עד 2015 לא יהיה כל יתרון לייצר בסין לעומת ארה"ב; "שחיקה דרמטית"
סין היא כבר שנים רבות יעד ליצרנים רבים ברחבי העולם המחפשים מקום זול להקים בו מפעלים ולהעסיק עובדים מקומיים המשתכרים שכר נמוך מהממוצע. אולם, מחקר חדש של חברת הייעוץ AlixPartners מצא כי עלות הייצור בסין הולכת ועולה - במהירות.
למעשה, עלות הייצור בסין צפויה להיות שווה לזו שבארה"ב עד שנת 2015, על פי המחקר. סין היא כבר לא יעד ליצרנים המחפשים את העלות הנמוכה ביותר לפעילותם. "זה משהו שציפינו לו כשנסענו לסין, רק לא ידענו כמה מהר זה יקרה" אמר מארק מילר, מנכ"ל Prince Industries שהקימה את מפעיל הייצור שלה בסין. מילר טוען כי השכר הממוצע גדל בשיעור של 12% בשנה, בעוד המטבע הסיני, היואן, מתחזק בהתמדה לעומת הדולר האמריקני.
"יתרון עלות הייצור בסין נשחק באופן דרמטי בשנים האחרונות" אמר סטיב מאורר, מנכ"ל חברת הייעוץ שערכה את המחקר. "אם נחזור לשנת 2005, אז היה מקובל כי העלות בסין עמדה על בין 25% ל-30% פחות ממחיר הייצור בארה"ב. בהתבסס על הניתוח שערכנו, כשני שלישים מהפער כבר נסגרו".
מאורר אמר כי שכר עבודה גבוה יותר, לצד הערך העולה של המטבע בסין ועלות משלוח הסחורות מסין לנקודות אחרות ברחבי העולם הפך את הייצור בסין ליקר יותר משמעותית. "במידה והמגמות יימשכו באופן הזה, עלות הייצור בסין תשתווה לזו בארה"ב בארבע עד חמש השנים הקרובות", הוסיף מאורר.
בינתיים השכר לשעה העולה בהתמדה עקב העלאת שכר המינימום והתחרות הגוברת מאלצת את היצרנים לשלם יותר בכדי למשוך עובדים מיומנים ולשמר אותם. הדיווחים על חברות המושכות את עסקיהן אל מחוץ למדינה בכדי למצוא מקומות זולים יותר הולכים וגוברים, חלקם אף חזרו להקים מפעלים בארה"ב, מאחר והבדלי העלויות מתקזזים עם התפוקה הגבוהה יותר של העובדים האמריקנים.
- 5.פחח "במידה והמגמות יימשכו באופן הזה" - מן הסתם הן לא (ל"ת)כלכלן 22/04/2013 22:07הגב לתגובה זו
- 4.עידן ק. 21/04/2013 15:52הגב לתגובה זוכמה עוד העם הסיני ימשיך לעבוד "בזול" כשהוא רואה שייצור סיני זה מותג. כמו כן, העם הסיני יתחבר לעולם בתהליך הגלובליזציה - וכמו כל המדינות, העלויות יוחלקו לעלות שהיא אחידה פחות או יותר. וההבדלים יהיו באיכות המוצרים ולא באיכות המדינות....
- 3.אחד שיודע 18/04/2013 17:37הגב לתגובה זולאמריקאים יש אפשרות לייצר במקסיקו או במפעלים בארה"ב עם כוח עבודה זול ולחסוך את עלויות השינוע. הכל תלוי בשוק היעד של הסחורה המיוצרת. תארו לכם מצב שישראלים יכלו לייצר באופן חופשי בירדן ומצרים, האם עדיין היה משתלם לייצר בסין ולהביא סחורה לארץ?
- ICO 18/04/2013 20:16הגב לתגובה זובנוסף לכך מחירי האנרגיה (גז טבעי) בארה״ב זולים יותר מאשר מחירם בסין כלומר הם יותר תחרותיים לתעשייה עתירת אנרגיה.
- 2.נו באמת, הפערים עדיין עצומים. לא פחות (ל"ת). 18/04/2013 16:32הגב לתגובה זו
- 1.איזה שטויות אתם מפרסמים ! לא יאומן ממש (ל"ת)אדם סמית , כפר -סבא 18/04/2013 15:47הגב לתגובה זו