרה  ELI LILLY & COMPANY (LLY) עם המקבילה שלה דונאנמאב (Donanemab) שטרם אושרה? המניה ירדה בכ-15% בחודש האחרון בעוד ה-S&P 500 דרך במקום – אבל בג'יי.פי מורגן שומרים על אופטימיות גדולה. אנליסט הבנק כריס שוט בסך הכל עדכן את מודל ההערכה שלו, כך שיכלול עתה תנופה "קלה" יותר עם מסחור התרופה.

"בסך הכל, לאלי לילי עדיין יש את סיפור הצמיחה בעל הפוזיציה הטובה ביותר מבין המניות שאנחנו מסקרים – זו אחת המניות המועדפות עלינו ביותר", הוא כתב בסקירה שהפיץ למשקיעים. "אנחנו רואים קשר מוגבל למדי בין אדוהלם של ביוג'ן לאלי לילי. המכשולים המרכזיים בטווח הקרוב להשקת התרופה הם החזרי הוצאות איטיים מהצפוי ויישום התשתית הדרושה עבור התרופה. אנו מצפים שאלה ייפתרו, או שיטופלו באמצעות פרופיל קליני חזק שתציג התרופה לאורך זמן".

בינתיים הוא נותן למניה המלצת "תשואת יתר" במחיר יעד של 300 דולר, אפסייד של כ-25% על מחיר סגירה של 231.68 דולר בשישי האחרון בוול סטריט. עוד צופה שוט כי התרופה תקבל אישור מזורז מה-FDA ב-2022, והדבר עשוי להביא לקפיצה של 30-40% במניה – כך ייתכן גם ללא האישור, בהנחה והחברה תציג לפחות נתוני חיוביים מהניסויים הנמשכים בדונאנמאב. איך האישור ישפיע על המכירות? לדעתו של שוט, עם מכירות של התרופה תוכל אלי לילי לצמוח ב-10% בכל שנה עד העשור הבא.

ביחס למתחרים הוסיף "אנו רואים יתרונות מסחריים משמעותיים אצל דונאנמאב לעומת אדוהלם, לרבות משך הטיפול הקצר יחסים, וכן מחיקה מהירה או עמוקה יותר של 'פלאקים' (נקראים גם רובדים, אותם חלבונים המצטברים בתאי המוח ומזהמים אותו – א.פ), זאת בהשוואה לנוגדים אחרים". בהקשר זה יצויין כי לעת עתה הנתונים של אלי ליליי מהניסוי בדונאנמאב היו מעורבים, אך עדיין עדיפים משל אדוהלם בהיבט הפלאק.

האנליסט נוגע כאן למעשה בסימן השאלה הגדול. הקהילה הרפואית חלוקה באשר לקשר בין אותה הסרת פלאקים בתאי המוח לבין תפקוד המטופלים. בסופו של דבר הרופאים הם אלה שאמורים לרשום את התרופה לחולי אלצהיימר, והמכירות תלויות במרשמים אלה. לא בטוח שהקריטריון אליו התייחס שוט הוא החשוב ביותר. מכל מקום, מהחלטת ה-FDA לאשר את התרופה של ביוג'ן אנו למדים, כי לכל הפחות לדעתם (על אף הוועדה המייעצת שהתנגדה לכך) הסרת הפלאקים אכן מספיקה לשם אישור תרופה לאלצהיימר.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    עופר 27/09/2021 11:58
    הגב לתגובה זו
    הטובה מבין כולם